ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Φλεβάρη 2003
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολιτική Εξόρμηση της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Με περιοδείες και ομιλίες σε τόπους δουλειάς συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, τη βδομάδα που έρχεται. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ (Καρόλου), την Πέμπτη 13/2 στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση εργαζομένων. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
  • Την Τετάρτη 12/2 θα γίνουν περιοδείες και ομιλίες:

-- Στην Ολυμπιακή Αεροπορία (αεροδρόμιο), με το Δ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τον Κ.Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην «Ιντρακόμ», με το Γιώργο Μαρίνο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Στον ΟΤΕ (Δαγκλή), την Πέμπτη 13/2, με το Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στον ΟΤΕ (Νήμα) την Παρασκευή 14/2 με τον Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902»:

Σήμερα Κυριακή

  • Στις 16.00 Αθλητικές Συναντήσεις. Θα μεταδοθεί ο αγώνας βόλεϊ της Γ' κατηγορίας ανδρών: ΓΣ Πετρούπολης - ΓΣ Μεγ. Αλέξανδρος.

Αύριο Δευτέρα

  • Στις 17.00 «Εις υγείαν». Η Πόπη Καπετανοπούλου συζητά με τον οφθαλμίατρο και διευθυντή του Οφθαλμολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πατησίων Ανδρέα Πετούνη για τον καταρράκτη και το γλαύκωμα.
  • Στις 19.00 «Παρεμβολές». Ο Γ. Χατζηγεωργίου συζητά με τον Γ. Νάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας. Στις 19.40 θα μεταδοθεί η εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο.
  • Στις 22.00 «Αντιθέσεις». Ο Α. Θερμός συζητά με τους Γ. Κουβαρά, μέλος της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ, Π. Αλέπη, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» και Ν. Κατσαρό, χημικό καθηγητή στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τον επικείμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ και την απάντηση του λαϊκού κινήματος.
  • Στις 23.00 ένα αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία με την επιμέλεια και παρουσίαση του Γ. Μηλιώνη.
Στη μνήμη του Αντώνη Καλαμπόγια

Πέρασαν ακριβώς τέσσερα χρόνια και έξι μήνες, που δεν μπορούμε να σφίξουμε το χέρι του κομμουνιστή Αντώνη Καλαμπόγια, που δεν μπορούμε να αγκαλιάσουμε το στοργικό και λατρευτό πατέρα και σύζυγο. Ομως κάθε λεπτό, σε κάθε βήμα μας, σε όλες τις πορείες, σε όλες τις συγκεντρώσεις είναι δίπλα μας, συνεχίζει να βαδίζει μπροστά.

Τον πρώτο καιρό που έφυγε αισθανθήκαμε ότι όλα τελείωσαν, δε θα τα καταφέρουμε. Διαβάζοντας τις σημειώσεις του, ακολουθώντας τα λόγια του και τις συμβουλές του, καταφέραμε με μεγαλύτερο πείσμα, με μεγαλύτερη θέληση, να εκπληρώσουμε αυτήν την παρακαταθήκη που μας άφησε. Τα λάθη πρέπει να τα διορθώσουμε και να προχωράμε, όχι να τα παρατάμε. Δεν πρέπει να ταλαντευόμαστε για το σκοπό που έχει και παλεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα. Μια μικρή οικονομική βοήθεια γι' αυτόν τον αγώνα, 250 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οικογένεια Αντώνη Καλαμπόγια

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Στης 07.02.2003. συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός του Δ.Σ.Ε. , αγαπημένος και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούς μας Βασίλης ΚΟΤΣΙΔΗΣ ( Ψιλεας ) από το Τριποταμο Βέροιας ( πολιτικός πρόσφυγας επί 27 χρόνια στη Λ. Δ. Ουγγαρίας ).

Στη μνήμη του η σύζυγος Αλεξάνδρα και ο γιος του Γρηγόρης προσφέρουν , μεσώ Κ.Ο.Β. Βέροιας 30 ευρω για την οικονομική εξόρμηση.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Σήμερα, Κυριακή 9.2.2003, διοργανώνουν συνεστίαση:

  • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ώρα 1 μ.μ., στο κέντρο διασκέδασης «ΓΟΡΓΟΝΑ» (τέρμα Αχαρνών - Χαλκηδόνα), με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Υπάρχουν, ακόμα, αρκετές προσκλήσεις διαθέσιμες για τους φίλους της Αντίστασης που θα προσέλθουν στο γλέντι.
  • Η ΠΕΣΑΘΕΑ, ώρα 12 το μεσημέρι, στο κέντρο «Μουσική Κιβωτός» (πρώην «Καστέλο»), Καυταντζόγλου και Δ. Ράλλη 26, Πατήσια.
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ της Αργυρούπολης, στις 2 μ.μ., στο κέντρο «Το κουτούκι της Φωτεινής» (Χαρ. Τρικούπη 23 - Αλιμος).
  • Οι ΠΕΑΕΑ και ΠΕΕΠΠ Ιωαννίνων κόβουν την πίτα τους στις 8.30 μ.μ. στο εξοχικό κέντρο «Καρβούνης», στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
ΚΗΔΕΙΑ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΣΟΥ

ετών 90

κηδεύουμε αύριο Δευτέρα 10/2/2003 και ώρα 12η μεσ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Τα παιδιά: Βασίλης και Κλωντέτ Βάρσου, Γιώργος και Ελενα Βάρσου, Χρήστος και Καλλιόπη Χρόνη.

Τα εγγόνια: Αντώνης, Κατερίνα, Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος.

Η αδελφή Καλλιόπη Ι. Βάρσου.

Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: Νικόλαου Ζαμανάκου, Δημ. και Κώστα Ζαμανάκου, Απόστολου Νταγκούμα από το χωριό Φιλιππαίοι και από το Μεσολούρι: Κ. Χονδρογιάννη, Δημ. Χονδρογιάννη (Ντέρου), Δημ. Χονδρογιάννη, Δημ. Χατζή, Α. και Νίκου Καραδήμου, Ανδρέα Μπίτη, Χρήστου και Αθαν. Μυλωνά, Ζήση Λέτσιου, Θ. Γάκη, Σωτ. Κανιά, Αθ. και Αχιλλέα Λάτσου, Μιχ. Λιάκου, Αλέξ. Τσακανίκα, Σουλτάνας Πασιά, Χαρ. Τσιουβάρα, Χρ. Μπαρλαγιάννη, Αρ. Μπίτη, Αχιλλέα Μπάτζιου, Βασίλη Μίχου και Θωμά Τζιουβάρα, οπαδού του ΚΚΕ.
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σε εκδήλωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και την πρόταση του ΚΚΕ για τις συνεργασίες, θα μιλήσει σήμερα, Κυριακή 9 του Φλεβάρη, στην Ορεστιάδα, ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.

-- Περιοδεία στο Νομό Κιλκίς θα πραγματοποιήσει αύριο, Δευτέρα 10 του Φλεβάρη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Στις 9.30 π.μ. θα συναντηθεί με τον αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς και στις 10.15 π.μ. με το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού. Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πολυκάστρου και στη 1 με τον δήμαρχο Αξιούπολης.

  • Νεαρό άτομο έχει ανάγκη από αίμα ομάδας 0-Ρέζους αρνητικό. Τηλ. επικοινωνίας: 210-8062.014.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ