ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συμμαχίες που «βγάζουν» από το δικομματισμό

Ομιλία του Σπ. Στριφτάρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση στην Πρέβεζα

ΠΡΕΒΕΖΑ (ανταπόκριση).-

Εποικοδομητική ήταν η συζήτηση για τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αλλά και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, που έγινε την Κυριακή το βράδυ στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Πρέβεζας, με κεντρικό ομιλητή τον Σπ. Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ και βουλευτή του ΚΚΕ. Στη συζήτηση παραβρέθηκε ο Γ. Νόβας, επικεφαλής του νομαρχιακού ψηφοδελτίου «Νέοι Ορίζοντες» (ΝΑΣ), ο Β. Τσοβίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Λούρου και άλλοι εκλεγμένοι και μη δημοτικοί σύμβουλοι που στήριξε το ΚΚΕ.

Σε σχέση με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο ομιλητής εστίασε κυρίως στο θέμα των συμμαχιών, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι «δογματικά» προσηλωμένο σε αυτές, αλλά δεν κάνει συμμαχίες για τις συμμαχίες ή συμμαχίες για τη διανομή των αξιωμάτων... Τέτοιες συμμαχίες είναι επιζήμιες για το λαό και τον εγκλωβίζουν στα γρανάζια του δικομματισμού, ενώ δεν τον αφήνουν να δει ότι για όλες αυτές τις εξελίξεις που είχαμε και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και για τα άλλα ζητήματα είναι υπεύθυνος ο δικομματισμός. Το ΚΚΕ, όπως υπογράμμισε ο Σπύρος Στριφτάρης, συμμαχεί με δυνάμεις που είναι από την όχθη που είναι ο λαός και έχουν καθαρό ότι δεν μπορεί να αναστραφούν τα πράγματα ή να καλυτερέψουν στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο Σπ. Στριφτάρης επισήμανε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την Κύπρο. Το σχέδιο είναι έτσι διατυπωμένο που δημιουργεί παραπέρα προβλήματα, βάζοντας τρεις κυρίαρχους πάνω από το κεφάλι του και διχοτομώντας την Κύπρο. Σημείωσε πως δεν αποκλείεται να υπάρχουν στη συνέχεια δυσάρεστες εξελίξεις.

Σε σχέση με όσα γίνονται με τον τέως βασιλέα, επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση του έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει για 45 λεπτά στον ελληνικό λαό και έθεσε το ερώτημα μήπως τα κάνει αυτά για να νεκραναστήσει το βασιλικό κομμάτι. Οσον αφορά τα εργασιακά, τα προβλήματα των αγροτών, της Παιδείας, Υγείας κ.ά., ο ομιλητής τόνισε ότι η πορεία των πραγμάτων είναι χαραγμένη από την πολιτική της ΕΕ. Ο κατήφορος θα σταματάει στο βαθμό που θα παλεύει γι' αυτό ο λαός, συμπλήρωσε.

Βανδαλισμοί σε γραφεία του ΚΚΕ

«Γνωστοί - άγνωστοι» κατέστρεψαν τα γραφεία της ΚΟΒ Πολυγώνου

Θύμα βανδαλισμού έπεσαν τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πολυγώνου του ΚΚΕ. Οι «γνωστοί - άγνωστοι», που έχουν σύστημά τους να δρουν και να εκφράζουν τον έμπρακτο αντικομμουνισμό τους στο σκοτάδι, βρήκαν την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου, που τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης ήταν κλειστά για πολλές ώρες, να προβούν στο... θεάρεστο έργο τους. Ετσι σήμερα το πρωί οι κομμουνιστές του Πολυγώνου αντίκρισαν τα γραφεία τους σπασμένα, με εμφανή τα σημάδια από την επέλαση των βαρβάρων. Στις γύρω από τα γραφεία κολόνες της ΔΕΗ κυριαρχούσαν κολλημένες οι αφίσες με την υπογραφή «Συσπείρωση ενάντια στην κρατική καταστολή» και κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στο Γ. Σερίφη».

Αναμφίβολα δεν μπορεί να ρίξει κανείς την ευθύνη για τη νέα αντικομμουνιστική βαρβαρότητα στο σύνολο του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Επειδή όμως εκεί διεισδύουν και κατοικοεδρεύουν κάθε λογής παρακρατικοί προβοκάτορες δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι δράστες των βανδαλισμών κατά των γραφείων του ΚΚΕ προέρχονται από τους αφισοκολλητές της προαναφερόμενης αφίσας, κάτι που επιβεβαιώνουν και αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος.

«Η αντικομμουνιστική βαρβαρότητα σε βάρος των γραφείων του ΚΚΕ - δήλωναν στελέχη του Κόμματος στην περιοχή - έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΚΟΒ Πολυγώνου, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής - κομματικής δραστηριοποίησης, έχει μία πλούσια δράση που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές έφερε πολύ υψηλά ποσοστά για τους συνδυασμούς που υποστήριζε το Κόμμα. Το τελευταίο δε διάστημα η κομματική δραστηριότητα στην περιοχή του Πολυγώνου εντείνεται ενόψει των διχοτομικών εξελίξεων στο Κυπριακό, της επικείμενης Διάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κοπεγχάχη και φυσικά των προετοιμασιών του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για εξαπόλυση πολέμου κατά του Ιράκ. Γελιούνται όμως όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα τρομοκρατήσουν και θα σταματήσουν τη δράση των κομμουνιστών. Αντίθετα από τις προσδοκίες τους, μας συσπειρώνουν, μας πεισμώνουν, μας προκαλούν να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να είναι σίγουροι πως θα μας βρουν μπροστά τους αφάνταστα πιο ισχυρότερους απ' ό,τι μας έχουν φανταστεί».

Ηδη χτες τα μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Πολυγώνου προχώρησαν σε αφισοκόλληση στην περιοχή με θέμα τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις και την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, διατρανώνοντας τη θέλησή τους να φτάσουν όχι μόνο στους οπαδούς και στους φίλους του Κόμματος, αλλά και στον κάθε εργαζόμενο της περιοχής για να τον πληροφορήσουν για την τελευταία απόφαση της ΚΕ του Κόμματος και να συζητήσουν μαζί του. «Η δική μας δύναμη, η δύναμη όλου του Κόμματος είναι η επαφή με τον εργαζόμενο λαό - μας έλεγαν απλά μέλη του Κόμματος. Οσο έχουμε επαφή μαζί του, κανείς δεν μπορεί να μας πλήξει. Για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να ξεριζώσει το ΚΚΕ από τον εργαζόμενο λαό. Ποιος μπορεί να το κάνει;».

Προσφορές για την οικονομική εξόρμηση

- Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΚΗΣ, προσφέρει μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 200 ευρώ, ως πρώτη δόση στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, για να 'ναι συνεχής και ακατάβλητη εις το διηνεκές η επαναστατική του δράση για την καταξίωση της αταξικής κοινωνίας.

- Αγωνιστές της ΠΕΑΕΑ Ν. Σμύρνης για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουν 150 ευρώ.

- Η Στέλλα και ο Βαγγέλης Χαλκίδας προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ.

- Ο Νίκος και η Μένια Αγαθία προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

- Ο Τ. ΠΑΝΟΥ προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλλιθέας.

- Οι Ν.Ν. προσφέρουν 50 ευρώ ως πρώτη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

- Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ ο Ν. Παπαδημητρίου προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

- Μέσω ΚΟΒ Υμηττού οι αντιστασιακοί αγωνιστές προσφέρουν: Βασιλεία Καλλέργη 35 ευρώ, Κώστας Πεντεδέκας 100 ευρώ και Χριστίνα Μπουγάτσου 20 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ