ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το «Ρ» στα χέρια οι κομμουνιστές στη Φλωρεντία

Με ειδική τετρασέλιδη έκδοση στην αγγλική γλώσσα, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», θα βρεθεί στη Φλωρεντία. Μαζί με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ήδη ...ταξιδεύουν και 4.000 φύλλα της εφημερίδας, προκειμένου να διανεμηθούν στους διαδηλωτές, που θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις στην ιταλική πόλη.

Στην πρώτη σελίδα της ειδικής τετρασέλιδης έκδοσης, δημοσιεύονται αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, από το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητής». Με τίτλο «Οχι στον πόλεμο στο Ιράκ - Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης», παρουσιάζονται εκείνα τα αποσπάσματα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, στα οποία αναφέρθηκε στον επικείμενο πόλεμο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον του Ιράκ, αλλά και την αγωνιστική στάση που πρέπει να κρατήσει ο ελληνικός λαός μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις.

Στη δεύτερη και τρίτη σελίδα, «φιλοξενείται» πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από μεγάλες κινητοποιήσεις, πορείες και απεργίες του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος της χώρας μας εναντίον της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, υπάρχει φωτογραφικό υλικό και κειμενολεζάντες από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Θεσσαλία, τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, από αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες, καθώς και από τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό και από τη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι μέσα από τις σελίδες υπάρχει αναφορά για τις κινητοποιήσεις, που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, αλλά και γενικότερα για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας. Ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν, οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Παράλληλα, δημοσιεύονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» αλλά και άλλες, έτσι ώστε όσοι από τους ξένους διαδηλωτές βρεθούν στη Φλωρεντία και θέλουν να ενημερωθούν για όλες τις δραστηριότητες του ΚΚΕ, της Νεολαίας του Κόμματος, αλλά και άλλων οργανώσεων, να μπορούν να το κάνουν μέσα από το διαδίκτυο.

Στην τέταρτη και τελευταία σελίδα της ειδικής έκδοσης του «Ρ», υπάρχει πλήρες και πλούσιο ρεπορτάζ από τη διεθνή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που έγινε στις 21 - 23 Ιούνη του 2002 στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας βρίσκεται ήδη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Δημ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ, τους Μπ. Αγγουράκη και Ηλ. Λέγγερη, μέλη της ΚΕ, και τον Ν. Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στη διαδήλωση κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Νοέμβρη, μαζί με πολλούς κομμουνιστές, που επίσης μεταβαίνουν στη Φλωρεντία. Παράλληλα, θα προβάλει τις θέσεις του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και θα απευθύνει κάλεσμα στα διάφορα ριζοσπαστικά κινήματα να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2003.

Συμμετέχουν στη διαδήλωση

Η Επιτροπή Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στη διαδήλωση της Φλωρεντίας στις 9 του Νοέμβρη. Το κόστος συμμετοχής είναι 180 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Επιτροπής (Χαλκοκονδύλη 37, 3ος όροφος, τηλ. 210.5238.744 και στον Γ. Ποντικό, 0977-201579).

Η Επιτροπή Πάτρας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» θα συμμετάσχει, επίσης, στη διαδήλωση στη Φλωρεντία στις 9 Νοέμβρη. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Επιτροπής (πλ. Εθνικής Αντίστασης, τηλ. στον Δημήτρη Αγγελόπουλο 0972424449 και στον Βασίλη Βούλγαρη 0973435025).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αναχώρηση 7 του Νοέμβρη, στις 9.00 το πρωί, από την Αθήνα (πλατεία Καραϊσκάκη). Αναχώρηση από την Πάτρα στις 14.15 με το πλοίο «Μπλου Σταρ». Από Ηγουμενίτσα στις 19.45. Αφιξη στις 8 του Νοέμβρη. Συμμετοχή στη διαδήλωση στις 9 του Νοέμβρη. Αναχώρηση από Φλωρεντία στις 10 του Νοέμβρη, στις 10.00 το πρωί. Από Αγκόνα στις 17.00. Αφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 11 του Νοέμβρη, στις 8.00 το πρωί και στην Πάτρα στις 13.00.

Στην τιμή περιλαμβάνονται η μεταφορά και οι δύο διανυκτερεύσεις. Οι συμμετέχοντες πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί και το διαβατήριό τους.

Στη διαδήλωση θα πάρουν, επίσης, μέρος πολυμελείς αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ