ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΥΕΦΑ
Στα μέτρα των ομάδων μας

Προσοχή συνιστά ο Μπάγεβιτς

Sportidea

Προσοχή συνιστά ο Μπάγεβιτς
Στο χέρι των τριών εκπροσώπων μας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ φαίνεται αρχικά να είναι η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή κλήρωση που πραγματοποίησε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όπου και οι τρεις ελληνικές ομάδες ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, κληρώθηκαν με αντιπάλους που θεωρούνται στα μέτρα τους. Συγκεκριμένα, δυο Τσέχικες και μια ιδιαίτερα... γνώριμη αποτελούν τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει η ελληνική «τριάδα» προκειμένου να βρεθεί στους «16» του θεσμού. Η ΑΕΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη γνωστή από τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ Μακάμπι Χάιφα, ενώ στα αλλά δυο παιχνίδια θα έχουμε ελληνοτσεχική μονομαχία, αφού ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με τη Σλόβαν Λίμπερετς και ο ΠΑΟΚ με τη Σλάβια Πράγα. Πάντως, μόνο ο Παναθηναϊκός θα έχει το πλεονέκτημα της ρεβάνς στην έδρα του, αφού οι δύο «Δικέφαλοι» θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια στις έδρες τους. Αυτό θα γίνει στις 28 του Νοέμβρη ενώ οι ρεβάνς θα γίνει στις 12 του Δεκέμβρη.

ΑΕΚ: «Θέλει προσοχή»

Οι καλές εμφανίσεις των Ισραηλινών στο Τσάμπιονς Λιγκ και ιδιαίτερα κόντρα στον Ολυμπιακό θορύβησαν τους ανθρώπους της ΑΕΚ που εμφανίστηκαν συγκρατημένοι στις πρώτες τους αντιδράσεις μετά την κλήρωση. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επισήμανε ότι όπως φάνηκε η Μακάμπι θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη, ενώ έδειξε να τον απασχολεί και το πού θα γίνει η ρεβάνς. Οσο αφορά αυτό το τελευταίο οι Ισραηλινοί έχουν ζητήσει να εγκαταλείψουν την Κύπρο και να γυρίσουν στην κανονική τους έδρα, αλλά η ΟΥΕΦΑ θα αποφασίσει για αυτόν την Τρίτη. Υπάρχει και ένα σενάριο να μεταφερθεί η έδρα στη Σόφια. «Το αβαντάζ για εμάς είναι ότι την έχουμε παρακολουθήσει στους αγώνες με τον Ολυμπιακό και ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Είναι μια πολύ δυνατή και σοβαρή ομάδα που προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιος είναι το φαβορί. Γνωρίζουμε τα αδύνατα σημεία της και έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε μέχρι τον πρώτο αγώνα. Εκείνο που μας απασχολεί είναι πού θα δώσουμε τον επαναληπτικό. Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς καμιά ομάδα» ήταν η δήλωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Πάντως ο συνεργάτης του «Ντούσκο» Αντώνης Δρακόπουλος θα παρακολουθήσει τους Ισραηλινούς την Κυριακή στο παιχνίδι κόντρα στη Χάποελ του Τελ Αβίβ.

ΠΑΟ: «Φοβού το άγνωστο»

Μπορεί ο Σέρχι Μαρκαριάν να δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή δε γνωρίζει πολλά για τη Σλόβαν, η πρωταθλήτρια Τσεχίας όμως δε θέλει προσοχή μόνο για αυτόν το λόγο. Οι περγαμηνές που τους συνοδεύουν είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεχτες. Η Σλόβαν λίγο έλειψε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ να αποκλείσει τη Μίλαν αφού έχασε το πρώτο παιχνίδι με 1-0 αλλά επικράτησε στη ρεβάνς με το «φτωχό» για θέμα πρόκρισης 2-1. Πάντως, αργότερα και συγκεκριμένα στον προηγούμενο γύρο του ΟΥΕΦΑ, φρόντισε να επιβεβαιώσει αυτούς που τη θεωρούν ανερχόμενη δύναμη του Τσέχικου ποδοσφαίρου αποκλείοντας την αγγλική Ιπσουιτς στα πέναλτι με 4-2 (οι αγώνες 1-0 και 0-1.). Σημειώνεται ότι πέρσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. «Γνωρίζω πολύ λίγα πράγματα για τη Σλόβαν, αλλά τις επόμενες ημέρες θα συλλέξουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Θέλουμε την πρόκριση και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οπως πάντα θα δουλέψουμε σοβαρά» τόνισε ο Μαρκαριάν που χαρακτήρισε θετικό γεγονός ότι άλλαξε η έδρα και η ρεβάνς θα γίνει στη Λεωφόρο.

ΠΑΟΚ: Σλάβια... στον αέρα

Κυριολεκτικά στον... αέρα έμαθαν τη νέα αντίπαλο τους στην αποστολή του ΠΑΟΚ, αφού την ώρα της κλήρωσης η ομάδα επέστρεφε στην Ελλάδα. Οι πανηγυρισμοί από την πρόκριση επί της Γκρασχόπερς δεν είχαν ακόμα κοπάσει όταν όλοι άρχισαν να σκέφτονται το ταξίδι στην Τσεχία. Πάντως ο Αγγελος Αναστασιάδης προτίμησε αρχικά να αναφερθεί στην ομάδα του παρά να σχολιάσει τη νέα αντίπαλο. «Δε στέκομαι στις προβλέψεις και στη δυναμικότητα του αντιπάλου μας. Δε μ' ενδιαφέρει αυτή. Το θέμα είναι να είμαστε καλά εμείς, αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Γιατί με όλα αυτά που γίνονται, δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε πολύ καλά» σημείωσε ο τεχνικός του «Δικεφάλου».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Λεπτές ισορροπίες

Ο Β΄ όμιλος αναμένεται να επικεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα στο δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Καπ. Η κλήρωση της ΟΥΕΦΑ έμελλε να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα αμφίρροπο όμιλο όπου συγκεντρώθηκαν ομάδες ισοδύναμες. Συγκεκριμένα η Βαλένθια, η Αρσεναλ, η Ρόμα και ο Αγιαξ θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τις δυο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πάντως σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να πει κανείς ότι για την υπόθεση πρόκριση θεωρητικά τουλάχιστον οι Ισπανοί και οι Ιταλοί που εκπροσωπούνται σε κάθε όμιλο, έχουν τον πρώτο λόγο. Εκτός του τρίτου πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η κόντρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γιουβέντους στα πλαίσια του 4ου ομίλου όπως και της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μίλαν για τον τρίτο όμιλο. Αναλυτικά οι όμιλοι: Α: Μπαρτσελόνα, Ιντερ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Νιούκαστλ. Β: Βαλένθια, Αρσεναλ, Ρόμα, Αγιαξ. Γ: Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λοκομοτίβ Μόσχας. Δ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Βασιλεία. Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Νοέμβρη και η δεύτερη στις 10 και 11 Δεκέμβρη. Από κει και πέρα η διοργάνωση θα διακοπεί και θα ξαναρχίσει στα μέσα Φλεβάρη του 2003 (18 και 19).

ΟΥΕΦΑ: Δυνατές αναμετρήσεις

Παρά το διαχωρισμό των ομάδων σε γκρουπ ισχυρών και «αδυνάτων», οι δυνατές αναμετρήσεις που προμηνύουν συναρπαστικές κόντρες δεν έλειψαν από την κλήρωση για τη φάση των «32» του θεσμού. Στα ζευγάρια που βγήκαν ξεχωρίζει το Σέλτικ-Θέλτα, το Μπεσίκτας-Δυναμό Κιέβου και το Πόρτο-Λανς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Βίσλα Κρακοβίας που απέκλεισε την Πάρμα και μάλιστα με το βαρύ 4-1 με τη Γερμανική Σάλκε. Αναλυτικά τα ζευγάρια. Βίσλα Κρακοβίας-Σάλκε, Λάτσιο-Στουρμ Γκρατς, Μπέτις-Οσέρ, Μπεσίκτας-Διναμό Κιέβου, Παρί Σεν Ζερμέν-Μποαβίστα, Μπριζ-Στουτγκάρδη, Λίβερπουλ-Φίτεσε, Ντενιζλίσπορ-Λιόν, Μπορντό-Αντερλεχτ, Μάλαγα-Λιντς, Χέρτα-Φούλαμ, Πόρτο-Λανς, Σέλτικ-Θέλτα. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 28 Νοέμβρη και οι επαναληπτικοί για τις 12 Δεκέμβρη.

ΠΟΛΟ
Αιώνια κόντρα

Με την κόντρα των «αιωνίων» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να κλέβει την παράσταση συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 με τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» στο Π. Φάληρο φιλοξενούν τυπικά τους «ερυθρόλευκους», θέλοντας τη νίκη προκειμένου να τους περάσουν στη βαθμολογία και να αναρριχηθούν αυτοί στα ψηλά σκαλοπάτια. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός που ήδη μέχρι στιγμής μετράει απώλειες βαθμών (πράγμα άγνωστο τα προηγούμενα χρόνια) θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες που θα του δώσουν το δικαίωμα να μη χάσει την επαφή του με την κορυφή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι της Πάτρας με το Π. Φάληρο, όπου οι φιλοξενούμενοι με νίκη παραμένουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΠΑΟ - Ολυμπιακός (Π. Φάληρο 16.00), Γλυφάδα - ΠΑΟΚ (Αγ. Κοσμά 18.30), Χίος - Χανιά (Ιωνικό 19.00), Ηρακλής - Βουλιαγμένη (Εθνικό 19.00), Εθνικός - Πανιώνιος (Πειραιά 19.00), Πάτρα - Π.Φάληρο (Πάτρα 20.00).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΡΗΣ 79-70

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, πέτυχε χτες το Περιστέρι, στην αναμέτρηση με τον Αρη, που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κατέβαλε την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 79-70 (21-15, 38-30, 53-54), μετά από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, που κράτησε τους θεατές σε αγωνία μέχρι το τέλος. Το πείσμα των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το βασικό στοιχείο που οδήγησε το Περιστέρι στη νίκη, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Παπαμακάριος και Τζόνσον ήταν αυτοί που έδωσαν τις λύσεις όταν η μπάλα... βάρυνε, δηλαδή όταν οι Νικολαΐδης και Σόλομον με τα τρίποντά τους έδωσαν στον Αρη το προβάδισμα στο 3ο δεκάλεπτο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ