ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Μάη 2003
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Από την Κερασίτσα στην Τρίπολη για την Ειρήνη

Λαός και νεολαία πορεύονται σήμερα, μαζί με την ΕΕΔΥΕ, τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και τη ΝΔΕ, στην 20ή Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη. Το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 5 μ.μ. στην Κερασίτσα, γενέτειρα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εφησυχάζουμε, ο πόλεμος στο Ιράκ δεν τελείωσε. Οι κατακτητές συνεχίζουν να δολοφονούν και ετοιμάζουν νέες επεμβάσεις εναντίον των λαών», καλούν το λαό σε μαζική συμμετοχή, υποσχόμενοι πως τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΥΕ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για μια μεγάλη πορεία, αντάξια της προσωπικότητας του Γρ. Λαμπράκη - πρώτου αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ - που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη δολοφονία του.

Οι εκδηλώσεις της 20ής Παμπελοποννησιακής Πορείας Ειρήνης θα ολοκληρωθούν στην πλατεία Αρεως, όπου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα.

Λεωφορεία με προορισμό την Κερασίτσα, θα αναχωρήσουν από κάθε πρωτεύουσα της Πελοποννήσου και όχι μόνο. Συγκεκριμένα:

- Πάτρα, στη 1 μ.μ., πλατεία Τριών Συμμάχων.

- Καλαμάτα, στις 2 μ.μ., Δημοτικό Αναψυκτήριο.

- Πύλος, στη 1 μ.μ. με διαδρομή Χώρα - Γαργαλιάνοι - Αλλαγή.

- Χανδρινού, στη 1 μ.μ. με διαδρομή Νερόμυλο - Μεσσήνη - Ασπρόχωμα - Αλλαγή.

- Αμαλιάδα, στις 2 μ.μ., πλ. Αγίου Αθανασίου

- Πύργος, στις 1.30 μμ, πλατεία ΟΤΕ.

- Ζαχάρω, στις 2 μμ, κεντρική πλατεία

- Κόρινθος, στις 2.15 μ.μ., Περιβολάκια.

- Λουτράκι, στις 2 μ.μ., μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα.

- Αργος, στις 3 μ.μ., Λαϊκή Αγορά.

- Ναύπλιο, στις 3 μ.μ, μπροστά από τον ΟΤΕ.

- Σπάρτη, στις 3.45 μ.μ. μπροστά από το Μουσείο.

Στους δρόμους της ειρήνης οι Θεσσαλοί

Πορείες ειρήνης διοργανώνουν σήμερα οι Επιτροπές Ειρήνης και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

-- Στη Λάρισα, η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Τυρνάβου, στις 4.30 μ.μ. και οι διαδηλωτές, περνώντας μπροστά από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, θα καταλήξουν, στις 9.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου θα γίνουν οι σχετικές ομιλίες κι άλλες εκδηλώσεις. Στην πορεία ειρήνης συμμετοχή έχουν δηλώσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και δεκάδες άλλοι μαζικοί φορείς του νομού.

-- Στη Μαγνησία η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πλατεία Ανακασιάς του Δήμου Ιωλκού και θα καταλήξει το βράδυ στην παραλία του Βόλου. Η Επιτροπή Ειρήνης ναυλώνει λεωφορεία της Αστικής Γραμμής για τη μεταφορά των διαδηλωτών στην αφετηρία της πορείας.

-- Στα Τρίκαλα, η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Πηγή, στις 7 μ.μ. και θα καταλήξει το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης.

-- Στην Καρδίτσα η πορεία ειρήνης θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., ακολουθώντας τη διαδρομή Μητρόπολη - Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία της οποίας αναμένεται να φτάσει περίπου στις 9 μ.μ.

Σήμερα στις άλλες πόλεις

-- Στα Χανιά, συγκέντρωση - διαδήλωση στην πλατεία της Σούδας στις 10 το πρωί και πορεία μέσω Βλητέ στο Μαράθι. Στην πορεία ειρήνης στα Χανιά θα συμμετάσχουν η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου, καθώς και πολλοί φιλειρηνιστές από το νομό.

-- Στην Ιεράπετρα, πορεία ειρήνης, με συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

-- Στο Ηράκλειο, πορεία ειρήνης από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στις 5.30 το απόγευμα, και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου διοργανώνει στις 7 μ.μ., πορεία ειρήνης, από την Παναγιούδα στη Μυτιλήνη. Η πορεία θα τερματίσει στην πλατεία Σαπφούς, όπου θα ακολουθήσει συγκέντρωση και συναυλία.

-- Πορεία ειρήνης, στις 6 μ.μ., από την πλατεία Ηραίου στο Πυθαγόρειο, διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ημαθίας οργανώνει πορεία ειρήνης στη Βέροια, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από την πλατεία Εληάς.

-- Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στην πόλη των Σερρών.

Πορείες και την ερχόμενη Κυριακή

Στις 25 του Μάη, μέχρι στιγμής πορείες ειρήνης έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε:

-- Θεσσαλονίκη: Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα στο Καραμπουρνάκι και θα καταλήξει στο μνημείο του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου.

-- Κοζάνη: Θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το μνημείο της Αντίστασης στην Παναγιά και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

-- Κιλκίς: Στις 11 το πρωί οι Επιτροπές Ειρήνης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν περικύκλωση του στρατοπέδου Αργυρούπολης και στη συνέχεια πορεία στην πόλη του Κιλκίς.

-- Ακτιο: Η Συντονιστική Γραμματεία του Αντιπολεμικού Κινήματος της Βορειοδυτικής Ελλάδας καλεί όλο το λαό της περιοχής να βρίσκεται στις 10 το πρωί στο πολιτικό αεροδρόμιο.

ΞΑΝΘΗ
Περικυκλώνουν τη «Φωνή της Αμερικής»

Περικύκλωση της «Φωνής της Αμερικής» στο Εράσμιο και στη συνέχεια εκδήλωση μέσα στην πόλη της Ξάνθης, οργανώνουν, σήμερα, οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην περιοχή εξακολουθεί να εκπέμπει η χαφιέδικη - προβοκατόρικη «Φωνή της Αμερικής» από το Εράσμιο της Ξάνθης, ενώ επιδιώκεται και πιο ουσιαστική συμμετοχή με την εγκατάσταση του ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Νέα Πέραμο Καβάλας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ