ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα

Οπλισμένοι με την ορθότητα της πολιτικής και των θέσεων του ΚΚΕ, με θάρρος και αποφασιστικότητα, οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος. Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, κάτω από τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της εποχής, αποφάσισε και έθεσε ως στόχο ένα αισιόδοξο οικονομικό πλάνο. Μέσα από την κάλυψή του, μπορούν να αναδειχτούν οι δυνατότητες δουλιάς της Οργάνωσης, τα απεριόριστα περιθώρια παρέμβασης και ανοίγματος των κομματικών οργανώσεων, πλατιά στον κόσμο της δουλιάς.

Τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη, επίσημη πρώτη μέρα της εξόρμησης, η ΚΟΘ του ΚΚΕ έθεσε ως στόχο - είναι εφικτός και υλοποιήσιμος - να καλύψει το 20% του οικονομικού πλάνου της και στο τέλος του Γενάρη να ολοκληρώσει την οικονομική της πανεξόρμηση με υπερκάλυψη.

Και όπως φαίνεται μέσα από το σχεδιασμό που έχει γίνει, οι ΚΟΒ έχουν την εμπειρία και τη δυνατότητα να κάνουν πράξη το στόχο. Οι Οργανώσεις έχουν μπει ήδη στη μάχη. Μέσα από σχεδιασμένες - στη βάση των πραγματικών και αντικειμενικών δυνατοτήτων - χρεώσεις, εξειδικεύτηκαν τα πλάνα τον Αχτιδικών Οργανώσεων, των ΚΟΒ και των κομματικών μελών. Τα κουπόνια βρίσκονται ήδη στα χέρια των συντρόφων. Ταυτόχρονα, διευρύνεται η προσπάθεια ένταξης στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης των οπαδών και φίλων του Κόμματος και η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Παράλληλα, πολλές ΚΟΒ προγραμματίζουν πολύμορφες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, ενώ σχεδιάζεται πιο συστηματικά για το επόμενο διάστημα, να αξιοποιηθεί συνδυαστικά και η εξόρμηση για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη».

Η αισιοδοξία των στελεχών της ΚΟΘ πατάει γερά. Στηρίζεται στο γεγονός ότι ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία κατανοούν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη οικονομικής στήριξης του ΚΚΕ, του συνεπούς και σταθερού συμπαραστάτη στους αγώνες, στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

«Η οικονομική δουλιά για το κόμμα μας αποτελούσε και αποτελεί πάντα σημαντικό δείκτη για τη δράση μας, το πολιτικό μας άνοιγμα», δήλωσε η Σ. Μωυσίδου, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Αναφερόμενη, δε, στη δυνατότητα υλοποίησης του οικονομικού και συνάμα πολιτικού στόχου που έβαλε η ΚΟΘ, συμπλήρωσε: «Το προηγούμενο διάστημα, μέσα και από τη διαδικασία των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες εργαζόμενους. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δράση μας σ' αυτήν την κατεύθυνση. Να ξαναβρεθούμε μαζί τους και με ακόμη περισσότερους. Οι ίδιες οι εξελίξεις, στο εσωτερικό της χώρας αλλά και παγκόσμια, δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας, να ανοιχτούμε πλατιά στον κόσμο. Να εκλαϊκεύσουμε την πολιτική μας πρόταση, έχοντας μόνιμα στον προσανατολισμό μας και την οικονομική δουλιά».

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του Λευκώματος του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και ο «Ριζοσπάστης» θα παρουσιάσουν το Λεύκωμα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1941 - 1945 - ΚΑΤΟΧΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ», τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη 2002 και ώρα 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσουν συναγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι. Θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, θα γίνει προβολή βίντεο και απαγγελίες.

Το Λεύκωμα περιέχει φύλλα του «Ριζοσπάστη» της περιόδου της Κατοχής, της απελευθέρωσης, του Δεκέμβρη 1944 και του μεσοδιαστήματος από το Δεκέμβρη μέχρι τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τις ενότητες «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΕΚΔΟΣΗ ΑΘΗΝΑΣ». Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τις ενότητες «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ» ΚΑΙ «ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ».

Το Λεύκωμα δίνει τη δυνατότητα στον μελετητή, στον ιστορικό του μέλλοντος, να έχει μια σημαντική πηγή καταγραφής γεγονότων, πολιτικών αποφάσεων, εκτιμήσεων, αναλύσεων, όπως αυτές καταγράφηκαν στις σελίδες του «Ριζοσπάστη». Ταυτόχρονα, με την έκδοση αυτή, φτάνει στα χέρια των σημερινών λαϊκών αγωνιστών, που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, το σημαντικό αυτό υλικό των φύλλων του «Ριζοσπάστη», πολύτιμο βοήθημα γνώσης, πείρας, αγωνιστικής ανάτασης και απόφασης για θυσίες σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.

ΚΝΕ
Αντιπολεμικές κινηματογραφικές βραδιές

Σειρά προβολών με τίτλο «Σύγχρονος αντιπολεμικός κινηματογράφος» διοργανώνει η ΚΝΕ. Ετσι, μεθαύριο Κυριακή 1/12, προβάλλεται η ταινία «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ και οι προβολές θα συνεχιστούν την ίδια ώρα στις 8/12 με την ταινία «Λεπτή κόκκινη γραμμή» του Τέρενς Μάλικ και στις 15/12 με την ταινία «Europa» του Λαρς Φον Τρίερς. Στο χώρο θα φιλοξενείται επίσης έκθεση φωτογραφίας από τον πόλεμο του Αφγανιστάν και αντιπολεμικού υλικού. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητες οι προσκλήσεις, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Με την αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ

Με αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Η αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ, με επικεφαλής τον Χοάνγκ Κιμ Σον, από την Επιτροπή Κομματικού Ελέγχου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΒ, πραγματοποιεί πολυήμερη επίσκεψη στη χώρα μας μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ