ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Αύξηση των δημοτικών τελών

Το χαράτσωμα των δημοτών αποφάσισε η δημοτική Αρχή Κερατσινίου. Καταψήφισε η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση»

Το «χαράτσωμα» των δημοτών με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που φτάνουν έως και 6%, αποφάσισε ο Δήμος Κερατσινίου, με ευθύνη της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου Δ. Σαράφογλου. Ως πρόσχημα για τη δραστική αύξηση στα δημοτικά τέλη χρησιμοποιήθηκε το χρέος που άφησε πίσω του ο πρώην δήμαρχος Φ. Μελάς, ο οποίος, ακολουθούσε την ίδια ακριβώς πολιτική.

Τα στοιχεία λένε ότι οι παρακρατηθέντες πόροι που αναλογούν στο δήμο από το κράτος αγγίζουν τα 20 δισ. δρχ. Που σημαίνει ότι αν η σημερινή δημοτική αρχή, αντί να χαρατσώνει τους δημότες, επέλεγε να αγωνιστεί για να πάρει αυτό το ποσό και ο δήμος θα ξεχρέωνε και τα έργα που έχει προγραμματίσει θα υλοποιούσε.

Προχτές, ο Δ. Σαράφογλου προσπάθησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, να καλύψει την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί, μιλώντας για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που «φέσωσε» το δήμο ο προηγούμενος δήμαρχος. Ανέφερε ενδεικτικά ότι από το σύνολο των έργων ύψους 38,6 εκατ. ευρώ, είχαν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις μόνο για έργα ύψους 13,5 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός εμφάνιζε ετήσιο λειτουργικό έλλειμμα ύψους περίπου 3,7 εκατ. ευρώ και είχαν εγγραφεί πλασματικά έσοδα ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Για την κάλυψη των χρεών, εκτός από την αύξηση των δημοτικών τελών, ο δήμαρχος θα καταφύγει και σε δανεισμό, κάτι που σημαίνει νέα βάρη για τους δημότες. Ακόμα, ανέφερε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την κάλυψη άμεσων αναγκών και 800.000 ευρώ ως προκαταβολή από την τακτική επιχορήγηση του Δήμου.

Ο Δ. Μουρίκης επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» καταψήφισε την πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών και απαίτησε να μη γίνει καμία αύξηση. Αντίθετα, τόνισε, «οι παρακρατηθέντες πόροι που αναλογούν στον Δήμο Κερατσινίου αγγίζουν τα 20 δισ. δραχμές. Ποσό το οποίο, αν ο Δήμος το διεκδικούσε από την κυβέρνηση, από μόνο του θα ξεχρέωνε τον Δήμο και θα υλοποιούσε όλα τα τεχνικά έργα που προγραμματίζονται».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
«Εξαφανίζεται» το Πάρκο Ελευθερίας

Συνεχίζονται τα έργα ολοκλήρωσης της καταστροφής στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου θα δημιουργηθεί πάρκιγκ αυτοκινήτων
Συνεχίζονται τα έργα ολοκλήρωσης της καταστροφής στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου θα δημιουργηθεί πάρκιγκ αυτοκινήτων
Την απρόσκοπτη, από πλευράς πολιτείας, διαδικασία εξαφάνισης του Πάρκου Ελευθερίας από την αδηφάγα διάθεση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) και του κ. Λαμπράκη καταγγέλλουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Οικονομίας και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, Λιάνα Κανέλλη και Αντώνης Σκυλλάκος, υποβάλλοντας και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Ηδη - όπως επισημαίνουν οι τρεις βουλευτές - η καταπάτηση του κοινόχρηστου Πάρκου συνεχίζεται και ίσως το μόνο που την παρεμποδίζει είναι η δυσκολία μετακίνησης του ανδριάντα του Ελ. Βενιζέλου, τον οποίο έχει περικλείσει με ασφυκτικό κλοιό. «Οι ταμπέλες με την παραδοσιακή απεικόνιση των ολοκληρωμένων εργασιών που στέκουν ακόμα μπροστά στο εργοτάξιο προδίδουν την προαναφερόμενη καταπάτηση και αποτελούν μια ακόμα πρόκληση, καθώς η πραγματικότητα, αφενός της χρήσης του χώρου της εκσκαφής του στο πλάι του Μεγάρου Μουσικής και αφετέρου του "βουνού", που έστησαν, για να κρύψουν τις παράνομες υπέργειες κατασκευές προβάλλει αμείλικτη. Ενα βουνό, που καλύπτεται από λίγα εκατοστά χώμα, στα οποία - όπως ισχυρίζονται - θα επανατοποθετήσουν τα δέντρα που κατέστρεψαν», τονίζουν.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν παραχωρήθηκε και με ποια πράξη το δικαίωμα της νέας επέκτασης των εγκαταστάσεων «ολοκλήρωσης του Μεγάρου Μουσικής» σε βάρος του Πάρκου Ελευθερίας. Εάν ναι: Πόση είναι η επιπλέον παραχωρηθείσα έκταση, ποιες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος περιλαμβάνονται στη νέα επέκταση, ποιο είναι το κόστος των νέων κατασκευών που γίνονται και από πού χρηματοδοτούνται, πότε κατατέθηκε φάκελος και αίτημα χορήγησης οικοδομικής άδειας για τις νέες κατασκευές και έχει ελεγχθεί από την πολεοδομική υπηρεσία η εφαρμογή της οικοδομικής άδειας.

Επίσης, καλούν τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Οικονομίας και Οικονομικών να καταθέσουν, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα παρακάτω στοιχεία: Νέα πράξη παραχώρησης τμήματος του Πάρκου Ελευθερίας (στην οποία να αναφέρονται πόσα είναι τα τετραγωνικά μέτρα της νέας παραχώρησης). Το κείμενο της απόφασης για την τροποποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου για τη νέα παραχώρηση. Αντίγραφο της Πολεοδομικής Αδειας και των εγκρίσεων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τις νέες εγκαταστάσεις. Εγκριση των αρμόδιων Υπηρεσιών για την εγκατάσταση εργοταξιακών γραφείων στο χώρο του Πάρκου.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Τη χρονιάτικη εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση πραγματοποιούν:

Αύριο Σάββατο:

  • Η ΠΕΑΕΑ Λάρισας, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Θα ακολουθήσει εκδήλωση για τα 60χρονα της ΕΠΟΝ.
  • Η ΠΕΑΤΑΘ - ΔΕΕ, στις 9 π.μ., στην αίθουσα της ΠΟΑΟ (Πειραιώς 6, 4ος όροφος).

Την Κυριακή, 23 Μάρτη:

  • H ΠΕΑΕΑ Πλάκας, ώρα 11 π.μ., απολογιστική συνέλευση στα γραφεία της, Αγ. Μάρκου 10.
  • Η ΠΕΑΕΑ Μακρυνείας & Θέρμου, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Γαβαλούς.
  • Η ΠΕΑΕΑ Περιστερίου, στις 10 π.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Θεοφράστου - Σαράντα Εκκλησιών).
  • Η ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης, η ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ και η ΟΒ της ΚΝΕ Ηλιούπολης διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για τα 60χρονα της ΕΠΟΝ, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Σοφ. Βενιζέλου και Μαρίνου Αντύπα).
  • Την Τετάρτη, 26 Μάρτη:
  • Η ΠΕΑΕΑ Κυψέλης, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της (Κύπρου 113 και Μεγίστης).
  • Το ΔΣ της Ενωσης Φίλων Μνήμης του Διαμαντή την τακτική γενική συνέλευσή του, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).
Αλληλέγγυοι στον Ι. Διώτη οι εισαγγελείς

Την πλήρη κάλυψη και υποστήριξη εκφράζει η Ενωση Εισαγγελέων στον εισαγγελέα Ι. Διώτη που προΐσταται των ερευνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Ενωση Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εκφράζει την «αμέριστη εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Ι. Διώτη» και αποδοκιμάζει τη «συστηματική επίθεση σε βάρος του», καθώς και στην υπηρεσία που εποπτεύει. Να υπενθυμίσουμε ότι έχει αποδοκιμαστεί από τον Τύπο η τακτική του εισαγγελέα Ι. Διώτη, γιατί προέβη σε δηλώσεις στην εφημερίδα «Το Βήμα» για την υπόθεση της τρομοκρατίας, παρ' όλο που βρίσκεται σε εξέλιξη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ