ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Αυγούστου 2003
Σελ. /28
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
«Είμαστε ανεξάρτητη χώρα, όχι αποικία των ΗΠΑ »

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Για να εξαλειφθεί η πείνα πρέπει να πράττεις προς όφελος των φτωχών» επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας δοθείσης ευκαιρίας και προσθέτει ότι ο «λαός και οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι οι πυλώνες της Μπολιβαριανής Επανάστασης». Αυτοί οι πυλώνες έχουν στηρίξει τη διαδικασία του Επαναστατικού Συμβουλίου και συνιστά την πιο κρίσιμη διαδικασία για το μέλλον της Βενεζουέλας εδώ και δεκαετίες.

Ενα μέλλον όμως που εποφθαλμιούν οι ΗΠΑ, έχοντας ήδη προσπαθήσει να τον ανατρέψουν. Οι «αποτυχίες» τους φαίνεται ότι δεν τους πτοούν... «Δε με ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε εκπρόσωπος Τύπου... Οφείλω να θυμίσω στις ΗΠΑ για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους... είμαστε ανεξάρτητη χώρα, όχι αποικία των ΗΠΑ», είπε ο Τσάβες κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στο προεδρικό μέγαρο Μίραφλορες, σύμφωνα με το «Vheadline».

Πρόκειται για απάντηση στις προχτεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, που κάλεσε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα να σεβαστούν τη συμφωνία που υπέγραψαν το Μάη σχετικά με το πιθανό δημοψήφισμα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα δεχτούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αλλά μόνο αφού η αντιπολίτευση εκπληρώσει τις νομικές προϋποθέσεις, που σημαίνει τη συγκέντρωση 2.500.000 υπογραφών που αντιστοιχεί στο 10% του εκλογικού σώματος. Παράλληλα, τονίζουν, το Κοινοβούλιο θα πρέπει να διορίσει ένα νέο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο για να επιβλέψει την ψηφοφορία εν αντιθέσει με τις προθέσεις των ΗΠΑ που διά στόματος Μπάουτσερ δήλωσαν ότι η εν λόγω απόφαση σχετικά με το δημοψήφισμα πρέπει να ληφθεί μάλλον «από τα δικαστήριο, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο και το λαό της Βενεζουέλας, παρά από το εκτελεστικό σώμα της κυβέρνησης»! Μάλιστα ο Μπάουτσερ τονίζοντας ότι «οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ παρακολουθούν σχολαστικά τα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα», τόνισε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν από τις αρχές της Βενεζουέλας να ερευνήσουν την απαγωγή του Σέρχιο Καλδερόν, πολιτικού της αντιπολίτευσης, στελέχη της οποίας κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει αναμειχθεί στην εξαφάνισή του...

Για το θέμα ο Ούγο Τσάβες ξεκαθάρισε ότι «οι ΗΠΑ δε θα πρέπει να επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Βενεζουέλας» και να αφήσουν στην άκρη επιτέλους την πολιτική πειθαναγκασμού και επιβολής σε όλο τον Τρίτο Κόσμο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ