ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Φλεβάρη 2003
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μελωδικές συγκινήσεις στο «Συρμό»

Γιάννης Σπάθας - Βασίλης Λέκκας
Γιάννης Σπάθας - Βασίλης Λέκκας
Δύο ακόμα ξεχωριστές μελωδικές βραδιές θα προσφέρουν ο Βασίλης Λέκκας και ο Γιάννης Σπάθας, αύριο (10.30 μ.μ.) και μεθαύριο, στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661). Ο εκφραστικός ερμηνευτής και ο γνωστός μουσικός, ενορχηστρωτής και συνθέτης, όχι μόνον από τη «θητεία» του στους «Σώκρατες», αλλά και από την ατομική του πορεία, συναντώνται στην ίδια σκηνή, δέκα χρόνια μετά από την τελευταία τους συνεργασία, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Τρανταλίδη και Σπάθα. Ενα πρόγραμμα, που απηχεί την κοινή αγάπη των δύο καλλιτεχνών για τη δημιουργία κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, αλλά και ξαναθυμίζει στο κοινό στιγμές της δικής τους, γοητευτικής συνεργασίας. Και δεν είναι λίγα τα τραγούδια που τους έχουν ενώσει, καθώς ο Βασίλης Λέκκας είναι ο ερμηνευτής των τραγουδιών του Γ. Σπάθα, στους δίσκους «Σύντομα Ονειρα» και «Κλασικά Εικονογραφημένα», σε στίχους Ευγένιου Αρανίτση.

Στο «Συρμό», επίσης, συνεχίζονται με επιτυχία κάθε Παρασκευή, Σάββατο (10.30 μ.μ.) και Κυριακή (9 μ.μ.) οι μουσικές συναντήσεις του Διονύση Τσακνή και της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου με το νέο φωνητικό σχήμα «ΣοΝάΜα», ενώ κάθε Κυριακή (9 μ.μ.) στο πρόγραμμα του Δ. Τσακνή δίνει το στίγμα του το συγκρότημα «ETSI DE», με ...ανατροπές, επεμβάσεις και πολύ χιούμορ. Στην ίδια σκηνή, κάθε Τετάρτη (10.30 μ.μ.) εμφανίζεται το συγκρότημα «SOURREAL», με πιάνο, βιολί και τσέλο σε κομμάτια των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Σπανού και Αττίκ. Κάθε Σάββατο (3 το μεσημέρι), ο «Συρμός» γίνεται βήμα νέων ταλέντων, φιλοξενώντας τη δουλιά νέων δημιουργών και νεανικών συγκροτημάτων.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή (9/2)
  • Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει τραγούδια του στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143, τηλ. 210.9316.101-4). Μαζί του τραγουδούν ο Γιώργος Μιχαήλ και η Δέσποινα Σελίδου. Εμφανίσεις επίσης στις: 10, 11, 14, 15, 16/2.
  • Οι «Δυνάμεις του Αιγαίου» συναντούν τη Μελίνα Κανά, σήμερα (3 μ.μ.) και αύριο (9 μ.μ.), στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111, τηλ. 210.3414.350).
  • Συνεχιστής του ήχου του Μάιλς Ντέιβις θεωρείται ο τρομπετίστας Wallace Roney, που προσφέρει ξεχωριστή τζαζ απόλαυση, μέχρι τις 13/2, στο «Χαφ Νόουτ» (Τριβωνιανού 17, Μετς, 210.9213.310).

Κώστας Μάντζιος
Κώστας Μάντζιος

Δευτέρα (10/2)
  • Η ιστορική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Αμβούργου δίνει την πρώτη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μαέστρο τον Ινγκο Μέτσμαχερ και σολίστ τον Ματίας Γκέρνε, σε έργα Μάλερ, Μπραμς κ.ά. Στην αίθουσα «Μητρόπουλου» του ΜΜΑ, εμφανίζεται το διακεκριμένο τρίο «Κούνκσμπακα», με έργα Χάιντν, Σμέτανα και Μπραμς.
  • Ο Μανώλης Φάμελλος ξεκινά τις εμφανίσεις του, στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, 210.9226.975). Μαζί του η Ροβένα Αλευρά και ο Στάθης Δρογώσης.
  • Είκοσι έργα σε λάδι με θέμα τη γυναικεία μορφή, παρουσιάζει ο Στάθης Ανδρουτσάκης στην έκθεση που εγκαινιάζεται (7 μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι).
  • Αναδρομική παρουσίαση του έργου του συνθέτη Κώστα Βαρότση, στις 8.30 μ.μ., στο στούντιο «Λήδρα» (Αδριανού και Κέκροπος 12, Πλάκα). Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη (11/2)
  • Η καινούρια δουλιά της Ζωγραφίας Αδαμοπούλου εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4). Αφετηρία της εικαστικής της αναζήτησης, η ανθρώπινη φιγούρα σε σχέση με το περιβάλλον της και οι διαβαθμίσεις του φωτός.
  • Η Δήμητρα Παπίου, σ' ένα ακόμα υπέροχο λαϊκό ρεσιτάλ, στις 10.30 μ.μ, στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 210.3480.000).
  • Ο Κώστας Μάντζιος τραγουδά «χωρίς πρόγραμμα», στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι, τηλ. 210.3623.625).
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Ατριον» (Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη), έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κατσιμάρδου.
Τετάρτη (12/2)
  • Το βιβλίο της Λόλας Νταϊφά «Ακροκέραμα και μνήμες» (εκδόσεις Ι. Σιδέρη) παρουσιάζεται (7.30 μ.μ.) στην Εθνική Πινακοθήκη (Βασ. Κωνσταντίνου 50). Θα μιλήσουν οι: Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, Α. Παναγιωταρέα, Μ. Καρδαμίτση - Αδάμη και Αλέξανδρος Παπαγεωργίου - Βενετάς.
Πέμπτη (13/2)
  • Ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου
    Ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου
    Μια εξαίρετη νέα φωνή, ο Γιάννης Χαρούλης (τραγούδι, λαούτο, μαντολίνο, κιθάρα) «ζωγραφίζει» τη δική του Κρήτη, στις 10 μ.μ., στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Πετράλωνα, τηλ. 210.3421.212). Παρουσιάζει κομμάτια από τον πρώτο του δίσκο, τραγούδια αγαπημένων του δημιουργών, αλλά και μεγάλες στιγμές της κρητικής παράδοσης.
  • Αρχαιοελληνικά όργανα σε σύγχρονα έργα των Αδάμη, Χατζημιχελάκη, Γεωργοτά, Σίμπσον, Κανά, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16). Ερευνα - κατασκευή οργάνων: Παναγιώτης Στέφος (σολίστ). Συμμετέχει η μετζοσοπράνο Μαργαρίτα Συγγενιώτου. Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή (14/2)
  • Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινά τις εμφανίσεις του στο «Μέδουσα κλαμπ» (Μακρή 2, τηλ. 210.9218.120). Μαζί του στο τραγούδι η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Μάνος Πυροβολάκης.
  • Οι γερόλυκοι της ελληνικής ροκ Δημήτρης Πουλικάκος και Ζορζ Πιλαλί εμφανίζονται στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).
Σάββατο (15/2)
  • Στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλ. Κολωνακίου 20), φιλοξενείται έκθεση του Παύλου Νικολακόπουλου με τίτλο «Αντιληπτές θέσεις».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη μουσική συντροφιά του
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη μουσική συντροφιά του

Εργο της Ζωγραφίας Αδαμοπούλου
Εργο της Ζωγραφίας Αδαμοπούλου


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ