ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /32
«Παράδεισος» η πολιτική μας!
  • Εκτός τόπου και χρόνου ο υφυπουργός των Οικονομικών Α. Φωτιάδης
  • Τους κυβερνητικούς κομπασμούς καυτηρίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος

Ως επίγειο παράδεισο περιέγραψε την Ελλάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Φωτιάδης, ο οποίος ανέλαβε εκ μέρους της κυβέρνησης να απολογηθεί για την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της.

Παραθέτοντας μια σειρά από στατιστικά «στοιχεία» και ερμηνεύοντάς τα κατά το δοκούν, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι μισθοί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια (1994-2003) αυξάνονταν κατά 21,2%, όταν - κατά τον ίδιο - στην Ευρωπαϊκή Ενωση η αύξηση ήταν μηδενική! «Η Ελλάδα πέτυχε αυτό που φαινόταν αδύνατο», είπε χαρακτηριστικά. Φράση που δεν απέχει από την πραγματικότητα, αφού οι μισθοί στη χώρα μας εξακολουθούν να είναι απαράδεκτα χαμηλοί, οι συντάξεις φιλοδωρήματα και οι κοινωνικές δαπάνες σε επίπεδο προνοιακού βοηθήματος. O υφυπουργός ήταν τόσο εκτός τόπου και χρόνου, που έφτασε στο σημείο να πει ότι ο ελληνικός λαός υποδέχτηκε «με ενθουσιασμό» το «πακέτο Σημίτη», δηλαδή στην πραγματικότητα τα ψίχουλα του ενός ευρώ ημερησίως. Η ομιλία του αναλώθηκε στην επανάληψη των ήδη γνωστών μέτρων («πακέτο» και «Χάρτα»), για να καταλήξει λέγοντας ότι η κυβέρνηση την προηγούμενη τετραετία «πέτυχε περισσότερα από όσα είχε υποσχεθεί».

Ο Αντ. Σκυλλάκος

Απάντηση στους ισχυρισμούς του υφυπουργού, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εάν οι έλληνες ζούσαν σε παράδεισο, όπως ισχυρίστηκε ο υφυπουργός, τότε γιατί όπως ο ίδιος είπε οι εργαζόμενοι δέχτηκαν με ενθουσιασμό τα μέτρα;».

Οσον αφορά τα περί αύξησης των μισθών, παρατήρησε ότι παρά τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, τα στοιχεία που δίνουν τα συνδικάτα επιβεβαιώνουν τις μεγάλες και διαρκείς απώλειες στο εργατικό εισόδημα. Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «μαγειρεύει» τα σχετικά νούμερα, για να δείξει μείωση της ανεργίας και αύξηση των κοινωνικών δαπανών, παρότι και η ίδια γνωρίζει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η ταξική σας πολιτική, συνέχισε, φαίνεται και στο φορολογικό σύστημα, όπου η κλίμακα για τα μεγάλα εισοδήματα από 60% που ήταν παλιότερα έφτασε σήμερα στο 40 και 35%.

Ο Αντ. Σκυλλάκος είπε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ψηφοθηρικά, που στόχο έχουν να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις εκλογές θα αποδειχθεί το πραγματικό και αντιλαϊκό πρόσωπό τους.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί η ΝΔ, τόνισε ότι συμφωνεί επί της ουσίας με την κυβερνητική πολιτική και στο μόνο που διαφοροποιείται είναι στο περιτύλιγμά της.

«Είτε με χάρτα, είτε χωρίς χάρτα, είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ, η θέση των εργαζομένων θα χειροτερεύει, αν οι ψηφοφόροι δεν αλλάξουν κατεύθυνση», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Με αντιπροσωπείες των ΓΕΩΤΕΕ, ΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ

Τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με τους προέδρους του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), και της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ). Η συνάντηση θα γίνει στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ