ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τρομοκρατία σε όλο της το «μεγαλείο»!

Πειραματικά εργαστήρια δολοφονιών, ωμών επεμβάσεων, πλύσης εγκεφάλου, ψυχολογικού πολέμου, επιβολής δικτατοριών και ιμπεριαλιστικών πολέμων, λειτουργούν στις ΗΠΑ υπό την εποπτεία του Πενταγώνου!

Αποκάλυψη τώρα! Ο πλανήτης έχει τεθεί στη χειρουργική κλίνη των πειραματικών εργαστηρίων των ΗΠΑ για «συμμόρφωση»! Σε αυτά τα πειραματικά εργαστήρια, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Πενταγώνου και φυσικά κεκλεισμένων των θυρών, οι Αμερικανοί κατασκευάζουν και προετοιμάζουν - με επιστημονικό πλέον τρόπο - τις δολοφονίες λαών, τις ωμές επεμβάσεις στα εσωτερικά τρίτων χωρών, την πλύση εγκεφάλου, τον ψυχολογικό πόλεμο και τις δικτατορίες του μέλλοντος!

Δεν το λέμε εμείς. Το ομολογούν οι ίδιες οι ΗΠΑ! Ολη η αλήθεια βρίσκεται καταχωρημένη στον «Ομοσπονδιακό επίσημο κατάλογο (federal-register), τόμος 67, τεύχος 90, σελίδα 31283» (3/5/2002) των ΗΠΑ. Ποια είναι η αλήθεια; Οι Αμερικανοί έχουν συστήσει ειδικές «ομάδες κρούσης», με τις οποίες σχεδιάζουν «πολιτικές», «οικονομικές», ακόμα και «ηθικές αλλαγές» (!) σε χώρες όπου «επηρεάζονται» τα συμφέροντά τους!

Ο «Μεγάλος Αδελφός», στο όνομα της ...«αντιτρομοκρατίας», έχει θέσει στο μικροσκόπιο τα «κράτη-παρίες» (κατά τη δήλωση Μπους αυτά τα κράτη ξεπερνούν τα 60!) και προετοιμάζει την «κατάλληλη» - κατά περίπτωση - μορφή της επέμβασης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού σε σειρά χωρών.

Η προετοιμασία αυτή έχει στόχο να επιτρέψει στις ΗΠΑ είτε να κατασκευάσουν είτε να αξιοποιήσουν τις εσωτερικές αντιθέσεις σε αυτές τις χώρες, για να ανατρέψουν κυβερνήσεις και να καθορίσουν τις εξελίξεις με τη δύναμη των όπλων και την κρατική τρομοκρατία των «έξυπνων βομβών». Προηγουμένως, όπως ομολογούν, θα έχουν φροντίσει να προκαλέσουν «διχασμό και αντίθεση συμφερόντων μεταξύ διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων, πολιτικών, εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων ή ακόμη και προσωπικές διαμάχες»!

Το ντοκουμέντο

Το ντοκουμέντο- αποκάλυψη της 3/5/2002 όπως δημοσιεύεται στον επίσημο κατάλογο των δραστηριοτήτων, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ
Το ντοκουμέντο- αποκάλυψη της 3/5/2002 όπως δημοσιεύεται στον επίσημο κατάλογο των δραστηριοτήτων, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ
Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα το συγκεκριμένο ντοκουμέντο, το οποίο δημοσιεύεται στον επίσημο κατάλογο δραστηριοτήτων των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό επίπεδο:

«Απόρρητη συνεδρίαση Επιστημονικής Επιτροπής υπουργείου Εθνικής Αμυνας ΗΠΑ στο SAIC, 4001 North Fairfax drive Arlington Virginia.

Θέμα: "Μέθοδοι, μέσα, σκοποί, για ιδιάζουσα χρήση δυνάμεων σε συνεννόηση με συνεργάτες μας στο συνασπισμό (κατά της τρομοκρατίας) για την επίτευξη πολιτικών, οικονομικών και ηθικών αλλαγών σε χώρες που επηρεάζουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ"

Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής για το θέμα έγινε στις 25-26/9/2002, η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 21-22/10/2002.

Στις συνεδριάσεις αυτές η ομάδα κρούσης της Επιστημονικής Επιτροπής (task force) του Συμβουλίου Αμυνας εξετάζει την εστιασμένη χρήση βίας με σκοπό την αλλαγή συμπεριφοράς καθεστώτων, με τρόπο που θα είναι πιο αποτελεσματική (η βία) ώστε να απομονωθούν τα εν λόγω καθεστώτα από ομάδες του πληθυσμού, να απομονωθούν από τα όργανα που τα υποστηρίζουν και τις γραφειοκρατίες τους. Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνονται μέσα για έναν σαφή και σωστά θεμελιωμένο προσδιορισμό στόχων, η σημασία των οποίων είναι κρίσιμη για τη διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ αυτών των καθεστώτων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ισχύς και τα τρωτά σημεία ενός καθεστώτος παρουσιάζουν συγκεκριμένες ιδιομορφίες, η ομάδα κρούσης θα επιλέξει κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα διερευνήσει και θα μελετήσει σε βάθος.

Σε αυτές (τις περιπτώσεις) ενδέχεται να περιληφθούν υπαρκτά κράτη-παρίες, τρομοκρατικές οργανώσεις και πιθανοί μελλοντικοί αντίπαλοι.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην αναζήτηση εσωτερικών "ρωγμών", όπου η κατάλληλη χρήση βίας θα μπορούσε να προκαλέσει διχασμό και αντίθεση συμφερόντων μεταξύ διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων, πολιτικών, εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων ή ακόμη και προσωπικές διαμάχες...

Σύμφωνα με το άρθρο 10d του δημόσιου νόμου περί ομοσπονδιακών γνωμοδοτικών επιτροπών (1992/463), όπως αυτό τροποποιήθηκε (susc παρ. 2), έχει καθοριστεί ότι αυτές οι συνεδριάσεις της "ομάδας κρούσης" του Επιστημονικού Συμβουλίου Αμυνας, επειδή αφορούν σε θέματα που αναφέρονται στο 5 USC 552B, είναι, συνεπώς, κλειστές στο κοινό».

Ολα αυτά δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι η καθημερινή πρακτική που έχουν εφαρμόσει - και επίσημα - οι ΗΠΑ μετά την 11η του Σεπτέμβρη. Ετσι λειτούργησαν στο Αφγανιστάν, έτσι λειτουργούν τώρα στο Ιράκ, έτσι λειτούργησαν στη Γιουγκοσλαβία, μέσω της προπαγάνδας, των απειλών, των ανοιχτών ή συγκαλυμμένων επεμβάσεων. Ετσι σκοπεύουν να λειτουργήσουν - αύριο - οπουδήποτε, αν δεν τους σταματήσουμε!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ. Δημήτρης ΜΗΛΑΚΑΣ

Συνέντευξη Τύπου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές», σήμερα, Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, 10ος όροφος). Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας από τον «902 Αριστερά στα FM».

Περιοδεία στον ΟΣΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής, θα περιοδεύσουν στο κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών του ΟΣΕ (Καρόλου 1, πλατεία Καραϊσκάκη), αύριο Πέμπτη, στις 11.30 το πρωί. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας θα συναντηθούν με εκπροσώπους της διοίκησης του Οργανισμού και θα μιλήσουν σε συγκέντρωση των εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ