ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα οι Μπλερ, Αθνάρ και ΣΙΑ
  • Στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση της νεολαίας και των εργαζομένων στο Σύνταγμα
  • Στις 5.00 το απόγευμα παλλαϊκή συγκέντρωση, επίσης, στο Σύνταγμα
  • Και στις δύο συγκεντρώσεις, που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», θα ακολουθήσουν πορείες στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη βρετανική και την αμερικάνικη πρεσβεία

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις την επόμενη Τετάρτη, 16 Απρίλη, για να υποδεχτεί ο ελληνικός λαός όπως τους αξίζει τους μακελάρηδες των λαών, διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Ετσι:

-- Στις 11 π.μ. η νεολαία και οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Κατόπιν, πραγματοποιεί πορεία στις πρεσβείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

-- Στις 5 μ.μ. η «Δράση» διοργανώνει παλλαϊκό συλλαλητήριο, επίσης στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Θα ακολουθήσει και πάλι πορεία στις δύο πρεσβείες.

Θα προηγηθεί την Τρίτη, 15 Απρίλη, στις 6 μ.μ. μαζική πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «στις 16 Απρίλη, μεσούντος του εγκλήματος σε βάρος του ιρακινού λαού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η φιέστα των Ευρωπαίων ηγετών, με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ. Μια διεύρυνση που αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και τους μόνους που συμφέρει είναι το ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και την αστική τάξη των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Θα έρθουν στη χώρα μας, στις 16 Απρίλη, οι αρχιεγκληματίες Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και άλλοι που παρέχουν βάσεις, εναέριο χώρο κι άλλες διευκολύνσεις όπως κάνει και η ελληνική κυβέρνηση.


Θα τους υποδεχτεί ο Σημίτης και η κυβέρνησή του που παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στις ΗΠΑ - Αγγλία, με τη Σούδα, το Ακτιο, τα «Αβακς», τις φρεγάτες για τη σφαγή του ιρακινού λαού.

Καμία υποχρέωση και κανένα σεβασμό δεν οφείλουν οι εργαζόμενοι, ο λαός απέναντί τους.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τη νεολαία, σύσσωμο τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθούν. Να οργανώσουν την υποδοχή που ταιριάζει στην πολεμοκάπηλη και αντιλαϊκή «αφρόκρεμα» της Ευρώπης.

Με αιτήματα - συνθήματα:

  • Ανεπιθύμητοι οι Μπλερ - Αθνάρ και Σία.
  • ΣΤΟΠ στην ΕΕ των πολυεθνικών και του πολέμου.
  • Εξω ΤΩΡΑ η Ελλάδα από τον πόλεμο.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας.
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου αντίστασης ενάντια στον αιματοβαμμένο αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Η συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό έχει τη δύναμη να τους νικήσει».

Και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση - διαδήλωση πραγματοποιεί η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Απρίλη, στις 7 μ.μ. και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με την ευκαιρία της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στην Αθήνα.

Η προκήρυξη - κάλεσμα του ΚΚΕ


Motion Team

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να υψώσουν τη φωνή τους και με αγωνιστικές μαζικές κινητοποιήσεις να διαδηλώσουν ότι οι Μπλερ και Αθνάρ είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας», τονίζει το ΚΚΕ σε αγωνιστικό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους.

Η προκήρυξη - κάλεσμα, που εξέδωσε το ΚΚΕ και που ήδη μοιράζεται σε χιλιάδες εργαζόμενους, έρχεται σε ευθεία ρήξη με τα κηρύγματα μοιρολατρίας των Ελλήνων κυβερνώντων και των πολιτικών συνοδοιπόρων τους και σ' αυτήν επισημαίνεται ότι την Ελλάδα θα βγάλει από τους άδικους πολέμους ο λαός της!

Στην προκήρυξη του ΚΚΕ τονίζεται, μεταξύ των άλλων, πως το αντίπαλο δέος στους ιμπεριαλιστές, Αμερικάνους και Ευρωπαίους, είναι μόνον ο ενωμένος αγώνας των λαών. Πως η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Γι' αυτό και είναι ιμπεριαλιστικός οργανισμός. Με τις ΗΠΑ διαφωνούν και ανταγωνίζονται, για το αν θα έχουν το πάνω χέρι τα ευρωπαϊκά ή τα αμερικάνικα μονοπώλια στην παγκόσμια κυριαρχία. Είναι και οι δυο ληστές. Στρέφονται με την πολιτική τους κατά των λαών τους και των άλλων λαών. Δε διαφωνούν στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Πηγαίνουν μαζί με τις ΗΠΑ, όταν συμφέρει! Πηγαίνουν χώρια από τις ΗΠΑ, όταν έτσι συμφέρει! Διαφώνησαν με τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράκ, επειδή θίγονται συμφέροντα δικά τους και όχι συμφέροντα των λαών. Διαφώνησαν στο Ιράκ, συμφώνησαν στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν!

Στο κείμενο της προκήρυξης, καταγράφονται μερικά από τα στοιχεία, τα οποία καθιστούν τις κυβερνήσεις της ΕΕ συνένοχες στο έγκλημα εναντίον του λαού του Ιράκ. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται:

- Υπέγραψαν το λεγόμενο «νέο δόγμα» του ΝΑΤΟ το 1999, που του επιτρέπει να επεκτείνει τη δράση του παντού! Και τώρα, τι υποκρισία! Κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι κάνουν προληπτικό πόλεμο!

- Είναι οι ίδιοι, που το 2002 υπέγραψαν στην Πράγα το ΝΑΤΟικό δόγμα του προληπτικού πολέμου!

- Ανάμεσά τους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που, με τις πλάτες της ΝΔ, έδωσε όλων των ειδών τις διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και Βρετανία (βάσεις, λιμάνια, πιλότους, χώρους ανεφοδιασμού κ.ά.).

Επισημαίνονται, επίσης, οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορούν για κανένα λόγο να αποτελούν εγγυητή ειρήνης αυτοί που έχουν διαπράξει εγκλήματα, που έχουν βάλει κατά λαών και κρατών:

- Η Γερμανία άρχισε το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, με μισθοφόρους, οπλισμό και χρήμα! Μετά ήρθαν οι ΗΠΑ...

- Η Γαλλία βρίσκεται κάτω από όποια πέτρα της Αφρικής και αν σηκώσεις. Πίσω από τις σφαγές εκατομμυρίων Αφρικανών, η Γαλλία είναι από τη μια μεριά και οι ΗΠΑ από την άλλη.

- Ολες βρίσκονται στο μέτωπο κατά της «τρομοκρατίας». Δηλαδή, βολεύει όλες το πρόσχημα, για να χτυπάνε τα λαϊκά κινήματα.

- Οι κυβερνήσεις της ΕΕ αγνόησαν τον ΟΗΕ στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας! Τώρα τον θυμήθηκαν. Αν ο πόλεμος κατά του Ιράκ είχε τη «βούλα» του ΟΗΕ, σύμφωνα με τους ίδιους, θα ήταν δίκαιος! Για τους λαούς, όμως, θα έπρεπε και τότε να ήταν άδικος.

- Τον ΟΗΕ τον θέλουν τώρα, σαν Δούρειο Ιππο στο πλιάτσικο κατά του Ιράκ. Δεν τους χρειάζεται ένας ισχυρός ΟΗΕ. Τους χρειάζεται ένας ΟΗΕ, όπου θα κυριαρχούν εκείνοι και θα τον έχουν για νομιμοποίηση στα σχέδιά τους τα ιμπεριαλιστικά. Οσα λένε οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τον ΟΗΕ είναι εκ του πονηρού.

Τονίζεται πως οι εργαζόμενοι, όλοι οι λαοί πρέπει να απορρίψουμε το δήθεν ρεαλισμό, που μας καλούν να δείξουμε, τονίζεται στο κείμενο. Θέλουν την υποταγή του λαού. Πρέπει να οργανώσει ο λαός τις δυνάμεις του για να διαμορφώσει άλλο συσχετισμό, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά του.

«Εδώ και σε κάθε χώρα, να συγκροτήσουμε μέτωπο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό για τη λαϊκή εξουσία. Μέτωπο σε κάθε χώρα και διεθνής συντονισμός της πάλης. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ. Είμαστε με το λαό του Ιράκ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ