ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Μάρτη 2003
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή (23/3)
  • Λουιζιάνα Ρεντ
    Λουιζιάνα Ρεντ
    Το 11μελές συγκρότημα «Ματ σε δύο υφέσεις» παρουσιάζει στις 9.30μ.μ., στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661) ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τα παραδοσιακά όργανα και τον ακουστικό ήχο με τον ηλεκτρικό.
  • Ο Λουιζιάνα Ρεντ, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μπλουζ, δίνει συναυλία, στο «GAGARIN 205 Live Music Space». Τη συναυλία ανοίγουν οι «Blues Cargo».
Δευτέρα (24/3)
  • Στο «Συρμό» σήμερα και αύριο (10.30μ.μ.) τραγουδούν η Καλλιόπη Βέττα και ο Κώστας Παυλίδης.
  • Κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών (7μμ) για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Γρηγόριος Σκαλκέας, με θέμα: «Η συμβολή της Μάνης στην Εθνεγερσία του 1821». Επίσης, ο Ν. Ματσανιώτης θα παρουσιάσει την έκθεση απονομής του Αριστείου των Καλών Τεχνών και τιμητικών διακρίσεων. Το Αριστείο απονέμεται φέτος στον σκηνοθέτη και παραγωγό Κώστα Γαβρά.
  • Την τελευταία της εικαστική δημιουργία με έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων και με θέμα τοπία από την Ελλάδα, παρουσιάζει η Ινώ Καρπαθάκη στην έκθεση που εγκαινιάζεται (7.30μμ) στην γκαλερί «Δημόκριτος» (Δημοκρίτου 24).
  • Η Κρίστη Στασινοπούλου ξεδιπλώνει τα μελωδικά «Μυστικά των Βράχων» και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς, στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος).
  • Ρεσιτάλ του βιολοντσελίστα Δημήτρη Μαγκριώτη, στις 9μ.μ., στο θέατρο «Σημείο» (Χ. Τρικούπη 10, Καλλιθέα).
Τρίτη (25/3)
  • Μελωδικές διαδρομές δίχως σύνορα, από τους μουσικούς Κώστα Θεοδώρου και Κυριάκο Ταπάκη, στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι).
Τετάρτη (26/3)
  • Το νεανικό συγκρότημα «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» παρουσιάζει στο «Συρμό» ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει την τζαζ, το μπλουζ, το έντεχνο, τον προγκρέσιβ ήχο, αλλά και τα παραδοσιακά ακούσματα.
Πέμπτη (27/3)
  • Οι «Socrates» στο «Συρμό»
    Οι «Socrates» στο «Συρμό»
    Ο Μιχάλης Κακέπης εμφανίζεται στο «Συρμό» με έντεχνα και ροκ κομμάτια.
  • Συνεχίζεται στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλατεία Βικτωρίας), η έκθεση ζωγραφικής του Φ. Νίκου. Ο καλλιτέχνης εκθέτει 20 έργα ζωγραφισμένα με λάδι σε μουσαμά, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων.
  • Ο Φοίβος Δεληβοριάς ξεκινά τα μελωδικά του τριήμερα, στο «Σταυρό του Νότου» (Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος).
  • Τραγούδια του κόσμου παρουσιάζει η Σαβίνα Γιαννάτου από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, στο «ΖΟΟΜ» (Κυδαθηναίων 39, Πλάκα).
  • Τραγούδια «Ερωτα και αναρχίας» παρουσιάζει ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, από σήμερα μέχρι το Σάββατο (10.30μ.μ.), στις «Χοροροές» (Ιάκχου 14, Γκάζι).
  • Κινηματογράφος και μουσική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παρουσιάζονται δέκα μικρού μήκους ταινίες χορού της Anna Teresa de Keersmaeker και της ομάδας «Rosas».
Παρασκευή (28/3)
  • Οι «Socrates», το συγκρότημα με τη μακρόχρονη, σημαντική ιστορία στην ελληνική ροκ σκηνή, προσφέρουν ένα πρόγραμμα με αγαπημένα κομμάτια, σήμερα και αύριο (10.30μ.μ.), στο «Συρμό».
  • «Νεκρές φύσεις και πόλεις φαντάσματα» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής του Πύρρου Αλεξόπουλου που φιλοξενείται στην γκαλερί «ΗΩ» (Χέυδεν 38α, πλ. Βικτωρίας). Η πρώτη ενότητα των έργων αποτελείται από οκτώ νεκρές φύσεις, όπου η επίκριση του καλλιτέχνη «μπερδεύεται» με τη σουρεαλιστική διάθεσή του. Η δεύτερη ενότητα αφορά στις καταστραμμένες πόλεις.
  • Εργο του Λάμπρου Αλας
    Εργο του Λάμπρου Αλας
    Οι «Πυξ Λαξ» συναντούν τους «Οναρ» από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, στο «Vox».
  • Ο Χρήστος Θηβαίος ξεδιπλώνει το «ταξίδι» του «Αμλετ στη σελήνη», σήμερα και αύριο (11μ.μ.), στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).
Σάββατο (29/3)
  • Εκθεση ζωγραφικής του Λάμπρου Αλας παρουσιάζεται στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8). Βασικό θέμα η γυναίκα, που πάντα κυριαρχεί στη ζωγραφική του.
  • Το μεσημέρι του Σαββάτου (3 μ.μ.), όπως πάντα, φιλοξενούνται νέοι δημιουργοί και νεανικά συγκροτήματα.

Εργο του Φ. Νίκου
Εργο του Φ. Νίκου

«Σταχτοπούτα» για μικρούς και μεγάλους

Το παραμύθι της Σταχτοπούτας ζωντανεύει στο θέατρο «Coronet» (Φρύνης 11, Παγκράτι. Τηλ. 210-70.12.123), όπου το 20μελές ανσάμπλ του Μπαλέτου της Ουγγρικής Οπερας της Cluj παρουσιάζει το πασίγνωστο μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ. O μεγάλος Ρώσος συνθέτης άρχισε να συνθέτει τη «Σταχτοπούτα» για τα διάσημα μπαλέτα Κίροφ το 1941. O Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τον ανάγκασε να διακόψει τη σύνθεση του έργου, το οποίο συνέχισε και ολοκλήρωσε το 1943-44. Η πρεμιέρα δόθηκε στις 21 Νοέμβρη του '45 στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας. Το έργο χωρίζεται σε τρεις πράξεις. Η πρώτη διαδραματίζεται σε ένα παλαιό κάστρο όπου μένουν η Σταχτοπούτα και η οικογένειά της, ενώ η δεύτερη πράξη στο παλάτι του πρίγκιπα, όπου γίνεται ο χορός. Στην τρίτη και τελευταία, ο πρίγκιπας και ο φίλος του, ο γελωτοποιός, γυρίζουν όλο τον κόσμο για να βρουν σε ποια ταιριάζει το γνωστό γοβάκι. Σολίστ της παράστασης είναι οι: Amalia Utiu (Σταχτοπούτα), Rares Cimpean (Πρίγκιπας), Daniela Timofte, Melinda Jakab (Αδελφές), Ecaterina Bajnoczy (Μητριά), Mihail Mindrutiu (Πατέρας). Ντεκόρ - κοστούμια: Katalin Starmuller.

Η ουγγρική όπερα της πόλης Cluj (στα σύνορα Ρουμανίας - Ουγγαρίας) δημιουργήθηκε το 1792. Στο ενεργητικό της έχει μεγάλες παραγωγές, ενώ έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας τη μουσική και τη μαγεία της όπερας και του μπαλέτου. Παραστάσεις θα δίνονται μέχρι τις 20 του Απρίλη, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (8.30μ.μ.), ενώ τις Κυριακές θα δίνονται δύο παραστάσεις, στις 12μ. και 6μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ