ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΙΑ
Διαδήλωση «υποδοχής» των ευρω-υπουργών στις 29 του Μάρτη

Κινητοποιήσεις οργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και το ΠΑΜΕ ενόψει της συνόδου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Ημαθίας, που μέρες τώρα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή του ιρακινού λαού και να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, ετοιμάζονται να υποδεχτούν αγωνιστικά και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, που θα συνεδριάσουν στη Βέροια για να συζητήσουν θέματα μετανάστευσης. Ετοιμάζονται να συμμετάσχουν μαζικά στις διήμερες εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 (πικετοφορίες, συναυλίες, κλπ.) και θα κορυφωθούν το Σάββατο 29 του Μάρτη, με τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στη 1 το μεσημέρι στο Πάρκο Ελιάς, που διοργανώνουν η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στη Βέροια.

Η σύνοδος αυτή γίνεται σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η σφαγή του ιρακινού λαού από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, με τη συμμετοχή της χώρας μας. Στην ουσία, στη σκιά του πολέμου, οι υπουργοί της ΕΕ θα προωθήσουν νέους μηχανισμούς για τον έλεγχο της μετανάστευσης, αυστηρότερους όρους για το πολιτικό άσυλο, δημιουργία διάφορων θεσμών (ευρωπαϊκό παρατηρητήριο κ.ά.) με στόχο την ενιαία διαχείριση του προβλήματος.

Σε ανακοίνωσή τους η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και το ΠΑΜΕ σημειώνουν: «Κυβέρνηση και ΕΕ θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι δήθεν ασχολούνται με τα προβλήματα των μεταναστών, για την ασφάλεια των πολιτών. Την ίδια στιγμή προχωρούν σε νέα κατασταλτικά μέτρα. Με την πολιτική τους οξύνουν τα προβλήματα της εργατικής τάξης, των μεταναστών και των οικογενειών τους.

Κρύβουν ότι η μετανάστευση που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία (της διάλυσής της), στο Αφγανιστάν χτες και στο Ιράκ σήμερα. Είναι αποτέλεσμα της υποδαύλισης των εθνικιστικών τάσεων, της ληστρικής εκμετάλλευσης χωρών και λαών».

Ξεκαθαρίζουν πως ελπίδα μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τη συμπόρευση Ελλήνων και μεταναστών σε ένα μέτωπο ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική.

«Η θέση μας είναι θέση αρχών. Η εργατική τάξη είναι ενιαία. Οι εργάτες επιβάλλεται να παλεύουν μαζί, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα και θρησκεία. Ο αγώνας ντόπιων και ξένων εργατών είναι κοινός, γιατί κοινά είναι τα προβλήματα και οι αιτίες που τα παράγουν. Κοινός μας αντίπαλος είναι τα μεγάλα συμφέροντα, οι πολιτικές του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», αναφέρουν, και καλούν Ελληνες και μετανάστες να συστρατευθούν στον αγώνα για: Δικαίωμα πλήρους-σταθερής εργασίας για όλους, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο με αύξηση των αποδοχών. Κατοχύρωση του δικαιώματος για δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Απλούστευση των διαδικασιών νομιμοποίησης. Ιση μεταχείριση σε μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Καμία αυστηροποίηση των όρων για το πολιτικό άσυλο. Κανένας νέος κατασταλτικός μηχανισμός (π.χ., διασυνοριακή αστυνομία) που θα στρέφεται ενάντια στους λαούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ