ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 14 Οχτώβρη 2002 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Με πείσμα για τη νίκη

Γύρισε την πλάτη στους λασπολόγους και στους συκοφάντες ο λαός της Πετρούπολης, και έδωσε την απάντησή του μέσω της κάλπης, στέλνοντας τη «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης» και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Γιώγο στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών. Κι εκεί θα δώσουν την τελική απάντηση σε όσους θέλουν δήμαρχο διαχειριστή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη «Δημοκρατική Συνεργασία» νικήτρια των εκλογών. Αυτό ακριβώς δήλωναν όλοι εκείνοι οι δημότες που άρχισαν να συρρέουν στο εκλογικό κέντρο της παράταξης από νωρίς το απόγευμα.

Η «Δημοκρατική Συνεργασία» περνάει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, έχοντας ελάχιστη διαφορά από την «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση», η οποία υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, ενώ υπήρχε διαρκής διακύμανση του αποτελέσματος μέχρι αργά το βράδυ. Ο Γ. Γιώγος, δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε: «Η "Δημοκρατική Συνεργασία" δείχνει μια σαφή συγκράτηση ψήφων παρά το κλίμα έντονης πόλωσης και συκοφαντικής λασπολογίας. Η δεύτερη Κυριακή είναι μπροστά μας και η "Δημοκρατική Συνεργασία" έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είμαστε οι μόνοι που δεν ανησυχούμε, άλλοι θα κάνουν τις επιλογές. Η Πετρούπολη έχει και μνήμη και όραση, θα είμαστε εδώ όχι μόνο σήμερα αλλά και την επόμενη Κυριακή και τα επόμενα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Πετρούπολη δε θα αλλάξει χαρακτήρα».

ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Ελπίδες για δημοτική αρχή αντάξια της πόλης

Η Κυριακή ήταν μια καλή μέρα για την Κοκκινιά. Με τη «Δημοκρατική Ενότητα» και τον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο να περνά στο 2ο γύρο των εκλογών και με τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Τράπαλη να βλέπει το ποσοστό που ο συνδυασμός του είχε κατακτήσει στις προηγούμενες εκλογές, να φυλλορροεί και να προηγείται με μικρή διαφορά.

Οι λίγες ποσοστιαίες μονάδες που χωρίζουν τους δυο συνδυασμούς, προκάλεσαν χτες στην Κοκκινιά ένα αυθόρμητο πανηγύρι. Εκατοντάδες Κοκκινιώτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ στην πλατεία Αγ. Νικολάου και βροντοφώναξαν το σύνθημα «η Νίκαια ψηφίζει Μπενετάτο». Μα πέρα από τη δύναμη των συνθημάτων, το στοιχείο που γεννά αισιοδοξία για τη νίκη στο 2ο γύρο, ήταν το πελώριο αίσθημα χαράς που ακτινοβολούσαν τα πρόσωπα των συγκεντρωμένων.

«Θα μείνουμε νηφάλιοι και αποφασιστικοί μέχρι και το 2ο γύρο, για να δώσουμε τέλος σε μια δημοτική αρχή ανάξια για την πόλη» τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της ΔΕ Στέλιος Μπενετάτος. «Απλώνουμε το χέρι σε όλους τους Κοκκινιώτες. Τους καλούμε ανεξάρτητα από κομματικές και άλλες διαφορές, να δώσουμε τη μάχη της Κοκκινιάς στο 2ο γύρο και να την κερδίσουμε».

Δίπλα στο Στ. Μπενετάτο, η Βέρα Νικολαΐδου έγινε δεκτή με νέα συνθήματα για τον άνεμο της ελπίδας που σαρώνει την Κοκκινιά. «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό για την Κοκκινιά που την πονάμε. Η νίκη θα είναι όλων», τόνισε απευθύνοντας κάλεσμα συσπείρωσης μπροστά στην πρόκληση του 2ου γύρου.

Χτες το βράδυ ένα πράγμα ήταν φανερό σε φίλους και αντιπάλους. Η Κοκκινιά βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάδειξη ενός αγωνιστή δημάρχου, πολύ κοντά στο να γυρίσει σελίδα προς το συμφέρον όλων των κατοίκων της. Το τελικό αποτέλεσμα βρίσκεται στο χέρι τους.

ΠΟΛΙΧΝΗ
Εμπρός για την ανατροπή

Eurokinissi

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε την ερχόμενη Κυριακή η Πολίχνη να αναδείξει μια νέα δημοτική αρχή, αγωνιστική, διεκδικητική που θα βάλει τέρμα στη στασιμότητα. Η «Δημοτική Συνεργασία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Θεοδωρίδη μπήκε δυναμικά στο 2ο γύρο των εκλογών και πλέον διεκδικεί την ψήφο όλων των δημοτών για να βάλει ξανά την Πολίχνη σε δημιουργική πορεία. Ο συνδυασμός της «Δημοτικής Συνεργασίας» στα 31 από 46 εκλογικά τμήματα όπου τα αποτελέσματα θεωρούνταν μη αναστρέψιμα, είχε ποσοστό 27,98% και ήταν δεύτερη δύναμη. Πρώτος αναδείχτηκε ο συνδυασμός του κ. Ξανθόπουλου που στηρίζεται από τη ΝΔ με ποσοστό 32,56% και ακολούθησε ο συνδυασμός του νυν δημάρχου, υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ, κ. Παπαδόπουλου με ποσοστό 22,86%.

Στο εκλογικό κέντρο της παράταξης επικρατούσε ενθουσιασμός για το τελικό αποτέλεσμα. Η μάχη για την εκπλήρωση του στόχου συνεχίζεται μέχρι την τελευταία ώρα. Ακούραστα και πάντα με αισιοδοξία.

«Η Πολίχνη έστειλε μήνυμα. Για να λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται μια δημοτική αρχή διεκδικητική», δήλωσε αργά το βράδυ ο Κώστας Θεοδωρίδης και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε τον ωραίο αγώνα που δώσαμε όλους αυτούς τους μήνες με όλους όσοι συμπαρατάχτηκαν μαζί μας. Τα προβλήματα είναι κοινά και μας αφορούν όλους. Καλούμε όλες τις δυνάμεις, την επόμενη Κυριακή να αναδείξουν τη "Δημοτική Συνεργασία" στη διοίκηση του Δήμου και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα διεκδίκησης για τη λύση των προβλημάτων που βασανίζουν τους δημότες».

Μάχη στη Δραπετσώνα

Μέχρι αργά τη νύχτα συνεχιζόταν η «μάχη» στη Δραπετσώνα. Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπεάζογλου σημείωσε:

«Δόθηκε μια σκληρή μάχη. Τα αποτελέσματα είναι οριακά, δεν έχει κριθεί ποιοι συνδυασμοί θα περάσουν στο δεύτερο γύρο. Ανεξάρτητα όμως από το τελικό αποτέλεσμα, η συνεργασία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο δημοτικών κινήσεων στη Δραπετσώνα αφήνει μια αγωνιστική παρακαταθήκη. Ωστε από οποιαδήποτε θέση, να μπορέσει να παλέψει μαζί με το λαό της Δραπετσώνας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αντιμετωπίσαμε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις ανοιχτές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, όργιο ρουσφετολογίας και παροχολογίας, όμως μας εμπιστεύτηκε το 1/4 των δημοτών».

Τραμπούκοι χτύπησαν στου Ζωγράφου

Για τρίτη φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα τραμπούκοι χτύπησαν εκλογικό κιόσκι της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου». Χτες βράδυ, λίγο πριν τις 10 και σε απόσταση αναπνοής από το εκλογικό κέντρο του νυν δημάρχου της πόλης Γ. Καζάκου, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο κιόσκι της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» καταστρέφοντας, εκλογικό υλικό που βρισκόταν εντός. Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της παράταξης, δράστες τέτοιων ενεργειών δεν μπορεί να είναι άλλοι από εκείνες τις δυνάμεις, πολιτικές και οικονομικές, που θίγονται από τη δράση της παράταξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ