ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Μάη 2003
Σελ. /48
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συνάντηση με νέους καλλιτέχνες

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», οι οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση - συνάντηση νέων καλλιτεχνών και ερασιτεχνικών σχημάτων του ΑΠΘ - ΠΑΜΑΚ - ΤΕΙΘ, το Σάββατο 31 Μάη, στις 5 μ.μ. στην αίθουσα Α31, ΣΘΕ του ΑΠΘ.

«Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"», επισημαίνει η οργανωτική επιτροπή της συνάντησης «είναι μαζικός χώρος έκφρασης και ανάδειξης νέων δημιουργών του πολιτισμού μας. Επιδιώκουμε, μέσα από τον μοναδικό αυτό θεσμό της νεολαίας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προβληθεί η συλλογική ερασιτεχνική δημιουργία».

Η ΚΝΕ θεωρεί ότι μπορεί να δοθεί διέξοδος στις ανησυχίες και τις ανάγκες της νεολαίας, μπορούν να εκφραστούν τα όνειρα και οι διεκδικήσεις της νέας γενιάς για μια ζωή πιο όμορφη και δημιουργική ενάντια στη βαρβαρότητα της παγκόσμιας νέας τάξης του ιμπεριαλισμού.

Τα οικονομικά συμφέροντα που δημιουργούν πολέμους είναι τα ίδια που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού... σκοτώνουν τη δημιουργία όπως σκοτώνουν τους ανθρώπους.

Η ΚΝΕ για μια ακόμα χρονιά δίνει βήμα σε όσους αντιστέκονται στους νόμους της αγοράς που θέλουν την τέχνη και τον καλλιτέχνη εμπορεύματα...

«Δημιουργούμε τον άλλο πολιτισμό», υπογραμμίζει το έντυπο της ΚΝΕ για την εκδήλωση, «τον εκφραστή των πανανθρώπινων αξιών, που στην εποχή μας εκπροσωπεί η εργατική τάξη...».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΜΠ
Σημαντική άνοδος της Πανσπουδαστικής

Σημαντική ήταν η άνοδος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στις εκλογές του φοιτητικού συλλόγου εστιακών φοιτητών στη Φοιτητική Εστία Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΦΕΕΜΠ) που πραγματοποιήθηκαν προχθές. Η ΠΚΣ έλαβε 51 ψήφους (ποσοστό 22,37%) ανέβηκε κατά 22 ψήφους σε σχέση με πέρσι, αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, από τρίτη που ήταν, και κατέλαβε δυο έδρες στο ΔΣ, από μία που είχε.

Στις εκλογές ψήφισαν 229 οικότροφοι φοιτητές, υπήρχε 1 άκυρο και 4 λευκά ψηφοδέλτια και οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν: Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ) 87 ψήφους και 3 έδρες, ΠΑΣΠ 48 ψήφους και 2 έδρες, Ενωση Φοιτητών Εστίας 23 ψήφους και 1 έδρα, Αγωνιστικές Κινήσεις 14 ψήφους και 1 έδρα και Εθνική Φοιτητική Αναγέννηση 1 ψήφο. Η ΠΑΣΠ και η παράταξη των ΕΑΑΚ σημείωσαν πτώση σε σχέση με πέρσι, οι Αγωνιστικές Κινήσεις είχαν άνοδο, ενώ οι άλλες δυο παρατάξεις εμφανίστηκαν για πρώτη φορά φέτος.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΠΚΣ διοργανώνουν απόψε το βράδυ πάρτι στην εστία για να γιορτάσουν την επιτυχία τους, ενώ από την ερχόμενη βδομάδα θα επιδιώξουν την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης για να συζητήσουν την αγωνιστική δράση τους μπροστά στις κινητοποιήσεις του Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς δεσμεύσεις για τα αιτήματα των καθηγητών

Τη διαμαρτυρία της για τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας απέναντι στα προβλήματα των εκπαιδευτικών, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τον υπουργό Παιδείας. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Μάη, ανάμεσα σε άλλα, τέθηκε από την πλευρά της ΟΛΜΕ το θέμα της άρνησης του υπουργείου να επικυρώσει τα αποτελέσματα για τους αιρετούς στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια εδώ και τρεις μήνες. Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για προσπάθεια από πλευράς του υπουργείου να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα με αυθαίρετες και εξωθεσμικές μεθοδεύσεις. Η ΟΛΜΕ έθεσε για μια ακόμα φορά το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές των καθηγητών και διαμαρτυρήθηκε για το χαμηλό επίπεδο αμοιβών για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες επιπλέον καθυστερούν να καταβληθούν.

Σε ό,τι αφορά στη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι «ο υπουργός Παιδείας, εκφράζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αρνήθηκε να ικανοποιήσει κάθε αίτημα που του υποβλήθηκε. Η απάντηση των καθηγητών θα είναι η μεγαλύτερη αγωνιστική συσπείρωση στις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ και η διεκδίκηση των αιτημάτων τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Επανεκλογή του πρύτανη στο Γεωπονικό

Επανεκλέχτηκε πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο καθηγητής Ανδρέας Καραμάνος, που στις χθεσινές εκλογές στο ίδρυμα συγκέντρωσε 159 ψήφους σε σύνολο 321 ψηφισάντων εκλεκτόρων. Αντιπρυτάνεις εκλέχτηκαν οι αναπληρωτές καθηγητές Λεωνίδας Λουλούδης και Μανόλης Σταυρακάκης. Το «αντίπαλο» υποψήφιο σχήμα του καθηγητή Χ. Ολύμπιου συγκέντρωσε 132 ψήφους, ενώ υπήρχαν 24 λευκά και 6 άκυρα ψηφοδέλτια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ