ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 31 Μάρτη 2003
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αγκαλιά με τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός θέλει πλέον μια νίκη επί του Ηρακλή, ώστε να στεφθεί πρωταθλητής του πρωταθλήματος βόλεϊ

Μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, που επικράτησε μέσα στο Ιβανόφειο του Ηρακλή με 3-1 σετ και έκανε το σκορ του τελικού 2-0. Τώρα, οι Πειραιώτες θέλουν ακόμη μια νίκη την Τετάρτη ή σε άλλα δυο ματς αν χρειαστεί, ώστε να στεφθούν τροπαιούχοι.

Με τον Μάριο Γκιούρδα σε ρόλο πραγματικού ηγέτη, τον Κώστα Χριστοφιδέλη σε πάρα πολύ καλή εμφάνιση τον Τζέισον Χαλντέιν, εξαιρετικό τον Ερνάντο Γκόμεζ... ασταμάτητο και τον Βασίλη Κουρνέτα να σερβίρει δεξιά αριστερά έφτασε στη μεγάλη επικράτηση.

Ο Γηραιός, βέβαια, στοχεύει στη μεγάλη ανατροπή, αλλά προχθές έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε ουσιαστικά την απουσία από τους ερυθρόλευκους του Πλάμεν Κοσταντίνοφ. Τα σετ 30-28, 20-25, 21-25, 17-25.

Κάθε λόγο να είναι χαρούμενος είχε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Κροάτης Τράβιτσα: «Οι παίκτες μου υπερείχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γιατί ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Γνωρίζαμε ότι ο Ηρακλής θα κυνηγούσε το ματς και θεωρώ πως ατομικά οι παίκτες του είναι ικανοί να ανατρέψουν μια εις βάρος τους κατάσταση. Εμείς, όμως, είχαμε περισσότερο πάθος κι αυτό μας έκανε καλό στις κρίσιμες στιγμές. Μετά το τέλος του ματς, είπα στους παίκτες μου ότι ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα και πως ο αντίπαλός μας θα παλέψει ως το τέλος για την ανατροπή».

Από τη μεριά του ο κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης Ραούλ Λοσάνο τόνισε, μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την καθαρή νίκη του. Το ότι κέρδισε δίκαια το δείχνει η εικόνα του αγώνα. Εμείς δεν είμαστε καλοί στο σερβίς και δεν πιέσαμε στην υποδοχή του αντιπάλου. Εκεί νομίζω ότι κρίθηκε το παιχνίδι».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπρουκς, Γκιρτζίκης, Κράβαρικ, Μποζίδης, λίμπερο Αμαξόπουλος (Καρυπίδης, Ιωαννίδης, Μέλκας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκιούρδας, Κυριαζής, Κουρνέτας, Χαλντέιν, Τσακιρόπουλος, Γκόμεζ λίμπερο Χριστοφιδέλης (Αλεξανδρόπουλος, Ξενάκης, Κονσταντίνοφ).

Με τη δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Νίκαιας ολοκληρώθηκε και ο μικρός τελικός. Οι πράσινοι κατέλαβαν την τρίτη θέση, αφού νίκησαν με 3-1 σετ (25-20, 25-19, 26-28, 25-18).

ΟΦΗ - ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1
«Καθάρισε» ο Σοάρες

Ο,τι δεν κατάφεραν οι Κρητικοί σε 75 λεπτά το πέτυχαν προχθές σε 15! Νίκησαν τον Ιωνικό στο ματς που είχε διακοπεί στο 1-1 (λόγω μπλακ άουτ) και βύθισαν τους αντιπάλους τους στο βαθμολογικό πίνακα.

Ετσι λοιπόν, έστω και με καθυστέρηση τριών βδομάδων, η ομάδα του Ηρακλείου έκανε τη μεγάλη ανατροπή και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα παραχωρούσε ισοπαλία στον Ιωνικό κατάφερε μέσα σε δεκαπέντε λεπτά να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά και να πετύχει το γκολ που χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ο Αλεσάντρο Σοάρες ήταν ο άνθρωπος που χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους στο 82' της συνολικής διάρκειας του αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος φορ ιδιαίτερα ορεξάτος εκμεταλλεύτηκε την τραγική ασυνεννοησία του Μικέ με τον Κοψαχείλη στην προσπάθειά τους να ελέγξουν μια ακίνδυνη μακρινή μπαλιά του Αναστασιάδη και ο επιθετικός του ΟΦΗ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα στον πανηγυρισμό του έστειλε αντιπολεμικό μήνυμα καθώς στην εσωτερική του φανέλα είχε αναγράψει το σύνθημα STOP WAR.

Η ομάδα της Νεάπολης ήταν πολύ κακή και χωρίς καμία δικαιολογία αρκέστηκε απλώς να ελπίζει ότι θα κατακτούσε δίχως κόπο το βαθμό της ισοπαλίας.

Με τους παίκτες του τα είχε ο Γιάτσεκ Γκμοχ μετά το τέλος του αγώνα, κάτι που το παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου: «Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο ματς όμως το βάρος για ορισμένους ήταν πολύ μεγάλο και μάλλον δεν μπορούν να σηκώσουν. Χάνουμε συνέχεια από λάθη τα οποία συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι στο βαθμό που συμβαίνουν σε μας. Τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν, όμως πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία».

Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός του ΟΦΗ Ζντένεκ Σκάζνι επισήμανε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες. Παίξαμε πολύ καλά ξεκινήσαμε δυνατά και είχαμε θέληση για τους τρεις βαθμούς».

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπελεβώνης, Κώτσιος, Σοάρες, Κολιτσιδάκης, Γκόμεζ, Ρουμπάκης, Μοσχογιάννης, Σολίς, Αναστασιάδης, Κεφαλούκος.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Κοψαχείλης, Χάουγκλαντ (90' Βιλανάκης), Νολ (88' Σατσέτο), Φερέιρα, Νταρακλίτσης, Εριβέλεντο, Κένταλ, Οφριδόπουλος, Ετορί, Μικές, Μακόρ.

Ποδόσφαιρο όχι πόλεμος

Μπορεί οι βόμβες να πέφτουν βροχή στο Ιράκ, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όμως συνεχίζεται κανονικά παρά τις σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις. Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και γιος του Σαντάμ Χουσεΐν, Ουντάι, ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη απόφαση την περασμένη Παρασκευή και οι φίλαθλοι για μια ακόμη φορά έσπευσαν να αποδείξουν τις αντοχές και τη δύναμη αυτού του λαού αφού στο ντέρμπι ανάμεσα στην Αλ Ζάβρα της Βαγδάτης και την Τικρίτς Αλ Σαμάρα, δόθηκε μια καλή ευκαιρία για διαδήλωση κατά του φρικτού πολέμου των ιμπεριαλιστών.

Στο ματς βρέθηκαν πάνω από 5.000 άτομα στο γήπεδο της Σαμάρα 100 χιλιόμετρα έξω από τη Βαγδάτη. Ολα αυτά μέσα σε αντιπολεμικά συνθήματα αλλά και πυκνό μαύρο καπνό που αφήνουν οι... έξυπνες βόμβες των Αμερικανών λίγα χιλιόμετρα μακριά από το στάδιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ