ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Μάη 2003
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Την Κυριακή 18 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ σε συνεδρίασή της αποφάσισε, όπως κάθε χρόνο, να κορυφώσει τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις του φιλειρηνικού κινήματος το Μάη και να τον κηρύξει ως μήνα αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Με συνθήματα όπως: «Καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ - Αγγλίας και των συμμάχων τους κατά του Ιράκ, έξω οι εισβολείς από το Ιράκ, άμεση απεμπλοκή της χώρας μας, καμιά συμμετοχή και διευκόλυνση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις (Σούδα, Αραξος, Ακτιο, Στρατηγείο Λάρισας κλπ.). Αλληλεγγύη στον ιρακινό λαό και στους αγωνιζόμενους λαούς». Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλες τις Επιτροπές Ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις, στη διάρκεια του Μάη να διοργανώσουν πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Κορυφαίες εκδηλώσεις μέσα στο μήνα είναι:

1) Η Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, το Σάββατο 10 Μάη και

2) Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 18 Μάη, αφιερωμένη στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη δολοφονία του.

Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ

Το Σάββατο, 10 Μάη, στο Δημαρχείο Καισαριανής

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της ΕEΔYΕ καλεί τους φίλους της ειρήνης να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Εθνικού της Συμβουλίου, το Σάββατο 10 Μάη 2003, στο Δημαρχείο Καισαριανής, επί της οδού Φιλαδελφείας και Βρυούλων στην Καισαριανή (στάση «Σχολεία»).

Τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου θα απασχολήσουν τα εξής θέματα:

1) Θέσεις και εκτιμήσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ - Απειλές για νέα χτυπήματα κατά χωρών (Συρία, Ιράν, Β. Κορέα, Κούβα). Ο ρόλος της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους μελλοντικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

2) Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό - ΟΗΕ, «σχέδιο Ανάν» και ο ρόλος του NATO.

3) Επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών («τρομονόμος», Ευρωστρατός, ευρωσυλλήψεις).

4) Ο ρόλος της ΕΕΔΥΕ και του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος σήμερα, στην κατεύθυνση της αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

5) Πορεία προς το Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ. Οργανωτικά - Οικονομικά θέματα - Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης - Πρόγραμμα Δράσης.

Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 4.00 μ.μ.

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Από την Κερασίτσα στην Τρίπολη

Πραγματοποιείται στις 18 Μάη

Με τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης της ΕΕΔΥΕ, των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου και της ΝΔΕ για την 20ή Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μάη στις 5 μ.μ. στην Κερασίτσα (γενέτειρα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη), ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου, το περασμένο Σάββατο στην Τρίπολη.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εφησυχάζουμε, ο πόλεμος στο Ιράκ δεν τελείωσε. Οι κατακτητές συνεχίζουν να δολοφονούν και ετοιμάζουν νέες επεμβάσεις εναντίον των λαών», υποσχέθηκαν πως τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΥΕ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για μια μεγάλη πορεία, αντάξια της μεγάλης προσωπικότητας του Γρ. Λαμπράκη - πρώτου αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ - που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη δολοφονία του.

Οι εκδηλώσεις της 20ής Παμπελοποννησιακής Πορείας Ειρήνης θα ολοκληρωθούν στην πλατεία Αρεως, όπου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το Βασίλη Λέκκα.

Αλλες εκδηλώσεις

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Αμπελοκήπων, Γκύζη, Τουρκοβουνίων και Εξαρχείων διοργανώνουν αντιπολεμική εκδήλωση στο ΜΕΤΡΟ (στάση Πανόρμου), το Σάββατο 10 Μάη, στις 7 μ.μ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 10 Μάη, στην πλατεία Γαρδένιας με τα παιδιά να ζωγραφίζουν για την ειρήνη από τις 6 μ.μ. και στις 8 μ.μ. να ακολουθεί συγκέντρωση και ομιλία με θέμα: «Η ανθρωπότητα στα πρόθυρα παγκόσμιας σύρραξης».

- Η Επιτροπή Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση τη Δευτέρα 12 Μάη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή.

ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Πλούσιος αντιπολεμικός Μάης

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και φορείς της πόλης έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις για το μήνα Μάη:

- 9/5/2003: Συμμετοχή στην περικύκλωση της πλατείας Ελευθερίας Κορυδαλλού για την επανατοποθέτηση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης, τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

- 10/5/2003: Συναυλία στον Κορυδαλλό στην πλατεία Ελευθερίας.

- 11/5/2003: Ειρηνοδρομία από τη Μάντρα της Οσίας Ξένης στη Νίκαια.

- 14/5/2003: Ζωγραφική για την ειρήνη από Δημοτικά Σχολεία. Εκθεση ιδεών για την ειρήνη από Γυμνάσια της πόλης.

- 16/5/2003: Εκδήλωση του Συλλόγου Αγ. Τριάδας με θέμα την ειρήνη.

- 16/5/2003: Τουρνουά πινγκ-πονγκ και σκακιού στην αίθουσα του ΑΦΜΟ (ΑΦΟΑΝ) και σκακιού στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

- 17/5/003: Τουρνουά πινγκ-πονγκ και σκακιού στην αίθουσα του ΑΦΜΟ (ΑΦΟΑΝ) και σκακιού στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Χαιρετισμός από μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς, απονομή βραβείων, ομιλία από μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, μουσικό πρόγραμμα με αντιπολεμικά τραγούδια.

- 18/5/2003: Μαραθώνια Πορεία.

- 25/5/2003: Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας με θέμα: «Το παιδί - θύμα του πολέμου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ