ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Παγωμένη... πρεμιέρα

Στο γνώριμο... παγωμένο γήπεδο του Σπόρτιγκ θα δώσει την πρώτη «μάχη» για τη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός. Σήμερα, στις 19:30, οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Σκίπερ Μπολόνια, με στόχο το καλό ξεκίνημα στη φάση αυτή που θα του δίνει και το δικαίωμα να ελπίζει από την αρχή στην πρόκριση στον επόμενο γύρο. Φυσικά, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής του «τριφυλλιού», Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θα ήταν καλύτερο για τους παίκτες του να αγωνιστούν στη Νήαρ Ηστ, όπως είχαν ζητήσει, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από την ΟΥΛΕΜΠ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ζήτησε από τον κόσμο να μην περιμένει και πολλά πράγματα από τους παίκτες του, καθώς το κρύο που θα υπάρχει στο κλειστό δε θα τους βοηθήσει. «Επιτέλους καταφέραμε να κάνουμε έπειτα από καιρό μια κανονική προπόνηση. Και θα θέλαμε να παίξουμε και με τη Σκίπερ στην Καισαριανή, όμως η ULEB πήρε την απόφασή της. Μην περιμένετε λοιπόν από τους παίκτες να κάνουν εκπληκτικά πράγματα παίζοντας με 4 βαθμούς Κελσίου». Παράλληλα, για τη Σκίπερ είπε πως είναι μια ομάδα έμπειρη με καλούς παίκτες, με αρκετά όμως σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της στον πρώτο γύρο.

Οσο για την ήττα από το Περιστέρι στο πρωτάθλημα; «Εμείς έχουμε ξεχάσει την ήττα από το Περιστέρι. Δε νομίζω, άλλωστε, ότι θα μας επηρεάσει...». Από το παιχνίδι θα απουσιάσουν οι Αλβέρτης που χτες αναμενόταν να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και Τσαρτσαρής, που δεν έχει προπονηθεί καθόλου μετά τον αγώνα με το Περιστέρι.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέο ραντεβού στην Τούμπα

Γεωργιάδης και Βενετίδης θα κοντραριστούν και σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Sportidea

Γεωργιάδης και Βενετίδης θα κοντραριστούν και σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Λίγες μέρες μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και με νωπές τις μνήμες από τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι αυτό, οι δύο ομάδες δίνουν ξανά ραντεβού σήμερα στις 19:00 στην Τούμπα (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας. Τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι «ασπρόμαυροι» έχουν αποφασίσει πως η 20ή αγωνιστική ανήκει πλέον στο παρελθόν και οι δύο αναμετρήσεις για το θεσμό αυτό είναι κάτι ξεχωριστό.

Οι πρωταθλητές τελείωσαν χτες το πρωί την προετοιμασία τους για το σημερινό παιχνίδι και ήδη βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα με πολλές αλλαγές στην 18άδα. Οι λόγοι είναι ήδη γνωστοί, καθώς το... μενού περιλαμβάνει τιμωρίες (Καρεμπέ) και τραυματισμούς (Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Χούτος). Ετσι, με ανανεωμένη αποστολή, ο Ολεγκ Προτάσοφ θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα δίνει στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να ελπίζει στην πρόκριση. Τα νέα πρόσωπα που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι Αντζας, Ζέτερμπεργκ, Καστίγιο (που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί έστω και λίγο στο παιχνίδι πρωταθλήματος), Μαυρογενίδης και Οφορίκουε. Σε ό,τι αφορά τον Καρεμπέ, κλήθηκε σε απολογία για τη συμπεριφορά του στο ματς της Κυριακής και όπως δείχνουν τα πράγματα θα τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο. Παράλληλα, αύριο θα απολογηθεί και στον αθλητικό δικαστή.

Στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου» επικρατεί προβληματισμός για τα γκολ που δέχτηκε η άμυνα και εκεί κινήθηκε και ο τεχνικός του, Αγγελος Αναστασιάδης. Ο Μακεδόνας ζήτησε από τους παίκτες του να πάρουν τη νίκη, ένα είδος «εκδίκησης» για την ήττα στο πρωτάθλημα. Ετσι, με αυτό τον τρόπο, και με τη βοήθεια του κόσμου, που αναμένεται να γεμίσει την Τούμπα, ελπίζει στην ψυχολογική στήριξη της ομάδας μπροστά στο δύσκολο έργο που έχουν. Επίσης, ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν με πάθος και αποφασιστικότητα, προκειμένου να πάρουν τη νίκη στο ματς της Τούμπας, στο οποίο επανέρχεται ο Κόφι Αμπονσά, που εξέτισε την ποινή του. Το μόνο πρόβλημα που έχει ο Αναστασιάδης είναι ο Γιώτης Εγκωμίτης, που είναι μεν έτοιμος, καθώς έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να προστατευτεί ενόψει της κούρσας του πρωταθλήματος.

ΠΑΟ
Με ανεβασμένο ηθικό

Αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, παρουσιάστηκε χτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Σέρχιο Μαρκαριάν, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας του για το Βέλγιο. «Σίγουρα η Αντερλεχτ θα παίξει φουλ επίθεση και εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι, όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς. Πάντως, δε θα κάτσουμε πίσω και θα τους περιμένουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να αντιδρά», είπε αρχικά ο Ουρουγουανός. Στη συνέχεια, ο ίδιος μίλησε για το σύστημα που προτίθεται να χρησιμοποιήσει και με το οποίο ευελπιστεί να πάρει τη νίκη κόντρα στην Αντερλεχτ, στον επαναληπτικό του 3-0 (υπέρ του «τριφυλλιού») της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της φάσης των «16» της διοργάνωσης. «Μπορεί να παίξουμε με τρεις στην άμυνα. Το σύστημα φτιάχνεται και στο γήπεδο, ανάλογα με τον αντίπαλο». Οσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο τραυματίας Κόλκα είναι ελάχιστες και όπως όλα δείχνουν τη θέση του διεθνή μέσου θα πάρει ο Γκούμας. Ο ίδιος, πάντως, παρ' όλα αυτά, προσπάθησε να εμψυχώσει τους συμπαίχτες του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εχουμε καλές πιθανότητες για να πετύχουμε ακόμα μια νίκη επί των Βέλγων, μπορούμε να κερδίσουμε και μέσα στο Βέλγιο». Την ίδια ώρα, ο Ολισαντέμπε δείχνει πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του που «κληρονόμησε» από το ματς με τον Αρη και όπως σχολίασε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, «μάλλον θα παίξει από την αρχή του αγώνα».

ΑΕΚ
Πρώτη γνωριμία...

Αναφορά στους στόχους και τους σκοπούς της δημιουργίας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ενωση 1924», έκανε χτες η προσωρινή 11μελής διοικούσα επιτροπή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην αίθουσα Τύπου της ΕΣΗΕΑ. Μεταξύ, άλλων, οι άνθρωποι του οργανισμού, τόνισαν πως πρώτος στόχος της εταιρίας είναι να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη στις τάξεις της. Ηδη οι αιτήσεις για συμμετοχή ξεπερνάνε -σύμφωνα με πληροφορίες- τις 3.000, ωστόσο η επιτροπή έκανε έκκληση στους φίλους της ΑΕΚ να στηρίξουν την προσπάθεια. Παράλληλα, επισήμαναν ότι η προσπάθειά τους αυτή θα συνεχιστή ακόμα και αν βρεθεί επιχειρηματίας να αναλάβει την τύχη της ΠΑΕ, ενώ δεσμεύτηκαν να απαντήσουν τις επόμενες μέρες για τη στάση που θα κρατήσουν μετά τις 30 του Ιούνη, οπότε και λήγει η θητεία της προσωρινής διοίκησης του Γιάννη Γρανίτσα. Τέλος, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υπάρξει αποπληρωμή χρεών παλαιοτέρων διοικήσεων και σε περίπτωση που διαλυθεί η εταιρία, τα περιουσιακά της στοιχεία θα διανεμηθούν για τη δημιουργία Ακαδημίας της ΑΕΚ.

  • Ο επιχειρηματίας Γιώργος Ψάλτης διέψευσε χτες ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει το πακέτο μετοχών της ΑΕΚ που κατέχει η πολυεθνική «ENIC»: «Ουδέποτε συναντήθηκα με εκπρόσωπο της "ENIC" για την αγορά των μετοχών της ΑΕΚ και δεν προτίθεμαι να αναμειχθώ στα κοινά της συγκεκριμένης ομάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στο Μιλάνο τα σπουδαία

Με τα παιχνίδια του πρώτου και του δεύτερου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ασχοληθούν σήμερα οι φίλοι της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η 4η αγωνιστική της δεύτερης φάσης συμπεριλαμβάνει πολύ σημαντικές, όσον αφορά στις εξελίξεις στη βαθμολογία των ομίλων, εξελίξεις, καθώς ακόμα (κυρίως) στον 2ο όμιλο, δεν έχει κριθεί τίποτα. Ετσι, με στόχο να «πιάσει» την Μπαρτσελόνα στην κορυφή και να ελπίζει τελικά στην οριστική κατάκτηση της πρωτιάς στον 1ο όμιλο, η Ιντερ, υποδέχεται σήμερα την «Μπάρτσα» (21.45, ΜΕΓΚΑ), η οποία στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια έχει αποδειχτεί συνεπής με την επιτυχία. Στο μεταξύ, για τον ίδιο όμιλο, η Νιούκαστλ θα υποδεχτεί την Μπάγερ Λεβερκούζεν (21.45). Την ίδια ώρα, ένα ματς «φωτιά», θα φιλοξενήσει το στάδιο «Αμστερνταμ Αρίνα» (21.45), καθώς ο γηπεδούχος Αγιαξ, ο οποίος βρίσκεται στην 2η θέση (αλλά ισοβαθμεί με τους Αγγλους και τη Βαλένθια με 5 βαθμούς), αν νικήσει την Αρσεναλ, τότε θα πάρει «κεφάλι» στον 2ο όμιλο. Για τον ίδιο όμιλο, η Βαλένθια υποδέχεται την ουραγό Ρόμα (21.45).

ΣΤΙΒΟΣ

Συγκροτήθηκε χτες η ελληνική ομάδα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 4 του Μάρτη στο στάδιο της Παιανίας. Στα 60 μ. θα μετάσχουν οι Θεοδωρίδης, Κοκλώνη, στα 200 μ. οι Δημότσιος, Βασαρμίδου, στα 400 μ. οι Βαθίστας, Γκουντενούδη, στα 800 μ. οι Γεωργίου, Μυλωνά, στα 1.500 μ. οι Καρακατσάνης, Εφεντάκη, στα 3.000 μ. οι Γελασάκης, Γρατσάνη, στα 60 μ. εμπόδια οι Πιέτρης, Ρεντούμη, στη σφαίρα οι Βασιλόπουλος, Τερζόγλου, στο επί κοντώ οι Κουρουπάκης, Πρεζεράκου, στο μήκος οι Σερέλης, Πιλάτου, στο ύψος οι Τομαράς, Μητροπούλου και στο τριπλούν οι Μελέτογλου, Δεβετζή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ