ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /32
Πλατιά εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την εθνική άμυνα

Την Τρίτη, 30/9, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», στις 6 μ.μ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ την ερχόμενη Τρίτη, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», στις 6μ.μ., με θέμα: «Εθνική Αμυνα - Ενοπλες Δυνάμεις». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εντατικής προετοιμασίας του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών και είναι η πρώτη χρονικά τριών εκδηλώσεων που στόχο έχουν να ανοιχτούν σημαντικά για το λαό και τον τόπο ζητήματα, να ανταλλαχτούν προβληματισμοί, σκέψεις και απόψεις πάνω σ' αυτά μεταξύ των συμμετεχόντων και να κατατεθούν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση για την Εθνική Αμυνα και τις Ενοπλες Δυνάμεις τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα υπάρξει δυνατότητα σύντομων παρεμβάσεων για τους προσκαλεσμένους. Βασικές πλευρές του θέματος της εκδήλωσης είναι: Αιγαίο και ελληνοτουρκικές διαφορές, ΝΑΤΟ και Ευρωστρατός, εξοπλιστικά προγράμματα, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επαγγελματίες οπλίτες.

Πλευρές που το τελευταίο διάστημα απασχολούν την επικαιρότητα, αφού τυγχάνουν ιδιαίτερης προβολής θέματα όπως οι κατ' όνομα «ειρηνευτικές αποστολές», τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι επαγγελματίες οπλίτες, ο ευρωστρατός, οι διεργασίες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, οι «αντιτρομοκρατικές εκστρατείες», δηλαδή οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως η πρόσφατη κατά του Ιράκ και φυσικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ωστόσο, η ενασχόληση της μεγάλης πλειοψηφίας των ΜΜΕ με τα ζητήματα αυτά είναι τουλάχιστον επιδερμική, αφού καθόλου δεν αναδεικνύονται οι κίνδυνοι για τη χώρα και το λαό από την ακολουθούμενη στον τομέα αυτό κυβερνητική πολιτική και της πρόσδεσής της στην πολιτική της νέας τάξης και του στρατιωτικού βραχίονά της, του ΝΑΤΟ. Συγχρόνως, έκδηλη είναι η προσπάθεια να νομιμοποιηθεί στις λαϊκές συνειδήσεις και να καταστεί ανεκτική αυτή η πολιτική.

Μέσα σ' αυτό το τοπίο για ένα θέμα τεράστιας σπουδαιότητας το ΚΚΕ παρεμβαίνει και επιδιώκει ακριβώς την ανάδειξη των πλευρών που συνειδητά ή όχι αποκρύπτονται και αποσιωπώνται, των κινδύνων που απορρέουν από την ακολουθούμενη πολιτική, του πραγματικού ρόλου του ευρωστρατού, της αλλαγής της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), του ότι η δομή τους και τα εξοπλιστικά προγράμματα εντάσσονται σε ΝΑΤΟικές αποφάσεις και σχεδιασμούς. Της ανάδειξης ακόμη των απαράδεκτων παραχωρήσεων στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση που αφορούν σε κυριαρχικά δικαιώματα στο χώρο του Αιγαίου κ.ά.

Κομματικές δραστηριότητες

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του Κόμματος οι ΚΟ σε όλη τη χώρα υλοποιούν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης. Πιο συγκεκριμένα, για τις επόμενες μέρες:

Στην Αθήνα

-- Η Αχτιδική Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει τη Δευτέρα 29/9/03, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της, Πατησίων 280, συζήτηση με στόχο, όπως αναφέρει στην πρόσκλησή της: «Να ξαναβρεθούμε και να βαδίσουμε και πάλι μαζί στους φορείς και στα όργανα του κινήματος, στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς, παντού και με κάθε τρόπο, για να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική η προοπτική της συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία. Η πείρα σας και οι προτάσεις, οι σκέψεις και οι παρατηρήσεις σας για μας έχουν ξεχωριστή σημασία». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Πέμπτη 2/10, σε συγκέντρωση γυναικών στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ στου Γκύζη (Ν. Λύτρα 26), στις 7 μ.μ., θα μιλήσει η Χρύσα Κακουλίδου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 5/10, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Μπραχαμίου σε εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Μακρόνησος - Ιστορικός τόπος», θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα προλογίσει ο Παναγιώτης Μακρής, επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής και Μακρονησιώτης.

Στη Βόνιτσα

Συγκέντρωση διοργανώνει, αύριο Κυριακή 28/9, στις 10.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Βόνιτσας η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Θα μιλήσει στέλεχος της Επιτροπής Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ.

Στην Αχαΐα

-- Αύριο, Κυριακή 28/9, σε Βελιτσές, Μιχόι, Κεφαλέικα θα περιοδεύσει ο Γ. Χριστοδουλόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Αχαΐας.

-- Τη Δευτέρα 29/9, στις 7.30 μ.μ., στα Σελιανίτικα θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Στα Τρίκαλα

Εκδήλωση - συζήτηση για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, διοργανώνει, την Τρίτη, 30 Σεπτέμβρη, στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικάλων, η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι ο Χρήστος Χαλκιάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης και οι θέσεις του ΚΚΕ» και ο Γιώργος Καΐκης, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρικάλων, με θέμα «Τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Μετά τις εισηγήσεις θ' ακολουθήσουν ερωτήσεις προς τους εισηγητές και σύντομες παρεμβάσεις από παρευρισκομένους.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκδήλωση για την Παιδεία

H Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ καλεί αύριο, Κυριακή 28 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο «Χάι Λάιφ» (πλατεία Κοραή), σε εκδήλωση με θέμα: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ δυναμώνει τον αγώνα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών». Θα μιλήσει ο Θεόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση - συζήτηση γυναικών στην Ηλιούπολη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση - συζήτηση γυναικών στην Ηλιούπολη, τη Δευτέρα 29/9, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης (άλσος «Δημήτρης Κιντής»).

Αλλες εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής

-- Τη Δευτέρα, 6 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» (Λ. Αλεξάνδρας 10) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση για την εκλογική αναμέτρηση και την καλύτερη έκφραση και επιτυχία της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που προσβλέπουν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού. Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στα πλαίσια της ενεργητικής προετοιμασίας και για να δοθεί με επιτυχία η εκλογική μάχη, η ΚΕ εκτιμά ότι έχουν ξεχωριστή σημασία και χρησιμότητα οι σκέψεις και οι παρατηρήσεις ανθρώπων που δεν είναι ενταγμένοι στο ΚΚΕ.

-- Επίσης, τη Δευτέρα, 20 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εξελίξεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων». Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ