ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Αυγούστου 2003
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ
Διήμερη ταλαιπωρία στην Αττική Οδό

Ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς που θα κινούνται τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Αττική Οδό, καθώς λόγω έργων θα διακόπτεται η κυκλοφορία από τα μεσάνυχτα ως τις 8 το πρωί μεταξύ της εξόδου της οδού Γέρακα και της εισόδου από τη Λ. Πεντέλης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, στην είσοδο με κατεύθυνση προς Εθνική Οδό από τους σταθμούς διοδίων Υμηττού (από αεροδρόμιο), Παιανίας, Κάντζας και Παλλήνης οι οδηγοί θα σταματούν, αλλά δε θα πληρώνουν διόδια. Στους υπόλοιπους σταθμούς με κατεύθυνση την Εθνική Οδό, καθώς και σε όλους τους σταθμούς με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο θα ισχύει το κανονικό τέλος διοδίων.

Οι οδηγοί που θα έχουν εισέλθει στους παραπάνω σταθμούς, με κατεύθυνση την Αττική Οδό θα εξέρχονται είτε στην οδό Γέρακα, είτε σε προηγούμενες εξόδους. Οσοι οδηγοί εξέλθουν στην οδό Γέρακα και επιθυμούν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους στην Αττική Οδό (με διόδια) συνιστάται να ακολουθούν την εξής διαδρομή: Εξοδος δεξιά στην οδό Γέρακα - ευθεία στην οδό Αγ. Νεκταρίου (προέκταση της οδού Γέρακα) - αριστερά στην οδό Πίνδου - δεξιά στην οδό Κλεισθένους - αριστερά στην οδό Αναπαύσεως - αριστερά στη Λ. Πεντέλης - είσοδος δεξιά στην Αττική Οδό στο σταθμό διοδίων Πεντέλης (προς Εθνική Οδό).

ΒΟΛΟΣ
Πνίγονται στη σιδηρόσκονη στο Π. Λιμεναρχείο

Με Ερώτηση βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να ληφθούν μέτρα για τις φορτοεκφορτώσεις του ΣΚΡΑΠ από τα πλοία

Μέτρα για να εκπονηθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκφόρτωση του σκραπ στο λιμάνι του Βόλου, αλλά και για το μέγεθος της αερορύπανσης και ηχορύπανσης, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επανειλημμένες είναι οι καταγγελίες των κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου, και όχι μόνον - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - για τις απάνθρωπες και επιβλαβείς συνθήκες διαβίωσης στις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν για πολλά χρόνια, εξαιτίας της παράνομης και επικίνδυνης για την υγεία τους λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ. Συγκεκριμένα, η εκφόρτωση του σκραπ - χύδην - από τα πλοία έχει αναγκάσει τους κατοίκους ιδιαίτερα της παραπάνω συνοικίας του Βόλου να ζουν με κλειστά παράθυρα και πόρτες, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τη συσσώρευση της σιδηρόσκονης-σκουριάς στα σπίτια τους. Η ηχορύπανση είναι άλλο ένα επιβαρυντικό πρόβλημα από την εκφόρτωση του σκραπ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την παραπάνω δραστηριότητα του ΟΛΒ ΑΕ δεν υπάρχει. Το πρόβλημα, δε, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, γίνεται αφόρητο, αφού η σκόνη σκεπάζει τα πάντα στη συγκεκριμένη συνοικία.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Λύση για τα σκουπίδια διεκδικεί το ΚΚΕ

Ερώτηση στη Βουλή και για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Αχελώου

Λύσεις σε δύο φλέγοντα προβλήματα, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αποκατάστασης του οδικού δικτύου του Δήμου Αχελώου, που απασχολούν τους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερωτήσεις που απευθύνουν, αντίστοιχα, στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Με την πρώτη Ερώτηση ζητούν να μάθουν από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ αν στο πλαίσιο του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού προβλέπεται Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Νομό Καρδίτσας με βάση και τη Μελέτη του Χωροταξικού Σχεδιασμού του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Οπως μάλιστα επισημαίνουν, το πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων απασχολεί έντονα τους κατοίκους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και τους φορείς του νομού, ενώ στην τελευταία συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε, με βάση τη Μελέτη Χωροταξικού Σχεδιασμού, την εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης ΧΥΤΑ στο νομό
  • Με τη δεύτερη Ερώτηση ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών να χρηματοδοτηθεί το γρηγορότερο ο Δήμος Αχελώου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που έπαθε το κεντρικό οδικό δίκτυο της περιοχής από Βραγκιανά έως Αργύρι και από Βραγκιανά έως Μάραθο, από τις νεροποντές που σημειώθηκαν στις 16 και 17 του Ιούνη.
Ξεκίνησε το κάμπινγκ της ΚΝΕ

Ξεκινάει από σήμερα μέχρι και τις 17 Αυγούστου στην παραλία Χαραμίδα Λουτρών στη Μυτιλήνη, το κάμπινγκ της ΚΝΕ με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με συναυλίες, λαϊκά γλέντια, προβολές ταινιών και θέατρο, αγώνες βόλεϊ και σκάκι, πολιτικές συζητήσεις, επισκέψεις σε διάφορες τοποθεσίες της Λέσβου.

Εντωμεταξύ το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ταξιδεύει αύριο Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι Εργατικές ΟΒ της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ηρακλείου της ΚΝΕ, πραγματοποιούν προφεστιβαλική εκδήλωση στον Νέα Αλικαρνασσό, στην αίθουσα του Πολύκεντρου Νεολαίας στις 8 το βράδυ με θέμα «Ανεργία - Απολύσεις - Ανασφάλεια. Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας με τους αγώνες μας».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ξεδιπλώνονται σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Για τις αμέσως επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω:

- Σήμερα Κυριακή, η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Λεωνιδίου, στις 8μ.μ., για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Στη Θεσσαλία

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος, οι ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ διοργανώνουν τις παρακάτω δραστηριότητες:

- Σήμερα Κυριακή, στις 11 το πρωί στην Καστανιά Καρδίτσας και στις 7μ.μ. στο Μεσενικόλα Καρδίτσας.

- Σήμερα Κυριακή ο Γ. Πατάκης θα επισκεφτεί και θα μιλήσει στα Κανάλια Μαγνησίας.

- Αύριο Δευτέρα, 4/8, ο Γ. Πατάκης στις 6μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στις 7.30μ.μ. θα συναντηθεί με φορείς του Δήμου Αρνης στο Δημαρχείο και στις 9.15 θα μιλήσει στη Ματαράγκα.

Στην Αχαΐα

Ενα πυκνό πρόγραμμα με συγκεντρώσεις σε χωριά του νομού υλοποιεί η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, φιλοδοξώντας να φτάσει πλατιά η πολιτική πρόταση του Κόμματος στους κατοίκους της υπαίθρου. Τις αμέσως επόμενες μέρες διοργανώνονται:

- Σήμερα Κυριακή στο Λιμνοχώρι, στις 8μ.μ., θα μιλήσει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας.

- Αύριο Δευτέρα, 4/8, στα Σαγέικα, θα περιοδεύσει και θα μιλήσει ο Γ. Χριστοδουλόπουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ