ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Μάη 2003
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ετοιμάζεται το «σπίτι» της εργατιάς και της νεολαίας

Από τις εργασίες ανακαίνισης των Γραφείων της ΚΝΕ και των Εργατοϋπαλληλικών Αχτίδων στη Θεσσαλονίκη
Από τις εργασίες ανακαίνισης των Γραφείων της ΚΝΕ και των Εργατοϋπαλληλικών Αχτίδων στη Θεσσαλονίκη
Κάθε μέρα παλεύουν να ανακαινίσουν - επισκευάσουν το «σπίτι» της νεολαίας και της εργατιάς στη Θεσσαλονίκη. Κομματικά μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προσφέρονται εθελοντικά, καταθέτουν τα δικά τους κόκκινα μεροκάματα για να ολοκληρωθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης των ιδιόκτητων πλέον γραφείων (2 όροφοι) που θα στεγάσουν την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και τις Εργατοϋπαλληλικές Αχτίδες της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Οι εργασίες προχωρούν με πιο εντατικούς ρυθμούς τα Σαββατοκύριακα. Υπολογίζεται ότι ο χώρος θα είναι έτοιμος άμεσα, ώστε να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί, για τις ανάγκες υποδομής της λαϊκής αντισυνόδου που οργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» τον Ιούνη.

Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Φ. Δραγούμη 16, πίσω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και αγοράστηκαν μετά από προσφορά που έκαναν στο ΚΚΕ φίλοι του Κόμματος, καταθέτοντας τους κόπους από το υστέρημα μιας ζωής.

Αλλη βάρδια τώρα δουλεύει εθελοντικά. Χτες στο χώρο δούλευαν ασταμάτητα κομματικά μέλη και νεολαίοι της ΚΝΕ. Εκεί να παλεύει με τη σπάτουλα, ο Νίκος Τσίγκος, συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής από την Καλαμαριά. Μαζί του και ο Σάλος Τσίκος, καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που το πρωί παίρνει το δρόμο για να πιάσει το πινέλο και το απόγευμα ξεκινά για το σχολείο, να διδάξει τους μαθητές. Δίπλα σε όλους και ο Κώστας Κωστόπουλος, νεολαίος οικοδόμος που από νωρίς βγήκε στη βιοπάλη.

«Ολοι πρέπει να βάλουμε ένα χέρι βοήθειας. Ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, μαρμαράδες. Κάθε ένας να μπει στη δουλιά», λένε προσκαλώντας κι άλλους να μπουν στα συνεργεία εθελοντικής εργασίας.

Για συμμετοχή στην οργάνωση των συνεργείων απευθύνονται στα γραφεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πολιτικό και πολιτιστικό βήμα

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Στερεά και Θεσσαλία ταξιδεύει σήμερα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ κι ανοίγει τη συζήτηση με σπουδαστές και φοιτητές για την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, την ανάγκη αλληλεγγύης στην Κούβα, το ρόλο της ΕΕ, την ανεργία, την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Παράλληλα δίνει βήμα έκφρασης στην ερασιτεχνική δημιουργία με συναυλίες και εκθέσεις.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις των οργανώσεων της ΚΝΕ που πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη είναι:

-- Ολοκληρώνεται το διήμερο εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΤΕΙ Λάρισας, στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, στη 1 μ.μ., αφιέρωμα στον αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, πολιτικά τραγούδια από ερασιτεχνικό συγκρότημα, τους τελικούς του τουρνουά μπάσκετ, ενώ στις 11 μ.μ. θα δοθεί ροκ συναυλία.

-- Η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Χαλκίδας, ολοκληρώνει το διήμερο εκδηλώσεων στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, με συζήτηση για το ρόλο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και την απάντηση των λαών και συναυλία.

-- Η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Λαμίας ολοκληρώνει το διήμερο στο χώρο του ΤΕΙ, με προβολή της ταινίας «Ζ» του Κ. Γαβρά στις 12 το μεσημέρι και θ' ακολουθήσει συναυλία.

-- Η Τομεακή Οργάνωση Παντείου, με θέμα «Ιμπεριαλισμός και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση (Διεύρυνση και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ)», στη 1 μ.μ., στο Γυάλινο Κτίριο. Θα μιλήσει ο Κ. Αλυσσανδράκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Τομεακή Οργάνωση Πολυτεχνείου, στις 1:30 μ.μ., με θέμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και ομιλητή τον Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Η Οργάνωση ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με θέμα «Αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης. Η Κούβα μας δείχνει το δρόμο», στις 12 το μεσημέρι, στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Θα μιλήσει ο Νίκος Κούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσουν προβολή της ταινίας «Τσε» και συναυλία.

-- Η Τομεακή Οργάνωση Εργατών Λάρισας, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με θέμα την ανεργία και ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεδιπλώνεται σ' όλη τη χώρα

Ξεδιπλώνεται και αγκαλιάζει τις πόλεις και την ύπαιθρο η Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Στο επίκεντρο της Εξόρμησης των κομμουνιστών βρίσκεται η ενημέρωση του λαού και η συζήτηση μαζί του για τις ολοκληρωμένες θέσεις του Κόμματος για τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα, η πρόταση του ΚΚΕ για τη συσπείρωση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική, δημοκρατική κατεύθυνση, η διάδοση του «Ρ», η αύξηση της ακροαματικότητας του «902» και άλλα. Πιο συγκεκριμένα:

-- Σε συγκέντρωση - συζήτηση, που διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 29/5, στο ξενοδοχείο «Ληθαίον», η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ με θέμα «Το ΚΚΕ συζητάει με τις γυναίκες την πολιτική του πρόταση», θα μιλήσει η Λίτσα Ούντρια, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

- Συνεστίαση, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την επισκευή και διαμόρφωση των γραφείων του Κόμματος, διοργανώνει η ΚΟ Καματερού του ΚΚΕ, την Παρασκευή, 30/5, στις 9.30 μ.μ., στο κέντρο «Το όνειρο».

-- Η Κομματική Οργάνωση Κύμης του ΚΚΕ διοργανώνει περιοδεία την Παρασκευή 30 Μάη, με τη βουλευτή Λιάνα Κανέλλη. Στις 10.30 π.μ., θα επισκεφθεί την «Ηλεκτρομηχανική ΕΓΕ» Κύμης, όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας και στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων, την ώρα του διαλείμματος. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Δήμο Κύμης και θα συναντηθεί με το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ, που θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Πολιτικές συγκεντρώσεις πραγματοποιεί η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ το Σάββατο 31 Μάη με ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος Αγγελο Τζέκη. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χωριό Χέρσο, στις 7 μ.μ. και στο Δροσάτο στις 8.30 μ.μ.

-- Σύσκεψη - συγκέντρωση πραγματοποιείται στα Τρίκαλα, την Πέμπτη, 5/6, στις 8.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον», με θέμα «Το ΚΚΕ και οι μικροεπαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι» και ομιλητή τον Σπ. Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Στην Κρήτη

Σήμερα Πέμπτη 29/5

  • Πολιτική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο στο Εργατικό Κέντρο στις 8.00 το βράδυ και ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σύσκεψη στα Χανιά, στη Νέα Χώρα στις 8.00 το βράδυ στο καφενείο «Φραγκιού», με ομιλητή τον Μανώλη Νταγκουνάκη, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Χανίων και στον Αη Γιάννη την ίδια ώρα στο καφενείο «Απόλλων», με ομιλητή τον Γιώργο Νταγκουνάκη, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 31/5

  • Πολιτική συγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο Λασηθίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου με ομιλητή το μέλος του Γραφείου Περιοχής, Βασίλη Κόκκινο.
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμπάνια για την ανεργία

Καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων του νομού για τις θέσεις του Κόμματος στο πρόβλημα της ανεργίας, έχει ξεκινήσει η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη, έχει κυκλοφορήσει σχετική προκήρυξη κι άρχισε πρόγραμμα επισκέψεων στελεχών του Κόμματος σε εργασιακούς χώρους, αλλά και σε συνοικίες και γειτονιές της πρωτεύουσας και των επαρχιακών πόλεων. Η καμπάνια θα συνεχιστεί και θα καταλήξει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Οι αιτίες που γεννούν την ανεργία και η πρόταση του ΚΚΕ για την αντιμετώπισή της», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Εργατικού Κέντρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ