ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Απρίλη 2003
Σελ. /32
ΚΚΕ
Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος
  • Την Πέμπτη, 3 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ.
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα
  • Θα ακολουθήσει πορεία στις πρεσβείες Μ. Βρετανίας και ΗΠΑ

Στο Σύνταγμα δίνεται το επόμενο αντιπολεμικό ραντεβού μελών και φίλων του ΚΚΕ, αλλά και κάθε φιλειρηνιστή προοδευτικού ανθρώπου της Αττικής, στην πλατιά πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΕ του Κόμματος, την Πέμπτη 3 Απρίλη, στις 7.30μ.μ., με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει μαχητική πορεία προς τις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Για την προετοιμασία και την επιτυχία της συγκέντρωσης εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι Κομματικές Οργανώσεις του Λεκανοπεδίου. Με συνεχείς περιοδείες και εξορμήσεις σε μαζικούς χώρους, αλλά και άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, καλούνται όλοι να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» τους, να διατρανώσουν το «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο», σύνθημα που δεσπόζει στη συγκέντρωση και που την ίδια στιγμή αποτελεί παλλαϊκό αίτημα και καταδίκη της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης, που παρέχει τα μέγιστα για τη διεξαγωγή του πολέμου. Ταυτόχρονα, οι κομμουνιστές, εντείνοντας τη δράση τους, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του λαού, σχετικά με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, αλλά και για την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Η ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωση - πρόσκληση, απευθύνεται στον ελληνικό λαό «για την οικοδόμηση ενός αγωνιστικού αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού μετώπου πάλης, που ορθώνει το ανάστημά του στον πόλεμο, διεκδικεί άμεσα το σταμάτημα της ελληνικής συμμετοχής, με τη βάση της Σούδας, τα πληρώματα των ΑΒΑΚΣ, τα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό, με τις νέες διευκολύνσεις που παραχώρησε η ελληνική κυβέρνηση».

Συμπληρώνει πως «οργανώνουμε μόνιμο και συστηματικό αγώνα κατά του προληπτικού πολέμου και της στρατιωτικοποίησης της Ευρώπης, κατά του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, που επιτρέπει την επέμβαση και την αλλαγή των συνόρων, την κρατική καταστολή, τη βία και τη χειραγώγηση των λαών».

«Παλεύουμε - καταλήγει το προσκλητήριο της ΚΕ - για μια Ελλάδα, που θα εκφράζει τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της και θα λέει ΟΧΙ στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Θα είναι αλληλέγγυα σε κάθε λαό, που διεκδικεί το δικαίωμα της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό, το δικαίωμα να καθορίζει αυτός το παρόν και το μέλλον του.

Αντιστεκόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, δε δεχόμαστε να πληρώνει ο λαός και η νεολαία τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική συμμετοχή».

Οι προσυγκεντρώσεις

Για τη μέρα της συγκέντρωσης έχουν καθοριστεί, για τις 6.30 μ.μ., οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις:

- Μοναστηράκι: Για τους εργαζόμενους του Πειραιά, των Νότιων Συνοικιών και του 3ου Διαμερίσματος.

- Μουσείο: Για τους εργαζόμενους της Αττικής, των Βόρειων Συνοικιών, των 5ου, 6ου, 7ου Διαμερισμάτων.

- Προπύλαια: Για τη Σπουδάζουσα, τα ΑΕΙ - ΤΕΙ, τις Ανατολικές Συνοικίες και των 1ου και 2ου Διαμερισμάτων.

- Ομόνοια: Για τις Κλαδικές Οργανώσεις, τις Δυτικές Συνοικίες και το 4ο Διαμέρισμα.

- Οι αντιστασιακοί θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7μ.μ.

Παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο στις 12 του Απρίλη

Ανακοίνωση της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης

Σε παγκόσμια κινητοποίηση κατά του Πολέμου στις 12 του Απρίλη και με αιτήματα «να σταματήσει τώρα ο πόλεμος, να αποχωρήσουν οι εισβολείς από το Ιράκ, αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό», καλεί με ανακοίνωσή της τα κινήματα Ειρήνης και τις μαζικές οργανώσεις σ' όλο τον κόσμο η Γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). Η ανακοίνωση του ΠΣΕ έχει ως εξής:

«Η ανθρωπότητα ολόκληρη βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο έγκλημα που διαπράττουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας σε βάρος του λαού του Ιράκ.

Παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση των λαών, τη διεθνή κατακραυγή και την αντίθεση της πλειοψηφίας των χωρών μελών του ΟΗΕ αλλά και του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι κυβερνήσεις της ονομαζόμενης "συμμαχίας" εξαπέλυσαν έναν επιθετικό πόλεμο κατά του Ιράκ, καταργώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Βομβαρδίζουν αδιάκριτα, δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν τον όλεθρο και καταστροφή.

Εχουν πλέον αποκαλυφθεί οι πραγματικές αιτίες του πολέμου που σχετίζονται με τον έλεγχο των πετρελαίων και της παγκόσμιας κυριαρχίας της νέας τάξης πραγμάτων. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταγγέλλει τη βάρβαρη πολιτική των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Ισπανίας και όλων εκείνων που παρέχουν είτε πολιτική στήριξη είτε διευκολύνσεις στις ΗΠΑ για να δολοφονούν τους λαούς.

Καλούμε τους λαούς σε κινητοποίηση.

-- Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος και να αποχωρήσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις από το Ιράκ.

-- Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να καταδικάσει τον πόλεμο.

-- Καλούμε τα κινήματα να καταγγείλουν και να πιέσουν τις κυβερνήσεις που παρέχουν διευκολύνσεις με στρατιωτικές βάσεις και άλλους τρόπους, να σταματήσουν αμέσως να παρέχουν κάθε βοήθεια στη σφαγή του ιρακινού λαού.

-- Καλούμε τα κινήματα Ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις.

-- Στις 12 Απρίλη σε όλο τον κόσμο να οργανώσουμε παγκόσμια κινητοποίηση κατά του πολέμου με αιτήματα:

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
  • ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΛΑΟ».
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Αντιπολεμική επιστολή στον Τ. Μίλερ

Ανοιχτή επιστολή στον πρέσβη των ΗΠΑ Τ. Μίλερ, απευθύνει η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. Σε αυτήν ζητείται ο άμεσος τερματισμός του πολέμου στο Ιράκ και υπογραμμίζεται ότι «κάθε ανθρώπινη ψυχή που χάνεται σε τούτη τη νέα βαρβαρότητα, πλήττει το σύνολο της ανθρωπότητας, καθιστώντας το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια ως το σύγχρονο υλικό της παγκόσμιας κοινότητας».

Επίσης, αναφέρει πως «εμείς οι Ελληνες πυροσβέστες πονάμε, γιατί ανθρώπινες ζωές χάνονται σε έναν απάνθρωπο πόλεμο, γιατί απάνθρωποι είναι όλοι οι πόλεμοι της ιστορίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ