ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Πληθαίνουν τα μηνύματα στήριξης στον Χρ. Κορτζίδη

Σήμερα στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό» στην Πλατεία Σουρμένων

Η παραλία του Αγίου Κοσμά. Το σημαντικό πρόβλημα είναι η μεταολυμπιακή χρήση. Θα είναι στην υπηρεσία των δημοτών και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου ή συνολικά η παραλιακή ζώνη θα μετατραπεί σε «Λας Βέγκας»;
Η παραλία του Αγίου Κοσμά. Το σημαντικό πρόβλημα είναι η μεταολυμπιακή χρήση. Θα είναι στην υπηρεσία των δημοτών και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου ή συνολικά η παραλιακή ζώνη θα μετατραπεί σε «Λας Βέγκας»;
Με αισιοδοξία και τον αέρα της νίκης, ο συνδυασμός «Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, πραγματοποιεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Σουρμένων προεκλογική συγκέντρωση, ενώ για αύριο το βράδυ έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση, αυτή τη φορά στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Η δυναμική του συνδυασμού αγγίζει όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ πολλοί μαζικοί φορείς εκφράζουν την υποστήριξή τους. Οι «Συνεργαζόμενες Οικολογικές Οργανώσεις και Κινήσεις Πολιτών Αττικής», καθώς και η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού» με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξη στο συνδυασμό, με τον οποίο τον ενώνουν οι κοινοί αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ τη στήριξή της και στο δεύτερο γύρο επαναβεβαιώνει η «Πράσινη Πολιτική».

Περί τα 20 μέλη του ΣΥΝ στο Ελληνικό διαχώρισαν τη θέση τους από την επίσημη γραμμή στήριξης του συνδυασμού Εφραιμίδη, ενώ τέσσερα από αυτά συμμετέχουν στο συνδυασμό του Χρ. Κορτζίδη. Επίσης και οπαδοί της ΝΔ, που την προηγούμενη Κυριακή στήριξαν συνδυασμούς της παράταξής τους, σήμερα εκφράζουν αθρόα την εμπιστοσύνη τους στον αγωνιστικό και έντιμο συνδυασμό της «Δημοτικής Συνεργασίας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης
Διάχυτη είναι η εντύπωση στην κοινή γνώμη του Ελληνικού ότι την Κυριακή το βράδυ δήμαρχος θα αναδειχτεί ο Χρήστος Κορτζίδης. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πηγάζει από την αγωνιστική παρουσία, όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο του Χρ. Κορτζίδη όσο και των μελών του συνδυασμού του σε όλα τα καυτά προβλήματα που με τον έναν ή άλλον τρόπο αγγίζουν όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Πρόκειται για την παράταξη εκείνη που βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για τη διάσωση της παραλίας του Ελληνικού από τις αρπακτικές διαθέσεις των εργολάβων και της κυβέρνησης, οι οποίοι στο όνομα της Ολυμπιάδας 2004 προωθούν την παράδοσή της στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τις εταιρίες που καραδοκούν. Τα ίδια σχεδιάζουν και για την έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, που από «μητροπολιτικό πάρκο» 5.000 στρεμμάτων - κατά τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού - σχεδιάζουν τώρα τη δημιουργία Εκθεσιακού Κέντρου, την πώληση μέρους της ως «φιλέτου» για οικιστική χρήση (400 εκατ. δρχ. το στρέμμα εκτιμάται η αξία γης!), ενώ άλλες προτάσεις «αξιοποίησης» εξακολουθούν να πέφτουν βροχή: Από τη δημιουργία πίστας «Φόρμουλα 1» του Χρ. Παπουτσή, μέχρι τη δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Με λίγα, δηλαδή, λόγια το κυβερνητικό «όραμα» είναι η μετατροπή των ελεύθερων χώρων του Ελληνικού σε έναν απέραντο τσιμεντότοπο, ενώ για την παραλιακή ζώνη τα σχέδιά της είναι πιο... προωθημένα. Η μετατροπή της σε ελληνικό «Λας Βέγκας», με στόχο την προσέλκυση τουριστών και... ιθαγενών εραστών του τζόγου. Και βέβαια η προώθηση των σχεδίων αυτών προϋποθέτει την ανάδειξη σε δήμαρχο του εκλεκτού της κυβέρνησης Εφραιμίδη. Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που ο λαός του Ελληνικού θα του γυρίσει την πλάτη: για τη διάσωση της πόλης του, για την αξιοπρέπεια των σημερινών και μελλοντικών γενεών.


Οπως τονίζει στο μήνυμα συμπαράστασης προς τον Χρ. Κορτζίδη και το συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό» η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού»: «Οι κοινοί μας αγώνες μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή κατά της αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος, μέσα από τις κινητοποιήσεις κατά των επιπτώσεων από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και μέσα από τη Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα Ν.Α. Αττικής για την Προστασία του Περιβάλλοντος ενάντια στους νέους οδικούς άξονες, το ΚΥΤ της ΔΕΗ στον Υμηττό κ.ά., μας δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι η επικράτηση του συνδυασμού αυτού στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών θα ανοίξει το δρόμο για να αναδειχτούν οι αντιστάσεις των πολιτών στις κυρίαρχες επιλογές και να προωθηθούν λύσεις που θα σέβονται το φυσικό περιβάλλον». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση των «Συνεργαζόμενων οικολογικών Οργανώσεων και Κινήσεων Πολιτών Αττικής», που ζητούν τη στήριξη του συνδυασμού του Χρ. Κορτζίδη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ