ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Γενάρη 2003
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στέφανος Μόσχος
Στέφανος Μόσχος
Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΑΜΑΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος υπήρξε υπόδειγμα αγωνιστή και πιστού εκφραστή των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών. Εδωσε όλη την ψυχή του υπηρετώντας την υπόθεση του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ανέζα Παλαμάρη προσφέρει στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Νεράιδας, 50 ευρώ.

* * *

Ο σ. Σπύρος Γιακουμέλος προσφέρει 1.000 ευρώ στη ΝΕ Ηλείας, μέσω ΚΟ Περιφέρειας Πύργου, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και του συναδέλφου γεωπόνου, φίλου και συντρόφου ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, που στις 22 Φλεβάρη κλείνουν 3 χρόνια από το χαμό του. Επίσης, στη μνήμη του πατέρα του, ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις φυλακές και τις εξορίες, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 2

Πριν από λίγο καιρό έφυγαν από τη ζωή τα αγαπημένα και ταλαιπωρημένα αδέρφια μας ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Βασίλης και Μαρία

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΣΟΦΙΑΣ (Φούλης) Χίνη - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, παιδιάτρου, μέλους της ΕΠ της ΚΟ Πειραιά και του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με τη συμπλήρωση 25 μηνών από το θάνατό της, ο σύζυγός της Τάκης Μιχαλάκος και οι κόρες της Μαρία, Αμαλία και Γεωργία προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ, 200 ευρώ στην Αχτίδα Υγείας.

Γιώργος Αρβανίτης
Γιώργος Αρβανίτης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, η σύζυγός του Ανδριάνα προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

* * *

Ο αντιστασιακός Διονύσης Αρβανίτης προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

φωτ.

Την Κυριακή 12 Γενάρη έγινε στην Πετρούπολη το χρονιάτικο μνημόσυνο της αγωνίστριας ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗ, από την Αγιάσο Μυτιλήνης.

Στη μνήμη της και για την οικονομική εξόρμηση τα παιδιά της Παναγιώτης και Ελευθερία και τα εγγόνια της Αφροδίτη, Χρήστος, Δέσποινα, Γιάννης, Σίμος και Ελένη πρόσφεραν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου μάνας ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑ, του γαμπρού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥ και του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΟΑΣΑ.

Δέσποινα Μαρίνα

* * *

Στη μνήμη της ΒΑΣΩΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ η Μαρία Καυκαλέτου και η Φρόσω Στεφανίδου πρόσφεραν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Η Αγγέλα Κονίδα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, στη μνήμη του συζύγου της ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΝΙΔΑ και της αδελφής της ΑΓΛΑΪΑΣ ΔΑΡΙΤΣΗ.

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Θρακομακεδόνων, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ιορδάνης Βλάχος
Ιορδάνης Βλάχος
Ασημίνα Προέδρου

* * *

Μέλη του Παραρτήματος Μακρύνειας και Ναυπάκτου της ΠΕΑΕΑ και απόγονοι αγωνιστών της Αντίστασης προσφέρουν 120 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Ναυπάκτου.

* * *

Στις 24 Δεκέμβρη 2002 «έφυγε» από κοντά μας στα 82 χρόνια του και στις 26 κηδεύτηκε στην Πλατανιά της Παραβόλας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, από τα χρόνια της Κατοχής. Τα τελευταία χρόνια πρόσφερε τις σημαντικές υπηρεσίες του στη «Σύγχρονη Εποχή».

Τον νεκρό παλαίμαχο αγωνιστή αποχαιρέτησαν από μέρους του ΚΚΕ η Νατάσα Λάμπρου και από το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ ο πρόεδρος της ΝΕ Ανδρέας Θεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική αντιστασιακή δράση του Παύλου Λαμπροκωστόπουλου.

* * *

Φωτ. 2

Στα τέλη Δεκέμβρη 2002 «χάσαμε» ξαφνικά και αναπάντεχα την αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ. Γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Λεύκη Καστοριάς. Στον εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία. Εκεί παντρεύτηκε τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε το Μάρτη του 1995.

Με τον επαναπατρισμό τους ζούσαν στην Καστοριά.

Στη μνήμη τους οι κόρες και οι εγγονές τους προσφέρουν στην ΚΟ Καστοριάς 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Αύριο, 19 Γενάρη θα γίνει το μνημόσυνο της αγωνίστριας ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΥΡΙΔΟΥ, συζύγου του αντάρτη του ΕΛΑΣ Θεόδωρου Αλευρίδη (καπετάν Τότου).

Ανδρέας Πασχάλογλου
Ανδρέας Πασχάλογλου
Η Ειρήνη Αλευρίδου γεννήθηκε το 1912. Καταγόταν από τον Καύκασο. Στην Κατοχή ήταν σύνδεσμος των τμημάτων του ΕΛΑΣ. Μετά την Απελευθέρωση, για την αντιστασιακή δράση της, πιάστηκε και εξορίστηκε, αλλά παρέμεινε πιστή στα ιδανικά της ως το τέλος της ζωής της. Της απονεμήθηκε το μετάλλιο της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της τα παιδιά της προσφέρουν 40 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και ο εγγονός και ο γαμπρός της από 20 ευρώ ο καθένας στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΚΚΑΣ, που πέθανε ξαφνικά την 1η Δεκέμβρη 2002 στην Αθήνα, όπου ζούσε και εργαζόταν, γεννήθηκε στο χωριό Τοίχιο Καστοριάς. Στη διάρκεια του εμφύλιου, μαζί με την αδελφή του κατέφυγε στη Ρουμανία, ενώ ο πατέρας του Νικόλαος Κόκκας ήταν εξόριστος στα στρατόπεδα της μισαλλοδοξίας.

Στη Ρουμανία σπούδασε και ειδικεύτηκε ως χειριστής βαρέων μηχανημάτων. Τα τελευταία χρόνια δούλευε στο ΜΕΤΡΟ Αθήνας.

Στη μνήμη του η αδελφή του Βασιλική, ο γαμπρός του Παναγιώτης και τα ανίψια του προσφέρουν, μέσω ΚΟ Καστοριάς, 30 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα στα ιδανικά του οποίου πίστεψε.

* * *

Φωτ. 2

Στις 24 Δεκέμβρη 1943 ο ΒΑΓΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας του ΕΑΜ, πέφτει σε μπλόκο των Ες Ες στην πλατεία της Πάτρας και τραυματίζεται βαριά. Ο αξιωματικός των Ες Ες με βολή του περιστρόφου του δεν κατορθώνει να του κόψει το νήμα της ζωής. Λίγη ώρα αργότερα ο Ερυθρός Σταυρός μεταφέρει το 26χρονο παλικάρι της Κοκκινιάς σε Κλινική της Πάτρας, από όπου, μετά τη θεραπεία του, οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Εκτελέστηκε στις 23 Φλεβάρη 1944, μαζί με 30 άλλα παλικάρια.

Σήμερα, 18 Γενάρη, τους τιμούμε μαζί με το μνημόσυνο της Δέσποινας Αργυροπούλου, συζύγου του Βάγγου Αργυρόπουλου, η οποία πέθανε στις 12 Δεκέμβρη 2002, και η οποία αγωνίστηκε μαζί του στην Εθνική Αντίσταση. Ως το τέλος της ζωής της τον τίμησε κρατώντας τη σημαία ψηλά σαν άξια Ελληνίδα.

Μαρία Βενετσανοπούλου
Μαρία Βενετσανοπούλου
* * *

Ο Νίκος Δαμιανός προσφέρει 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εδαφικής Χαϊδαρίου, στη μνήμη των αδελφών του ΒΑΣΙΛΗ και ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ και των φίλων και συναγωνιστών του στην Εθνική Αντίσταση ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΜΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΜΟΥΝΑ.

* * *

Στις 12 Γενάρη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΥΒΡΕΚΗ.

Στη μνήμη του η σύζυγος του Πηνελόπη και οι κόρες του Μαρία και Ραλλιώ προσφέρουν 90 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

* * *

Η Ελπίδα Ασφή προσφέρει στην ΚΟΒ Γαλατσίου 40 ευρώ στη μνήμη των αδελφών της ΘΑΝΑΣΗ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΙΑΜΑΝΤΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μελών του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΕΛΑΚΗ, από τα Νυχιά Κισσάμου Χανίων, οι κόρες του Πόπη, Μαρία και Ανδριανή προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου 40 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του παλικαριού της Κρήτης και καπετάνιου της 13ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Ρούμελης, ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (καπετάν Τάσου Λευτεριά), προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Μαρία Μανθοπούλου - Γιαννακά

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΒΛΑΧΟΥ, ο οποίος εκτελέστηκε στο Μακρονήσι και του αδελφού μου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΣΧΑΛΟΓΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, για την οικονομική εξόρμηση.

Αρτεμις Βλάχου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου συντρόφου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ιωάννη ΜΟΣΧΟΥ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

Ειρήνη Μόσχου

* * *

Ο Χρόνης Δαμανάκης πρόσφερε 30 ευρώ στην ΚΟΒ Ιλιου στη μνήμη και αντί για στεφάνι στον τάφο του συντρόφου και κουμπάρου του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΛΟΒΟΥ.

Αφροδίτη Μαϊστρέλλη
Αφροδίτη Μαϊστρέλλη
* * *

Ο Τ. Σερέτης προσφέρει 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στη μνήμη του πατέρα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΕΤΗ και άλλα 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΣΧΑΛΗ, ο οποίος «χάθηκε» την περίοδο της χούντας, η αδελφή του προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Ιωαννίνων.

* * *

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του Κ. ΔΗΜΟΥΛΑ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ ΤΑ Χαϊδαρίου.

* * *

Φωτ.

Την 1η Φλεβάρη 2002 πέθανε η γυναίκα μου ΤΑΣΙΑ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Η μητέρα μου ΚΑΤΙΝΑ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ το 1949 καταδικάστηκε σε πολλά χρόνια φυλακή. Ο αδερφός μου ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στη μάχη της Κερππινής το 1949. Ο αδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ήταν αξιωματικός του ΕΛΑΣ.

Στη μνήμη τους, καθώς επίσης στη μνήμη του ανιψιού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ, ο ποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγιου Ιερόθεου».

Παναγιώτης Κλαδούχος, αντιστασιακός

* * *

Στη μνήμη των ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ και του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ο Διον. Φουργιώτης πρόσφερε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΡΓΑΝΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μου πριν από 2 χρόνια, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω.

Κική Παργανά

* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η σύζυγος, η κόρη και ο εγγονός του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω, 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.


Χριστόφορος Δαμάνης
Χριστόφορος Δαμάνης

Γιάννης Τσαγκάρης
Γιάννης Τσαγκάρης

Βενετσάνης Βενετσανόπουλος
Βενετσάνης Βενετσανόπουλος

Ειρήνη Αλευρίδου
Ειρήνη Αλευρίδου

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο, Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στις 9.30 π.μ. τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς και θείας

ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑ

στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Καματερού.

Ο σύζυγος: Παναγιώτης Μαχαίρας

Τα παιδιά: Αναστασία, Βασιλική, Γεωργία

* * *

Αύριο, Κυριακή 19 Γενάρη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου, στην παραλία της Πάτρας, γίνεται το μνημόσυνο του αγωνιστή

ΤΑΚΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η οικογένειά του

* * *

Αύριο, Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στις 11.30 π.μ. τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο της αγαπημένης αδελφής και θείας

ΒΑΣΩΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Βουλιαγμένης, Νέου Κόσμου.

Τα αδέλφια, τα ανίψια και οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ