ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αθλια υπεράσπιση της πολιτικής που υπαγορεύουν οι βιομήχανοι

Αποστομωτική απάντηση έδωσε χτες το ΚΚΕ στον υφυπουργό Εργασίας Λευτέρη Τζιόλλα, που επιχείρησε να παρουσιάσει την πολιτική του υπουργείου Εργασίας ως ευεργετική για τους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας, μάλιστα, τους βουλευτές για έλλειψη προτάσεων. Παρά τον καταιγισμό των τεκμηριωμένων καταγγελιών και την προβολή της άλλης πολιτικής που έχει ανάγκη η εργατική τάξη, ο υφυπουργός αρκέστηκε να πει τον δεκάρικο λόγο του, σύμφωνα με τον οποίο «το ΚΚΕ δεν έχει τεκμηριωμένη άποψη». Αναφερόμενος δε στα παραδείγματα που παρουσίασαν οι βουλευτές του ΚΚΕ για τον «Γολγοθά» που βιώνουν οι εργαζόμενοι, έκανε λόγο για «κριτική ρηχή και ατεκμηρίωτη, που προσβάλλει την αξιοπιστία σας»!

Για «πτωτική τάση της ανεργίας, που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», έκανε λόγο ο Λ. Τζιόλλας, υποστηρίζοντας ότι «ασκήθηκαν πολιτικές που έχουν δώσει μείωση 15% στους νέους ανέργους και το χαμηλότερο ποσοστό στη γυναικεία ανεργία στο 14,5%». Μάλιστα, με προκλητικό τρόπο σημείωσε ότι «το 18% των ανέργων αρνήθηκαν να τοποθετηθούν σε κάποια θέση εργασίας που τους προσφέρθηκε». Οσον αφορά στη μερική απασχόληση σημείωσε ότι «στη χώρα μας είναι η μικρότερη όλων των χωρών της ΕΕ, δηλαδή στο 4,5%», αφού «ακολουθούμε μια πολιτική πλήρους απασχόλησης. Το 91% των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης». Σχετικά με τα περίφημα γραφεία δανεισμού εργαζομένων, ο υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε: «Ηρθαν να αντιμετωπίσουν ένα θέμα που υπήρχε στην ελληνική αγορά εργασίας». Εμείς, πρόσθεσε, «καλύψαμε το νομικό κενό και θέσαμε κανόνες σε κάτι που λειτουργούσε στην αγορά άναρχα».

«Γιατί να μη δουλεύουν 5 μέρες της βδομάδας σταθερά 7 ώρες όλοι οι εργαζόμενοι; Να μια πρόταση. Εχετε τα κότσια να το κάνετε;», απάντησε εύστοχα στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Στριφτάρης. Παράλληλα, ζήτησε την κατάργηση των περίφημων προγραμμάτων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που ασύδοτα εκμεταλλεύεται η εργοδοσία.

Κατήγγειλε, μάλιστα, τον υφυπουργό Εργασίας λέγοντας: «Είπατε πολλά ψέματα». Ειδικά για το θέμα των ανέργων που υποτίθεται ότι δε δέχονται να εργαστούν σημείωσε: «Υπάρχει και αξιοπρέπεια, κ. υπουργέ». Κατέθεσε δε στη Βουλή προτεινόμενη σύμβαση νοσηλεύτριας που ορίζει ότι το δουλεμπορικό γραφείο «θα παίρνει 10% για οποιαδήποτε δουλιά», τονίζοντας ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις «αυτό που μπορούσε να διεκδικήσει ο εργαζόμενος από τον εργοδότη του, σήμερα δεν μπορεί να το διεκδικήσει. Εχετε αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα με το νομοθετικό πλαίσιο που έχετε φτιάξει». Τόνισε ακόμη: «Διασφαλίζετε τα κέρδη της εργοδοσίας και γι' αυτό επιβραβεύεστε από την Ευρωπαϊκή Ενωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ