ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Ανεπιθύμητοι στη χώρα μας οι αιματοβαμμένοι Μπλερ και Σία

Σε απαγορευμένη περιοχή σκοπεύει να μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας η κυβέρνηση

Να οργανώσουν την υποδοχή που ταιριάζει στην πολεμοκάπηλη και αντιλαϊκή «αφρόκρεμα» της Ευρώπης καλεί τους εργαζομένους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τη νεολαία, σύσσωμο τον ελληνικό λαό, με ανακοίνωσή της, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνονται τα παρακάτω:

«Εργαζόμενες - εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι,

Στις 16 Απρίλη, μεσούντος του εγκλήματος σε βάρος του ιρακινού λαού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η φιέστα των Ευρωπαίων ηγετών, με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ. Μια διεύρυνση που αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και τους μόνους που συμφέρει είναι το ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και την αστική τάξη των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Θα έρθουν στη χώρα μας στις 16 Απρίλη οι αρχιεγκληματίες Μπλερ και Αθνάρ. Θα έρθουν και αυτοί που στηρίζουν τον πόλεμο (Σιράκ, Σρέντερ, Σοάρες, Μπερλουσκόνι) και άλλοι που παρέχουν βάσεις, εναέριο χώρο κι άλλες διευκολύνσεις όπως κάνει και η ελληνική κυβέρνηση.

Θα τους υποδεχτεί ο Σημίτης και η κυβέρνησή του, που παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στις ΗΠΑ - Αγγλία, με τη Σούδα, το Ακτιο, τα Αβακς, τις φρεγάτες για τη σφαγή του ιρακινού λαού.

Καμία υποχρέωση και κανένα σεβασμό δεν οφείλουν οι εργαζόμενοι, ο λαός απέναντί τους.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί τους εργαζομένους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τη νεολαία, σύσσωμο τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθούνε. Να οργανώσουν την υποδοχή που ταιριάζει στην πολεμοκάπηλη και αντιλαϊκή «αφρόκρεμα» της Ευρώπης.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί σε διαδήλωση (ο τόπος και ο χρόνος θα ανακοινωθούν).

Ανεπιθύμητοι οι Μπλε - Αθνάρ και Σία.

ΣΤΟΠ στην ΕΕ των πολυεθνικών και του πολέμου.

Εξω ΤΩΡΑ η Ελλάδα από τον πόλεμο.

Να κλείσει η βάση της Σούδας.

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου αντίστασης ενάντια στον αιματοβαμμένο αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Η συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό έχει τη δύναμη να τους νικήσει».

Προετοιμάζουν το κλίμα
για τα μέτρα ασφαλείας

Σε απαγορευμένη περιοχή θα μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας, αλλά και ένα μεγάλο τμήμα κεντρικών δρόμων και περιοχών της πρωτεύουσας, στις 16 Απριλίου, ημέρα έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρ. Πρωτόπαππα, η κυβέρνηση «εξετάζει και την περίπτωση, η ημέρα της Συνόδου, να χαρακτηριστεί αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή της Αθήνας».

Στις 16 Απριλίου, στη διάρκεια της Συνόδου, θα υπάρξει και η διαδικασία της υπογραφής της συνθήκης προσχώρησης των δέκα νέων χωρών-μελών της ΕΕ και όπως ενημέρωσε χτες ο Χρ. Πρωτόπαππας: «Η 16η Απριλίου είναι από πολιτική άποψη μια μεγάλη ημέρα, γιατί θα έχουμε την υπογραφή της συνθήκης, που θα φέρει ακόμη 10 χώρες, ως νέα μέλη, στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Αυτή τη ...σημαντική μέρα, λοιπόν, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας δε θα μπορούν να μετακινηθούν στο κέντρο και ίσως κάποιοι απ' αυτούς αποκλειστούν ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, όπως ακριβώς είχε γίνει και το 1999, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Κλίντον στην Αθήνα... Πάντως, όπως φρόντισε να πληροφορήσει ο Χρ. Πρωτόπαππας, «οι πολίτες θα ενημερωθούν έγκαιρα για όλα τα μέτρα ασφάλειας που θα ληφθούν». «Κατανοείτε», είπε ο ίδιος, ότι «στους χώρους γύρω από το Ζάππειο, αλλά και στη διαδρομή προς τη Στοά του Αττάλου, θα πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση και περιφρούρηση». Οπως ανέφερε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα μέτρα θα ληφθούν γιατί «θα έχουμε πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες εδώ, καθώς και αποστολές από 25 ευρωπαϊκές χώρες. Χρειάζεται, λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή, αίσθημα ευθύνης και επαγρύπνηση από τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας. Γι' αυτό, εκ των προτέρων, θέλω να ζητήσω την κατανόηση των Ελλήνων πολιτών, γιατί εκ των πραγμάτων θα υπάρξει ταλαιπωρία». Πρέπει, όμως, υποστήριξε ο ίδιος, «να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτή η μέρα θα είναι πολύ μεγάλη, θα είναι ημέρα γιορτής για την Ευρώπη και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, λόγω της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Να σημειώσουμε ότι η όλη διαδικασία της Συνόδου θα αρχίσει το πρωί της Τετάρτης 16/4 και θα κλείσει το μεσημέρι της Πέμπτη 17/4 με συνέντευξη Τύπου της Προεδρίας.


ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Νίκο Μπελογιάννη

Τη διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από τη δολοφονία του

Μια από τις πιο ηρωικές μορφές του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, τον Νίκο Μπελογιάννη, θα τιμήσει πλήθος κόσμου στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, σήμερα, Σάββατο 5 Απρίλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από τη δολοφονία του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

- Στις 7.30 μ.μ.: Κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη.

- Στις 8 μ.μ.: Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση - πολιτική ομιλία στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα. Ομιλητής θα είναι ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση - πρόσκληση, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να συμμετάσχει στην εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη, σημειώνοντας πως «σήμερα που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του δολοφονούν το λαό του Ιράκ και η σιδερένια φτέρνα της "νέας τάξης" συνθλίβει χώρες και λαούς, το αγωνιστικό παράδειγμα και το ηθικό μεγαλείο του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη» και υπογραμμίζει: «Τιμάμε τον Νίκο Μπελογιάννη, τον αγωνιστή - κομμουνιστή, που έδωσε τη ζωή του, για τον αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό αγώνα του, συνεχίζοντας και σήμερα αυτόν τον αγώνα. Τον τιμάμε, συμμετέχοντας στις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, και απαιτούμε:

  • Να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, τώρα!
  • Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.
  • Γιατί η συμμετοχή είναι συνενοχή!».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ