ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γρηγόρης Υετίων
Γρηγόρης Υετίων
Φωτ.

Στη μνήμη του καλού φίλου μου ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, 200 ευρώ.

Κώστας Κουλούρης

* * *

Η Καίτη Μπλίκα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Γαβαλούς, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, ως τέταρτη δόση, 50 ευρώ στο Παράρτημα Μακρύνειας - Θέρμου της ΠΕΑΕΑ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στις 5 Γενάρη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και συνδικαλιστής.

Επίσης συμπληρώθηκαν πεντέμισι χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΘΩΜΑ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και μαχητή του ΔΣΕ στον εμφύλιο.

Στη μνήμη τους οι σύζυγοί τους Αρετή Παπαδοπούλου και Σταυρούλα Μπατζιόλα, τα παιδιά και τα εγγόνια Βασίλης και Ελισάβετ προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Βόλου, 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 30 Γενάρη, κλείνουν 2 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του ΓΡΗΓΟΡΗ ΥΕΤΙΩΝ, μέλους του Παραρτήματος Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ. Ο Γρηγόρης Υετίων, αφού εγκατέλειψε τη Χωροφυλακή, όπου υπηρετούσε στην Κατοχή, προσχώρησε στον ΕΛΑΣ και έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Συνελήφθη, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία, το Μακρονήσι, τον Αϊ Στράτη.

Ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από τα δεσμά του καπιταλισμού.

Μωυσής Κωνσταντινίδης
Μωυσής Κωνσταντινίδης
Στη μνήμη του η γυναίκα του Αλεξάνδρα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ. 3

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ, από τα Ανώγεια Κρήτης, πήρε μέρος στον πόλεμο του '40. Ως τροχιοδρομικός, στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Ορειβάτης από τα νεανικά χρόνια του, στις 11 Ιούλη 1992, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου «ΦΟΣ ΠΑΝ» ανέβηκε στην κορυφή του Πάρνωνα για την αφή της φλόγας της ειρήνης των Ολυμπιακών Αγώνων. Βρήκε τραγικό θάνατο τη νύχτα της 11-12 Ιούλη, όταν γλίστρησε σε έναν γκρεμό.

Η συντρόφισσά του ΝΙΚΗ πέθανε το 1997.

Στη μνήμη τους, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού μου ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, κομμουνιστή από το 1928, ο οποίος εκτοπίστηκε το Γενάρη του 1935 στην Ανάφη, στη δικτατορία του Μεταξά, ζούσε στην παρανομία, στην Κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, το 1947 πιάστηκε και πάλι και εξορίστηκε στην Ικαρία και το Μακρονήσι και για την αντιστασιακή και πατριωτική δράση του απολύθηκε από την Υπηρεσία του, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η αδελφή τους Ελπίδα Κωνσταντινίδου

* **

Χτες, 29 Γενάρη, έκλεισαν 5 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του πρόσφεραν 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ελευθέριου - Κορδελιού.

Γιάννης Νικολιδάκης
Γιάννης Νικολιδάκης
* * *

Φωτ. 4

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, μαχητή του ΔΣΕ και πολιτικού πρόσφυγα, ο οποίος πέθανε μόλις επαναπατρίστηκε το 1978. Της μάνας μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, η οποία σκοτώθηκε στη διάρκεια του εμφύλιου, του αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1949 και της δεύτερης μητέρας μας ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που πέθανε στο χωριό της Μεταλλικό Κιλκίς το 1996, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Οικογένεια Φανής και Σοφίας Καλαμιώτη

* * *

Φωτ.

Στις 2 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Παναγιώτης και Κασσιανή και τα εγγόνια του Δήμητρα και Τάσος προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βοτανικού, 100 ευρώ.

.* * *

Ο Γιάννης και η Ελισάβετ Γούλα προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς 100 ευρώ, ως δεύτερη δόση, για την οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη των: Γιώργου Τρικαλινού, Νίκου Καλούδη, Αντώνη Καλαμπόγια, Λούλας Λογαρά, Κώστα Λίτσα, Στέφανου Παπαγεωργάκη, Τάκη Μαμάτση, Θανάση Παπαρήγα, Κυριάκου Αγιοτάκη, Χρήστου Κοσμίδη, Αχιλλέα Μιμιλίδη, Ηλία Στόκα και Θανάση Χριστοδούλου

Νίκη Νικολιδάκη
Νίκη Νικολιδάκη
* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΕΛΟΥΚΙΔΗ, του κουμπάρου μου ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ και του ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, αγωνιστών για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κρήνης Καλαμαριάς, 100 ευρώ.

Νίκη Φελουκίδου

Τα παιδιά της Νίκος - Τζένη - Δήμος

Ο εγγονός Βερβέρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μάχη Σαπουντζή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς.

Μάχη Σωτηρίου, Μαρία Γακούδη

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΙΓΚΑ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ειρήνη Τσίγκα και η κόρη του Μαρία Τσίγκα - Ιωαννίδου προσφέρουν 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δημοσίων Υπαλλήλων.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΜΗΤΣΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ, των αδελφών μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, τον οποίο δολοφόνησαν τρομοκράτες του Βουρλάκη μέσα στο σπίτι του το 1946 και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ, η οποία σκοτώθηκε στη διάρκεια του εμφύλιου, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω Εργατικής ΚΟΒ Ζωγράφου, 50 ευρώ.

Παναγιώτης Κράνιας
Παναγιώτης Κράνιας
Θεόδωρος και Χρυσούλα Μανταλόβα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης γιαγιάς μας ΑΜΑΛΙΑΣ ΠΕΡΑΚΗ προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού.

Οικογένεια Χαράλαμπου Πολυμενάκου

* * *

Η ΜΑΡΙΚΑ σύζυγος Βασίλη ΣΑΚΕΤΑ, η οποία πέθανε πρόσφατα, υπήρξε αγωνίστρια και σε δύσκολες συνθήκες. Απτόητη, ανυποχώρητη και ενάρετη, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς που δεχόταν, αγωνίστηκε σκληρά όταν ο σύζυγός της βρισκόταν επί σειρά ετών εξόριστος στα νησιά. Κατόρθωσε και την οικογένειά της να ζήσει και να βοηθήσει στην επιστημονική μόρφωση των παιδιών της και την ένταξή τους στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη της προσφέρω 150 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινή αναγνώστρια, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας.

Βασίλης Μπελογιάννης

  • Επίσης στη μνήμη της Μαρίκας Β. Σακέττα η οικογένεια του Γιώργη Σπηλιόπουλου προσφέρει: 30 ευρώ στο ΚΚΕ, 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 20 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης και 20 ευρώ στην εφημερίδα «Αντιστασιακός Εκπαιδευτικός» της Κίνησης Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ).

* * *

Στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ (Φούλης) ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ οι Ν. Καλλιγιαννίδης και Σ. Κωνσταντινίδου προσφέρουν 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σοφίας» Πειραιά.

 Στέφανος Σαπουντζής
Στέφανος Σαπουντζής
* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αδελφών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΦΩΤΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Βύρωνα.

Βασίλης Κράνιας, κάτοικος Μόντρεαλ Καναδά


Φώτης Κράνιας
Φώτης Κράνιας

Τάκης Μαμάτσης
Τάκης Μαμάτσης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ