ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
Σελ. /48
Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» διοργανώνει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 17 Ιούνη στις 12.30 το μεσημέρι, στην Αθήνα, στην Αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), προκειμένου να ενημερώσει για τις προετοιμασίες της, τις πρωτοβουλίες της, τις εξελίξεις λίγες μέρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Καλούνται να παραβρεθούν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, μαζικών φορέων και συνδικάτων.

«ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ»
Ευκαιρία για ... καταπατήσεις

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» επιχειρεί να καταπατήσει κοινοτικές εκτάσεις του Νέου Μαρμαρά. Χτες οι κάτοικοι του Ν. Μαρμαρά, μέσα από δυναμική παρέμβαση εμπόδισαν το επιχειρούμενο πλιάτσικο. Εδιωξαν τα συνεργεία που ανέλαβαν να τοποθετήσουν πασσάλους και να περιφράξουν τον ποταμό που κατεβάζει το νερό που πίνουν καθώς και την ακτή. Επίσης, έσπασαν και απομάκρυναν τον ογκόλιθο που έριξαν τα συνεργεία μέσα στη θάλασσα για να καθοριστούν τα σύνορα και εκεί.

Στη συνέχεια συνεργεία του Δήμου Σιθωνίας ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την επέμβαση στο χώρο. Οπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι, η τακτική του νέου ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, μήνες τώρα, χαρακτηρίζεται από επεκτατική φιλοσοφία. Ομως, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το πλιάτσικο που επιχειρεί στον τόπο τους.

Ο Π. Παράσχος, πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Μαρμαρά επί 12 χρόνια, δήλωσε ότι τα σύνορα της Κοινότητας έφταναν και φτάνουν μέχρι το ποτάμι. «Από το ποτάμι κι εδώ δεν έχουν καμιά δουλιά», είπε φανερά οργισμένος.

Ο Τ. Τζίμος, πρόεδρος της Κοινότητας επί 8 χρόνια και νυν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σιθωνίας, κατήγγειλε ότι ο κ. Στέγκος ιδιοκτήτης της εταιρίας, «έχει βαλθεί όπου έχει κοινοτική γη να την καταπατήσει και να τη φάει. Οι παρεμβάσεις του γίνονται αλόγιστα και με γνώμονα μόνο το τι μπορεί να κερδίσει. Το όνειρό του είναι να οικοπεδοποιήσει όλη την έκταση για να βγάλει γρήγορα λεφτά. Μας απειλεί ότι θα φράξει το ρέμα που πίνουμε νερό.

Εκμεταλλεύεται τη Σύνοδο με το χειρότερο τρόπο για να κάνει αυτή την επεκτατική πολιτική».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ