ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Φλεβάρη 2003
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Λάμπρου
Γιώργος Λάμπρου
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ταξίαρχου ε.α. από την Εύα Μεσσηνίας, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε 500 ευρώ στην Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών - Υπαξιωματικών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΥΕΑ), 500 ευρώ στο ΚΚΕ και 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η οικογένειά του

* * *

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν ως τρίτη δόση 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: Νικόλαου Ζαμανάκου, Δημ. και Κώστα Ζαμανάκου, Απόστολου Νταγκούμα, από το χωριό Φιλιππαίοι και από το Μεσολούρι: Κ. Χονδρογιάννη, Δημ. Χονδρογιάννη (Ντέρου), Δημ. Χονδρογιάννη, Δημ. Χατζή, Α. και Νίκου Καραδήμου, Ανδρέα Μπίτη, Χρήστου και Αθαν. Μυλωνά, Ζήση Λέτσιου, Θ. Γάκη, Σωτ. Κανιά, Αθ. και Αχιλλέα Λάτσου, Μιχ. Λιάκου, Αλέξ. Τσακανίκα, Σουλτάνας Πρασιά,, Χαρ. Τσιουβάρα, Χρ. Μπαρλανιάννη, Αρ. Μπίτη, Αχιλλέα Μπάτζιου, Βασίλη Μίχου και Θωμά Τζιουβάρα, οπαδού του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΑΜΑΝΗ, προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Νεράιδας, 80 ευρώ ως δεύτερη δόση, για την οικονομική εξόρμηση.

Κώστας Ριγανάς
Κώστας Ριγανάς
Ανέζα Παλαμάρη - Δαμάνη

* * *

ΦΩΤ.

Στις 16 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστή ΚΩΣΤΑ ΡΙΓΑΝΑ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ζαρουχλέικων Πάτρας, 15 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσα της ζωής του Ελένη Τσανακαλιώτη - Ριγανά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΚΚΑ, η οποία πέθανε στις 21 Μάη 1984, προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Νεράιδας, 100 ευρώ ως δεύτερη δόση για την οικονομική εξόρμηση.

Νίκος Κόκκας

* * *

Φωτ.

Τον περασμένο Γενάρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια απουσίας του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΝΙΚ. Κ. ΠΑΔΕΛΑ. Γεννήθηκε το 1910 στην Πάτρα. Εργάστηκε στο «Γλαύκο», μετέπειτα ΔΕΗ. Ασπάστηκε την ιδεολογία του μαρξισμού - λενινισμού και εντάχθηκε από τα νιάτα του στο ΚΚΕ. Εδωσε το «παρών» σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού. Ομως, μετά την Απελευθέρωση, οι κυβερνήσεις της Δεξιάς, για τη δράση και τις ιδέες του, τον έστειλαν στο Μακρονήσι, στα Γιούρα, στη Λέρο, στην Αίγινα, στον Αϊ - Στράτη, στο Ιντζεδίν.

Η μεταπολίτευση τον βρίσκει μέλος της ΚΟΒ Σεπολίων. Αργότερα, ήταν μέλος της ΚΟΒ Ταμπάχανων Πάτρας. Ηταν συνδικαλιστής στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, πρόεδρος του Παραρτήματος Σεπολίων της ΠΕΑΕΑ και μέλος της χορωδίας της ΠΕΑΕΑ.

Χρήστος Τσούλας
Χρήστος Τσούλας
Πάντα θα τον θυμόμαστε με την κιθάρα του, να γεμίζει τους χώρους με ζεστασιά και μελωδίες.

Μας λείπεις καθημερινά, πατέρα, από μας και από το κίνημα.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Οικογένεια Νικόλαου Ν. Παδέλα

* * *

Φωτ.

Δεκατρία χρόνια «λείπει» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Η σύζυγος του Σωτηρία

Ο γιος του, η νύφη του Ελένη

Τα εγγόνια του Σωτηρία και Γιώργος

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 16 Φλεβάρη, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΑΛΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Αρδάνι Τρικάλων. Εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα, στο Νέο Κόσμο, όπου άνοιξε καφενείο. Ηταν τίμιος, εργατικός, καλός οικογενειάρχης, πάντα κοντά στους συγχωριανούς του όταν τον είχαν ανάγκη.

Εως το τέλος της ζωής του, ήταν οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, οι φίλοι και συναγωνιστές του: Αχιλλέας Κολιός, Κώστας Καλλέας, Μιχάλης Καραστέργιος, Θανάσης Πάνταινας, Κώστας Παπαγεωργίου και Σπύρος Παπαστεργιάδης πρόσφεραν 60 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 17 Απρίλη 1983, μας «άφησε» για πάντα η αγαπημένη μανούλα μου ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΑΜΑΡΑ.

Δήμητρα Κόκκα
Δήμητρα Κόκκα
Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς Κάτω Τούμπας, 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Αννα Μωσαΐδου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΜΠΟΡΑ, μελών του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ, το Παράρτημα πρόσφερε 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Η ΚΛΕΙΩ Μαραγκάκη - ΤΣΑΜΠΑΖΗ, πέθανε στις 8 Φλεβάρη 1992. Οπως κάθε χρόνο, για μνημόσυνό της προσφέραμε ένα γεύμα σε γηροκομείο απόρων. Και στη μνήμη της αγωνίστριας και οπαδού του ΚΚΕ, όπως στάθηκε σε όλη τη ζωή της, προσφέρουν: Ο σύζυγός της Λάζαρος Τσαμπάζης 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», η μονοθυγατέρα της Κία 10 ευρώ για τα ΜΜΕ του ΚΚΕ και ο αδελφός της Τάκης Μαραγκάκης 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γούβας.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 16 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΑΝΤΗΛΑ. Γεννήθηκε το 1909 στον Αμάραντο Καρδίτσας. Το 1943 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ και πολέμησε ενάντια στους κατακτητές με το ψευδώνυμο Χειμάρρας. Διώχτηκε μετά τη Βάρκιζα, κατέφυγε στο ΔΣΕ και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Επαναπατρίστηκε το 1978.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη»

Αναστάσιος Τσαντήλας

* * *

φΩΤ.

Στις 17 Γενάρη 2003 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγαπημένου μας ΝΙΚΟΥ Αγγελου ΤΡΟΥΠΗ. Γεννήθηκε το 1938 στην Ορεινή Σερρών. Ο πατέρας του, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948. Ο Ν. Τσούπης, στη διάρκεια του Εμφύλιου, βρέθηκε στην Ανατολική Γερμανία, όπου σπούδασε. Το 1962 πήγε στη Βουλγαρία, παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά. Στη Σόφια, ήταν 4 χρόνια πρόεδρος της νεολαίας.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1983. Επί 15 χρόνια ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ Ελευθερίου - Κορδελιού και επί 4 χρόνια γραμματέας της ΚΟΒ.

Αριστομένης Δημητρίου
Αριστομένης Δημητρίου
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Η σύζυγός του Ευπραξία

Τα παιδιά του Αγγελος - Νταλιέλα, Γιώργος

Τα εγγόνια του Νίκος και Χριστίνα

* * *

Φωτ.

Στις 10 Γενάρη 2003 πέθανε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΤΖΙΔΗΣ (Κόττας), μέλος του ΚΚΕ και μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Κιλκίς.

Εως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο συνάδελφός του στο συνδικάτο Σ. Αθανασιάδης προσφέρει 45 ευρώ στην ΚΟ Κιλκίς για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΑΠΠΑ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της Κόνιτσας, του καπετάνιου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΤΤΗ (Νάτσια), ο οποίος εκτελέστηκε στο Βοϊδολίβαδο της Μπάφρας, του ΣΤΑΘΗ ΠΑΥΛΟΥ από το Πέραμα, μαχητή του ΔΣΕ, και του ΑΝΤΩΝΗ ΜΕΡΓΚΟΥΝΗ (Κατσαντώνη) από το Μέτσοβο, ο Κ. Κουτσουράμπας προσφέρει στη ΝΕ Ιωαννίνων 20 ευρώ και 500 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 10 Γενάρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης συντρόφισσάς μου ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Γεώργιος Παπαγεωργίου, Αμφίκλεια

* * *

Φωτ.

Πριν από 7 χρόνια, στις 18 Γενάρη 1996, «έφυγε» για το μακρινό και τελευταίο ταξίδι ο αγαπημένος σύζυγός μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΛΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης από το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη των αγαπημένων και αξέχαστων αδελφών μου ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ και ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗ, μαχητών του ΔΣΕ, από την Κορνοφωληά Εβρου, οι οποίοι «χάσανε» πρόωρα τη ζωή τους στην περίοδο του Εμφύλιου και της αδελφής μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού, για την οικονομική εξόρμηση.

Κλειώ Τσαμπάζη
Κλειώ Τσαμπάζη
Ευαγγελία Χρήστου Τσούλα

* * *

Οπαδός του ΚΚΕ από τη Νάουσα Ημαθίας προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη του πατέρα του.

* * *

Στη μνήμη της ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, η κόρη της Γεωργία Καρκάκη και ο εγγονός της Στέλιος προσφέρουν 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δήμου και Φορέων Ανω Ιλισίων, για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Πριν από 15 μήνες «έφυγε» αναπάντεχα από κοντά μας ο θαλασσόλυκος καπετάνιος ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, κομμουνιστής, ο λεβεντάνθρωπος και άφησε κενά, τόσο στην οικογένειά του, όσο και στους συντρόφους του, με τους οποίους αγωνιζόταν για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο Αριστομένης Δημητρίου γεννήθηκε το 1936 στην Αμαλιάπολη (Νέα Μιτζέλα) Μαγνησίας. Η οικογένειά του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και ένα μέλος της σκοτώθηκε, πολεμώντας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ τους κατακτητές.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάπολης.

Η γυναίκα του Αμαλία και τα παιδιά του Κώστας και Γιώργος.

* * *

Φωτ.

Στις 13 Φλεβάρη 2002, έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας, από γονείς αγρότες. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης. Στον Εμφύλιο, το Νοέμβρη του 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, στα τμήματα της 8ης Μεραρχίας, στην Ηπειρο. Πήρε μέρος στις μάχες στη Λάκκα Σούλι, στο Γράμμο και τραυματίστηκε δυο φορές.

Αλέκος Θεοδωρακόπουλος
Αλέκος Θεοδωρακόπουλος
Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη εργάστηκε στις οικοδομές, παντρεύτηκε και απόκτησε δυο παιδιά.

Επαναπατρίστηκε το 1975. Ζούσε στην Αθήνα. Εργάστηκε στο υπουργείο Δημοσίων Εργων έως το 1992.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαριάνθη, η κόρη του Κούλα, ο γιος του Βασίλης, ο γαμπρός του Χρήστος και η εγγονή του Μαρία προσφέρουν 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 10 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Πριν από 10 χρόνια, ο αδελφός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ έχασε άδικα τη ζωή του σε ηλικία 29 χρόνων.

Στη μνήμη του, προσφέρω 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΟΒ Γλυφάδας.

Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης

* * *

Ο Θεόδωρος, η Ρούλα και η Ελένη Βρεττέα προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη των αγαπημένων τους ΗΛΙΑ ΚΟΥΜΗ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΒΡΕΤΤΕΑ, ΠΑΥΛΟΥ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ.

* * *

Φωτ.

Η ΝΙΚΗ ΜΠΙΖΙΡΙΑΝΟΓΛΟΥ στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτισσα. Το 1949 πιάστηκε μαζί με άλλες αγωνίστριες από την Παλαιά Κοκκινιά και αφού βασανίστηκαν, πέρασαν Στρατοδικείο, δικάστηκαν και κλείστηκαν στις φυλακές Αβέρωφ.

Εως το τέλος της ζωής της αγωνιζόταν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Πέθανε στις 8 Μάη 2002.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Παλαιάς Κοκκινιάς, 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Αποστόλης Κουκούμης
Αποστόλης Κουκούμης
Παναγιώτης Βασιλειάδης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗ ΦΡΑΓΚΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Βασιλική Φραγκάκου προσφέρει 25 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού - «Ακαδημίας Πλάτωνος», για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στις 26 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της αγωνίστριας ΑΝΝΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της προσφέρουν 60 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας.

* * *

Στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΧΗ, με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατό του, η σύζυγός του Νίκη Παχή προσφέρει στη μνήμη του για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ ως τρίτη δόση και 60 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ.


Ν. Παδέλας
Ν. Παδέλας

Χρυστόφορος Δαμάνης
Χρυστόφορος Δαμάνης

Νίκος Τρούπης
Νίκος Τρούπης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ