ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΜΕΡΑΣ

* ΧΑΟΣ, που ενθαρρύνεται από τους εισβολείς για να μπορέσουν να εδραιώσουν την κατοχή τους. Εικόνες λεηλασιών, ειδήσεις ληστειών, σκηνές καταστροφής συμβόλων, στημένες επευφημίες για να διευκολύνουν το μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα κατοχής. Αμεσα δημιουργούν συνθήκες για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έγκλημα με μαζικές εκκαθαρίσεις, αφοπλισμό του πληθυσμού (εύκολα θα χαρακτηρίσουν ληστές αυτούς που θα επιμένουν να φέρουν όπλα).

* ΥΠΑΡΧΟΥΝ ακόμα σποραδικοί θύλακες αντίστασης από το λαό όχι μόνο στη Βαγδάτη, αλλά και στις άλλες πόλεις, που αντιμετωπίζονται με τη γνωστή πλέον αγριότητα του εισβολέα. Μάχες συνεχίζουν, να γίνονται και στο λεγόμενο βόρειο μέτωπο.

* Ο ΝΤ. ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ δεν ξεχνάει τη Συρία και προειδοποίησε ότι εκεί θα βρουν καταφύγιο άνθρωποι του καθεστώτος του Σ. Χουσεΐν... Ο Αμερικανός υφυπουργός για τον έλεγχο των όπλων Τζ. Μπόλτον με δηλώσεις του από τη Ρώμη προειδοποιεί τη Συρία, το Ιράν και τη ΛΔ Κορέας «να πάρουν το απαραίτητο μάθημα από το Ιράκ»... Με άλλα λόγια οι δολοφόνοι δεν κρύβουν τους στόχους τους...

* ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ιμπεριαλιστές παίρνουν θέση για το μελλοντικό πλιάτσικο και γίνονται πυρετώδεις διεργασίες. Στην κοινή εμφάνιση υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας, αν και ο Γάλλος έριξε όλα «τα δίχτυα» της διπλωματίας που διέθετε, προκειμένου να εξασφαλίσει μια ευνοϊκή θέση ο Ζ. Στρο τον παρέπεμψε στις προχτεσινές δηλώσεις Μπους - Μπλερ...

* ΑΝΑΛΟΓΕΣ κινήσεις κάνουν και οι υπόλοιποι παίζοντας το χαρτί «του ρόλου του ΟΗΕ», για να μπορέσουν να μπουν από την πίσω πόρτα. Σε εκκρεμότητα η συνάντηση στο Λένιγκραντ το Σαββατοκύριακο των Πούτιν, Σρέντερ, Σιράκ. Ο Κ. Ανάν «πείστηκε διακριτικά» να μην πάει τελικά στο Λένιγκραντ και να έρθει στις 16 Απρίλη στην Αθήνα.

* ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ οι σχέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστών είναι αλληλοεξαρτώμενες και σε διαρκή αντίθεση ταυτόχχρονα. Για παράδειγμα οι άμεσοι εισβολείς ίσως χρειαστούν τους μέχρι χτες «αντιπάλους», αφού μεθοδεύουν ένα καινούριο ψήφισμα στον ΟΗΕ προκειμένου να νομιμοποιήσουν την κατοχή τους.

* ΑΡΧΙΣΑΝ τα «παιχνίδια» με τον αγωγό του πετρελαίου της Μοσούλης. Οι Ισραηλινοί ισχυρίστηκαν πως έχουν έρθει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Ιορδανίας για να ξαναανοίξουν τον αγωγό, που είναι κλειστός για πάνω από 55 χρόνια. Η κυβέρνηση της Ιορδανίας διέψευσε τέτοια συμφωνία. Δεν αποκλείεται οι Ισραηλινοί να επιχειρούν βεβιασμένα να κατοχυρώσουν το σχέδιο, αλλά γενικά «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά...».

* ΣΕΝΑΡΙΑ και στο ρωσικό Τύπο για προσπάθειες φυγάδευσης του Σ. Χουσεΐν από τη Ρωσία, που επειδή ήταν πολύ τραβηγμένα κατέληξαν σε πιο αληθοφανείς εκδοχές για τη φυγάδευση των αρχείων του Σαντάμ. Η ιστορία, αληθινή ή πλαστή, αντανακλά τόσο την ενδοϊμπεριαλιστική φαγωμάρα όσο και τις εσωτερικές αντιθέσεις στη Ρωσία.

* ΕΔΩ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ... εκεί τα χημικά, πού είναι τα χημικά..; Τώρα θα μπουν σε κάποια αποθήκη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 6 - 11



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ