ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα

Στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι, το αγωνιστικό ραντεβού

Motion Team

Να συμμετάσχουν μαζικά στο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, κλιμακώνοντας την πάλη τους για να σταματήσει ο πόλεμος ενάντια στο Ιράκ και να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, καλούν τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ και η ΕΔΥΕΘ.

«Η πάλη για να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο είναι πάλη και κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Συνδέεται με τον λαϊκό αγώνα για το εισόδημα, τα δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση, στην παιδεία, στον πολιτισμό.

Να πληρώσει η κυβέρνηση, και όσες πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν αυτή την πολιτική, τη συνενοχή τους στο έγκλημα, την υποταγή τους στους ιμπεριαλιστές. Μόνον απ' αυτό καταλαβαίνουν. Ετσι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να απομονωθούν και να ηττηθούν οι σφαγείς των λαών. Η αντίσταση ενός φτωχού, καταπιεσμένου λαού, του ιρακινού, δείχνει ότι μπορούμε», τονίζεται στο κάλεσμα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το κύμα αντίδρασης των φορέων της περιοχής ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με ψηφίσματά τους απαιτούν απεμπλοκή της χώρας μας οι φορείς του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, η ΓΣ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Μαλαματίνα» και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), που μεταξύ άλλων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση άμεσα να λάβει μέτρα για να κλείσει η βάση της Σούδας και να μη δοθεί καμία διευκόλυνση και νομιμοποίηση στον ελλιμενισμό των ΝΑΤΟικών πλοίων. Να γυρίσει το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό και να μην παραχωρεί η κυβέρνηση σπιθαμή εδάφους, αέρα και θάλασσας για τη μαζική δολοφονία που διαπράττεται.



Εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι καθημερινές μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού κινήματος σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

-- Στην Αρτα σήμερα, 5 Απρίλη 2003, στις 12 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς, η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων του νομού της Αρτας καλεί τις μανάδες και τα παιδιά τους, για να διαδηλώσουν κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ. Θα ακολουθήσει παιδικό θεατρικό δρώμενο, «Το γαϊτανάκι» της Ζορζ Σαρή, και εικαστική δραστηριότητα με ζωγραφική από τα παιδιά, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

-- Στο Κιλκίς, σήμερα, Σάββατο, στις 10π.μ. θα ξεκινήσει εξόρμηση του ΚΚΕ με αυτοκινητοπομπή, από το Στάδιο της πόλης, σε Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Γουμένισσα.

-- Στη Φλώρινα, σήμερα, Σάββατο, στις 12 μ., αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

-- Στην Πτολεμαΐδα, σήμερα, Σάββατο, στις 12 μ., συγκέντρωση στην πλατεία.

-- Στην Καβάλα, σήμερα, Σάββατο, στις 12 μ., αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, η ΝΔΕ και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

-- Στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα, Σάββατο, 5 του Απρίλη, στις 12μ., συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο.

-- Στην Κατερίνη, σήμερα, Σάββατο, στις 7 μ.μ., αντιπολεμική συναυλία στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πορεία.

-- Η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, διοργανώνει σήμερα, Σάββατο 5 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. αντιπολεμική εκδήλωση με ομιλία και προβολή ταινίας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στη Δεσφίνα Φωκίδας.

-- Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Κοζάνης διοργανώνεται αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης σήμερα, Σάββατο 5 Απρίλη στις 7μμ.

- Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, αντιπολεμική εκδήλωση τη Δευτέρα, 7 Απρίλη, στις 7μ.μ. στο θεατράκι της οδού Χιλής στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, διοργανώνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

- Στο Ελευθέριο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση ενάντια στον πόλεμο, τη Δευτέρα, 7 Απρίλη, στις 8μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, η ΝΔΕ, σε συνεργασία με τους φορείς του Δήμου.

- Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, αντιπολεμική συναυλία με τον Νότη Μαυρουδή, την Τετάρτη, 9 Απρίλη, στις 8μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης, διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών.

- Επίσης στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, αντιπολεμική πικετοφορία θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 10 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα από τον Πεζόδρομο Αγίου Παντελεήμονα. Διοργανώνει η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Πολίχνης.

- Στην Ανω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση την Πέμπτη, 10 Απρίλη, στις 7μ.μ. στο πάρκο Ελευθερίας, διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, και η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Σταυρούπολης.

- Συζήτηση με θέμα «Ο πόλεμος στο Ιράκ, οι συνέπειές του και η πάλη των λαών», διοργανώνει η γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Περάματος, την Τρίτη, 8 Απρίλη, στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Χορωδίας. Στη συζήτηση θα μιλήσουν η Βέρα Νικολαΐδου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και πρώην Δήμαρχος Νίκαιας και ο Νίκος Κατσαρός, διευθυντής του Δημόκριτου και αντιπρόεδρος των Ελλήνων Χημικών.


ΚΚΕ - ΚΝΕ
Δραστηριότητες ενάντια στον πόλεμο

- Σήμερα, Σάββατο 5 του Απρίλη, στις 8 μ.μ. ο Α. Τζέκης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία της Ν. Απολλωνίας.

- Η ΚΟΒ Αρτέμιδας του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση για τον πόλεμο και τις άλλες πολιτικές εξελίξεις, αύριο, Κυριακή 6 του Απρίλη, στις 10.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αρτέμιδας (Λεωφόρος Βραυρώνας). Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Αύριο, Κυριακή 6 του Απρίλη, η ΤΟ Τούμπας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ενας άλλος κόσμος είναι αναγκαίος, ο σοσιαλισμός». Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της Οργάνωσης (Καππαδοκίας 84).

- Τη Δευτέρα 7 του Απρίλη εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι επιπτώσεις του πολέμου για την εργατική τάξη. Πρόταση αντεπίθεσης: Λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία» οργανώνουν οι ΤΟ Κατασκευών και Εμπορίου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Θα γίνει στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΑΚ (Εγνατία 65, 5ος όροφος). Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ