ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
Σελ. /40
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
  • Αποτελεί εμπαιγμό του λαού το κάλεσμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στον προετοιμαζόμενο πόλεμο
  • Μόνο οι λαοί, με τον ξεσηκωμό τους μπορούν να εμποδίσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ο πόλεμος, που προετοιμάζουν κατά του Ιράκ ο αμερικανικός και ο βρετανικός ιμπεριαλισμός και όσοι συνεργούν στο έγκλημα, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα και τα δικαιώματα, αλλά και με τις διαθέσεις των λαών. Εκατομμύρια άνθρωποι ξεσηκώνονται, γιατί έχουν πειστεί ότι ο άδικος πόλεμος έχει στόχο τη διανομή των πετρελαίων και τον απόλυτο στρατηγικό έλεγχο της Μέσης Ανατολής, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας. Διακρίνουν όλο και πιο καθαρά ότι ο πόλεμος που οργανώνεται είναι η άλλη πλευρά και η συνέχεια της βάρβαρης πολιτικής, που υλοποιεί το κεφάλαιο σε κάθε χώρα για τη διάλυση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή για περισσότερα κέρδη. Κανένας δεν πείθεται από τα κατασκευασμένα «στοιχεία» που παρουσίασαν οι ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Οι προσπάθειες των ιμπεριαλιστών να εξαπατήσουν τους λαούς πέφτουν στο κενό. Επιβεβαιώνεται περίτρανα, ότι οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις δεν είναι δυνατό ν' αποτελέσουν τους υπερασπιστές της ειρήνης, της ελευθερίας, της ισοτιμίας ανάμεσα στις χώρες, του δικαιώματος κάθε λαού να καθορίζει ο ίδιος τις εξελίξεις στον τόπο του. Η πολιτική τους βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση με όλα αυτά που εμφανίζονται ότι διακηρύσσουν. Τα λόγια και οι πράξεις τους μυρίζουν κέρδη και στάζουν αίμα.

Οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών κρατών έχουν οξυνθεί πολύ. Αυτό εκδηλώνουν οι διαφωνίες στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για αντιθέσεις ανάμεσα σε ληστές για το μοίρασμα της λείας. Οι μεν αντιδρούν με τον πόλεμο και οι άλλοι (γαλλογερμανικός άξονας) με την ιμπεριαλιστική «ειρήνη»! Απόδειξη είναι το γεγονός, ότι οι προτάσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας αφορούν στη δημιουργία ενός Ιράκ - προτεκτοράτου υπό διεθνή εποπτεία! Εχουν τη λογική της εξωτερικής επέμβασης και καταστολής.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινείται σε φιλοαμερικανική κατεύθυνση. Το ίδιο και η ΝΔ. Η Ελλάδα, με δική τους ευθύνη και συναίνεση, συμμετέχει ήδη στην προετοιμασία του πολέμου. Η βάση της Σούδας δουλεύει πυρετωδώς. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην περιοχή του Κόλπου. Τα λιμάνια έχουν γίνει ορμητήρια των ΗΠΑ.

Αποτελεί εμπαιγμό του λαού το κάλεσμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στον προετοιμαζόμενο πόλεμο. Το ίδιο και η τακτική της ΝΔ, που δε συμμετέχει, ενώ καλεί τις δυνάμεις της να πράξουν κατά συνείδηση!

ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε διευκόλυνση από την ελληνική κυβέρνηση στους επιδρομείς! Να μη διατεθεί ούτε μια σπιθαμή από το έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα της χώρας στα στρατεύματα του ολέθρου και του θανάτου! Να κλείσει η βάση της Σούδας!

Μόνο οι λαοί με τον ξεσηκωμό τους μπορούν να εμποδίσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να βάλουν φραγμούς στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και σε κάθε χώρα να κάνουν το δικό τους μέτωπο για την ειρήνη και την απαλλαγή τους από το ζυγό των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου. Μόνο σε αυτή την προοπτική είναι δυνατό να σταματήσει η μηχανή του πολέμου.

Ο λαός μας να ξεχυθεί στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας και να πάρει μέρος μαζικά στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις που γίνονται, να διαδηλώσει και να βροντοφωνάξει:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ «ΕΙΡΗΝΗ»!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ!

«ΝΑΙ» ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ! ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΛΑΟΣ!

«ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΑΘΗΝΑ 12.02.03

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ