ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ντέρμπι... «Δικεφάλων»

Η «μονομαχία» των «Δικεφάλων» συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Sportidea

Η «μονομαχία» των «Δικεφάλων» συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον
Στην Πυλαία όπου αύριο θα διεξαχθεί το ντέρμπι των «Δικεφάλων» μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ επικτεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της 2ης αγωνιστικής στην Α1. Ωστόσο, δε λείπουν και αλλά ενδιαφέροντα παιχνίδια σαν αυτό του Παναθηναϊκού που δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε μια δύσκολη έδρα για αυτόν όπως το Ηράκλειο ή η κόντρα του Αμαρουσίου με τον Πανιώνιο. Πιο συγκεκριμένα.

Με στόχο να ζευγαρώσουν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοντράρονται στη Θεσσαλονίκη με το κλίμα στις ομάδες να είναι τελείως διαφορετικό. Στους γηπεδούχους η προσθήκη του νεοαποκτηθέντος Σέρβου Πρέντραγκ Μάτεριτς σε συνδυασμό με το καλό ηθικό έπειτα από τις διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Καπ, δημιουργεί αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ. Αντίθετα στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το ηθικό είναι πεσμένο από την τέταρτη συνεχόμενη ήττα, τα αγωνιστικά προβλήματα παραμένουν άλυτα και σίγουρα μια νέα αποτυχία θα βαρύνει κι άλλο το κλίμα στην ομάδα. Οποτε μετά από όλα αυτά η νίκη στη Θεσσαλονίκη κρίνεται επιτακτική ανάγκη. Πάντως το ενθαρρυντικό για το Σάκοτα είναι η πολύ καλή εμφάνιση του Τζον Ρίλι στον αγώνα με την Αλμπα που έδειξε σημεία ανάκαμψης.

Στο Ηράκλειο Παναθηναϊκός είθισται να περνάει νικηφόρα αλλά αυτό πάντα γίνεται μετά από πολύ κόπο και... ιδρώτα. Οι «πράσινοι» προέρχονται από ήττα στην Ευρωλίγκα (δεύτερη συνεχόμενη) άρα λοιπόν στην κούραση των παικτών θα πρέπει να προσθέσουμε και τη βαριά ψυχολογία. Στην αντίπερα όχθη το Ηράκλειο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα προσπαθήσει εκμεταλλευόμενο και την ισχυρή έδρα του να πετύχει κάτι καλό απέναντι στους «πράσινους».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και ο αγώνας στο Μαρούσι όπου η τοπική ομάδα θέλει να ρεφάρει τις άσχημες εμφανίσεις των τελευταίων υποχρεώσεών της σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ από την άλλη, ο Πανιώνιος μετά την άσχημη πρεμιέρα (κόντρα στον ΠΑΟΚ) επιδιώκει τη νέα αρχή.

Το πρόγραμμα αναλυτικά: ΣΑΒΒΑΤΟ: (Νεάπολης 17.00) Ολύμπια Λάρισας-Αρης, (Περιστέρι 17.00) Περιστέρι-Ιωνικός ΝΦ, (Μαρούσι 21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Μαρούσι-Πανιώνιος (Καισαριανή 19.00 ΕΤ1) Νήαρ Ηστ-Μακεδονικός, (Κορυδαλλός 18.00 ΑΛΦΑ) Ολυμπιακός-Ηρακλής. ΚΥΡΙΑΚΗ: (Λίντο 17.00) Ηράκλειο-Παναθηναϊκός, (Πυλαία 19.00 ΕΤ1) ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

ΒΟΛΕΪ
Ανεβαίνουν οι... τόνοι

Μοιρασμένο αναμένεται να είναι σήμερα το ενδιαφέρον των φιλάθλων του βόλεϊ, καθώς σε έξι γήπεδα της χώρας αναμένεται να πραγματοποιηθούν εξίσου συναρπαστικές αναμετρήσεις στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Πάντως, από αυτές, μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποπνέει η κόντρα της Θεσσαλονίκης, όπου ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον αήττητο μέχρι στιγμής Παναθηναϊκό (19.00). Οι «πράσινοι», μετά τη σπουδαία νίκη που πήραν στον «Τάφο του Ινδού» έναντι του Ολυμπιακού, θα επιδιώξουν να βγουν νικητές από ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι, ενώ οι παίχτες του «Δικεφάλου» θέλουν πάση θυσία τους πολύτιμους βαθμούς προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος από την ήττα τους στην πρώτη αγωνιστική αλλά και να ανανεωθούν ψυχολογικά. Την ίδια ώρα, τη νίκη που θα επαναφέρει την αισιοδοξία στο στρατόπεδό του θα κυνηγήσει σήμερα ο Ολυμπιακός στη Δραπετσώνα κόντρα στον Αρη (18.00). Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα που υπέστησαν από τον Παναθηναϊκό έχουν ανάγκη από την τονωτική... ένεση που θα τους προσφέρει μια ενδεχόμενη νίκη κόντρα στους Θεσσαλονικείς, ενώ για τους «κίτρινους» οι τρεις βαθμοί θα είναι πολύτιμος αρωγός για τη συνέχεια. Στο μεταξύ, μάχη για γερά... νεύρα αναμένεται να είναι αυτή που θα διεξαχθεί στην Ορεστιάδα, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον περσινό νταμπλούχο Ηρακλή (19.00), καθώς και οι δύο ομάδες φημίζονται για το πείσμα και τη μαχητικότητά τους. Από τις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις, ξεχωρίζει αυτή μεταξύ του Πανελληνίου και της ΑΕ Νίκαια στο κλειστό της Κυψέλης (19.30). Τα άλλα παιχνίδια είναι: Ολυμπιάδα Πατρών - Ρέθυμνο (19.00), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΕΑ Πατρών (19.00).

  • Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, διεξάγονται σήμερα οι εξής αναμετρήσεις: Ολυμπιακός - Αίας Ευόσμου (16.00), Πανελλήνιος - Παναθηναϊκός (17.00), Βριλήσια - Αρης (17.30), Μαρκόπουλο - ΕΑ Λάρισας (18.00), ΖΑΟΝ - Φιλαθλητικός (18.00), Βύρωνας/Αγ. Σώστης - ΑΕΚ (20.00).
ΠΟΛΟ - Α1
Στη Γλυφάδα το ενδιαφέρον

Το ντέρμπι της Γλυφάδας με τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Οι Γλυφαδιώτες αναζητούν σήμερα το νέο ξεκίνημα, καθώς σε δυο αγωνιστικές έχουν ισάριθμες ήττες και φυσικά έχουν μείνει χωρίς βαθμό. Μια νίκη επί του «τριφυλλιού» μάλιστα, εκτός από βαθμολογική σημασία έχει και ψυχολογική, αφού θα ελαφρύνει το βαρύ κλίμα από την ήττα στο Π. Φάληρο. Αλλωστε, σε περίπτωση απώλειας βαθμών θα μείνουν πολύ πίσω. Στην αντίπερα όχθη, στον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη επί της Χίου και τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, το κλίμα είναι ιδιαίτερα καλό και όλοι στην ομάδα ευελπιστούν ότι και σήμερα θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Μάλιστα, μια νίκη επί του ΑΝΟΓ θα λειτουργήσει και ψυχολογικά ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του συλλόγου την ερχόμενη βδομάδα.

Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ρεφάρει την ήττα του από το συμπολίτη του Εθνικό στη Χίο όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Αντίθετα οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται τον ΠΑΟΚ και θεωρητικά έχουν εύκολο έργο, αλλά όμως ο «Δικέφαλος» εμφανίζεται στις αρχές του πρωταθλήματος ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: Γλυφάδα - Παναθηναϊκός (Αγ, Κοσμάς 17.00), Ηρακλής - Χανιά (Εθνικό Θεσσαλονίκης 18.00), Χίος - Ολυμπιακός (Ιωνικό 19.00), Βουλιαγμένη - Π. Φάληρο (Βουλιαγμένης 19,.00), Εθνικός - ΠΑΟΚ (Πειραιά 19.00), Πάτρα - Πανιώνιος (Πεπανός 20.00).

  • Μπορεί το ντέρμπι Εθνικού - Ολυμπιακού να ανήκει αγωνιστικά τουλάχιστον στο παρελθόν όμως ο αγώνας στα... χαρτιά συνεχίζεται. Ετσι μετά τις ενστάσεις του Εθνικού για αντικανονική συμμετοχή του Χάμπερτ, καθώς όπως υποστηρίζουν οι παράγοντές του δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες ελληνοποίησης, ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με ρελάνς κάνοντας τη δική τους ένσταση για τον τεχνικό του Εθνικού Ντράγκαν Ματιάνοβιτς, ότι κακώς κάθισε στον πάγκο αφού εκκρεμεί εις βάρος του τιμωρία.
ΣΤΙΒΟΣ
Στη μνήμη Γρηγόρη Λαμπράκη

Στη μνήμη του αγωνιστή, βουλευτή της ΕΔΑ και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη είναι και φέτος αφιερωμένος ο Μαραθώνιος της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα, ο ΣΕΓΑΣ προσκάλεσε φέτος τον Βρετανό παλιό (1969)Μαραθωνοδρόμο Μπιλ Ατκοκς, που αποτελεί μία από τις μεγάλες μορφές του κλασικού αθλητισμού. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες και που μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσε και η Γερμανίδα Σόνια Ομπερεκ Κρόλικ, περυσινή νικήτρια του αγώνα και τρίτη φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, ο Μπιλ Ατκοκς δήλωσε: «Στις μέρες μου όποιος έκανε Μαραθώνιο τον έλεγαν τρελό. Σήμερα χαίρομαι που υπάρχουν τόσοι τρελοί σε όλο τον κόσμο οι οποίοι τρέχουν Μαραθώνιο».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Αύριο τα σπουδαία

Για αύριο μεταφέρεται το ενδιαφέρον στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 όπου στην Κυψέλη θα διεξαχθεί το πιο σημαντικό παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Πανελλήνιος υποδέχεται το Κιλκίς (16:00 ΕΤ-3). Οι γηπεδούχοι θέλουν να πάρουν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ με τη σειρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα επιζητήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους πρωταθλητές Στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι αναμετρήσεις του Δούκα με τον ΒΑΟ (18:30), του Φιλίππου με τον ΠΑΟΚ (18:00) και του Ιωνικού με τον Αθηναϊκό (19:30). Επίσης θα διεξαχθεί και ο αγώνας μεταξύ του Αρη Νικαίας με τον Αρχέλαο (19:00). Δύο βαθμούς χωρίς αγώνα, κατακτά ο ΣΑΚΑ μετά την αποβολή των Σχ. Ξυνή από το πρωτάθλημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ