ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Γρηγοριάδης Κώστας

Προσκρούει στη νομοθεσία το άνοιγμα των κωδίκων των βουλευτών; Σοβαρά; Και γιατί δεν αλλάζετε τη νομοθεσία;

***

Σιγά με αυτόν τον καύσωνα! Και η συντέλεια του κόσμου να ερχόταν, λιγότερο θα κραυγάζατε! Θέλετε τον κοσμάκη, διαρκώς καθηλωμένο, να αυτοπροστατεύεται από τα πάντα τρομοκρατημένος! Μια το κρύο, μια η ζέστη, την άλλη οι σεισμοί, οι πλημμύρες, οι ληστείες, τα Ούφο, οι σατανιστές και βάλε! Ημαρτον...

***

Καραμανλή: Και «ζήτω το όραμα του Κ. Καραμανλή για την ΕΕ» και αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ; Μα, γιατί; Πώς; Το όραμα του θείου σας (και το δικό σας) εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ...

***

Συνεταιράκια με το ΠΑΣΟΚ! Αρα, μαύρο και στους δυο...

***

Σύννεφα πάνω από την ΕΕ! Ανέλαβε ο Μπερλουσκόνι την Προεδρία της! Ε, τι περίμεναν; Η δεξιά!!!

***

Ο οποίος Μπερλουσκόνι δε λέει ούτε καλημέρα με τον Πρόντι! Φοβερό! Πώς θα συνεννοηθούν τώρα; Και τι θα απογίνει με το τιμόνι της ΕΕ; Φοβερό!..

***

Και μάλιστα, την ίδια στιγμή που ο Πρόντι είναι υπέρ της κατάργησης της ιδιωτικής Ασφάλισης και της μερικής απασχόλησης, ενώ ο Μπερλουσκόνι υπέρ!..

***

Αλλά δεν είναι τιμή και δόξα για την Ιταλία η ανάληψη της Προεδρίας; Η Ιταλία, όπως και η Ελλάς, ποτέ δεν πεθαίνει βρε, πάρτε το χαμπάρι!..


Γρηγοριάδης Κώστας

***

Ασε που η Μίλαν πήρε το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης!..

***

Οι επιθέσεις, που δέχονται οι στρατιώτες των ΗΠΑ στο Ιράκ, είναι τρομοκρατικές, αν δεν το 'χατε υπόψη σας! Το είπε ο Ράμσφελντ! Διότι οι ΗΠΑ πήγαν στο Ιράκ για καλό σκοπό και οι άθλιοι, οι τρομοκράτες (οι υπό κατοχήν) τους πυροβολούν (τους κατακτητές)!!! Αγνώμονες...

***

Βόμβες στο Ιράκ; Ο Μπιν θα τις έριξε! Ισως και ο μουλάς Ομάρ...

***

Η Ντόρα μας θύμισε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος οραματιζόταν μια μεγάλη Ελλάδα! Βεβαίως! Αυτά τα οράματα τσακίσανε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους και στείλανε στον άλλο κόσμο μισό εκατομμύριο! Γιατί τόσους και περισσότερους μακέλεψαν ...τα οράματα του Βενιζέλου! Τα οράματα για τα πετρέλαια και τις αγορές...

***

ΑΕΚΑ: Καλά, με το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό λειτουργείτε;


Associated Press

ΠΟΛΩΝΙΑ
Παρουσία στην κατοχή

Συνεπείς στη στρατηγική της εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, οι πρώτες πολωνικές δυνάμεις αναχώρησαν χτες για το Ιράκ. Η πολωνική κυβέρνηση έχει αναλάβει τη διοίκηση μιας εκ των τριών «ζωνών σταθερότητας», στην οποία θα αναπτυχθεί πολυεθνική δύναμη 9.000 αντρών.


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή!

Εχει ήδη αρχίσει το μεγάλο πλιάτσικο. Η περιουσία του ελληνικού λαού έχει βγει στο παζάρι. Εχει βγει στη μόστρα. Ολα στον ντορβά, όλα στο μεϊντάνι. Οσα - όσα και μισοτιμής. Ολα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε. Διαλέχτε και πάρτε, μήπως αύριο θα είναι αργά... Θα 'ρθει να τα ξεπουλήσει η ΝΔ και άλλο είναι να ξεπουλά το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ κι άλλο η επάρατη Δεξιά, το κόμμα του χρονοντούλαπου και του σκληρού και αδηφάγου κεφαλαίου! Τώρα που μας έχουνε σφίξει οι ανάγκες και οι σαλτιμπάγκοι του Χρηματιστηρίου ζητάνε να ρουφήξουν καινούριο αίμα.

Δεν έχουν το Θεό τους οι άνθρωποι... Και τα σπήλαια, ρε μπαγαπόντηδες; Κι εκεί διανοηθήκατε ν' απλώσετε τις χερούκλες σας; Και η Αρεόπολις κι ο Πύργος Διρού και ο Οίτυλος και ο Γερολιμένας και η Βάθεια και ο Κότρωνας; Εκεί στον ήλιο τον καυτό, την πέτρα, τ' αγριάγκανθα και την ξερολιθιά; Εκεί που δεν πάτησε πόδι η Τουρκιά και κιότεψαν οι Γερμανοί (άσχετα αν τώρα σε καιρό Ειρήνης, Γαληνοτάτης Δημοκρατίας και με την άδεια της Αστυνομίας, σχεδόν όλη η περιοχή - Βάθεια -, με τις όμορφες και καθαρές παραλίες και τους πύργους της, έχει ξεπουληθεί σε Γερμανούς κι έγινε τόπος απροσπέλαστος για τους ντόπιους).

Εκεί είναι η ομορφιά του κόσμου. Εκεί είναι το όργιο, η παραξενιά και το μεγαλείο της φύσης. Εκεί το μόνο που καταφέρνεις είναι να μένεις με το στόμα ανοιχτό, να πνίγεσαι στο άρωμα του θυμαριού, να πατάς τα άσπρα βότσαλα, να βυθίζεσαι στο βαθύ γαλάζιο και να θαυμάζεις! Εναν κατάδικό μας τόπο, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί και να ξεπουλήσει!..

Απ' όλα έχει ο μπαξές. Μήπως σε λίγο θα πρέπει να πάρουν σειρά το Καλλιμάρμαρο, το Ηρώδειο, η Επίδαυρος, οι Δελφοί, η Δωδώνη, η Αρχαία Ολυμπία, ο Μυστράς, ο Λυκαβηττός, ο Παρθενώνας, η Ακρόπολις (πλάι στην ελληνική σημαία να κυματίζουν η γαλανή αστερόεσσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της «Σάνιο» ή της «Τζένεραλ Μότορς»); Τα βουνά και τα κάστρα μας, τα ποτάμια, τα ιερά μας δάση και οι λίμνες; Οι παραλίες, τα νησιά και οι βραχονησίδες (η Δυτ. Ηλεία, η Γορτυνία και η Τριφυλία έχουν γίνει γαλλικές παροικίες. Εχουν περιμαντρώσει τεράστιες και πανέμορφες εκτάσεις και τις έκαναν δικές τους); Και δεν πρόλαβαν καν να διαμαρτυρηθούν οι Μανιάτες που χάνουν το καμάρι τους, τα Σπήλαια Διρού, τις φάγανε κι από πάνω από τα εξοργισμένα ΜΑΤ.

Τέτοια χάλια και τέτοιες ντροπές, η μέχρι πρότινος προεδρεύουσα. Αλλος για το μεγάλο πλιάτσικο, λοιπόν, και τη μεγάλη μίζα. Τώρα που η πατρίδα ξεπουλιέται, τώρα που η Ελλάδα ξεπουλιέται, μπες μέσα και πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή.

Πόσο δεξιά μπορεί να γίνει και πού μπορεί να φτάσει ακόμα αυτή η πολιτική; Και πόσο πιο ηχηρό και δυνατό να γίνει το χαστούκι που της χρειάζεται; Τα πολιτικά συμπεράσματα δικά σας!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ