ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
Σελ. /40

Χριστόδουλος - Βαρθολομαίος:

«Εν μέσω δύο πιστών»...

... «ευΣΕΒώς αναφέρω»!

Οταν προχτές ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας ζήτησε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Α. Καλαφάτη να απαντήσει τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση κατά των υπευθύνων των Αργυρομεταλλευμάτων Βαρυτίνης για το θάνατο των δυο εργατών στο πρόσφατο φοβερό «ατύχημα», ο «σοσιαλιστής» υπουργός απάντησε ότι το ΚΚΕ με κάτι τέτοια θέλει να «δημιουργήσει εντυπώσεις για εργατοπατερισμό» και κατηγόρησε τον βουλευτή για «παραλήρημα και υπερβολές»...

***

Οτι τα συγκεκριμένα μεταλλεία ανήκουν στον πρόεδρο του ΣΕΒ, τον κ. Οδ. Κυριακόπουλο, δεν έπαιξε κανένα ρόλο, προφανώς, στην αντίδραση του κ. υφυπουργού.

Αλλωστε, όπως προείπαμε, ο κ. υφυπουργός είναι «σοσιαλιστής». Και η κυβέρνηση επίσης. «Σοσιαλιστική». Και τι περιμένατε από μια «σοσιαλιστική» κυβέρνηση; Οταν σκοτώνονται οι εργάτες, να απολογείται στους «εργατοπατέρες» του ΚΚΕ ή στους προέδρους του ΣΕΒ;..


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Sportidea

Γκολ αυτοί - σέντρα εμείς!

Αυτή είναι η διαφορά του Ελληνικού Ποδοσφαίρου από το Ευρωπαϊκό. Κλασικό παράδειγμα η Γαλλία (όπως σημειώνει ο συνάδελφος Πέτρος Λογαράς), η οποία στα τέλη της δεκαετίας του '80 και αρχές του '90 επένδυσε σε παραγωγή ταλέντων φτιάχνοντας γήπεδα και ρίχνοντας το βάρος στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Κέρδισαν διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στις κατηγορίες Παίδων (2η θέση στο Ευρωπαϊκό το 1996, το 2001 και το 2002), Νέων (1η θέση το 1996 και το 1997), Ελπίδων (1η θέση το 1988) και έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 1998. Σήμερα έχουν εκτός από δυνατή εθνική ομάδα και πολλές ομάδες που πρωταγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ παράλληλα κάνουν και εξαγωγή παικτών.

Αυτά εκεί. Εδώ - προσθέτουμε εμείς - έχουμε άλλα «καλά»: Φλωρίδηδες, Λιάνηδες και Βενιζέλους που κάνουν «κάθαρση», προέδρους που μπαίνουν στα γήπεδα και πλακώνουν διαιτητές, ανόητους που πηγαίνουν στις κερκίδες για να βρίζουν τους προπονητές (της ομάδας τους!), παράγοντες που φτιάχνουν προσωπικούς «στρατούς» αφιονισμένων οπαδών, τυπάκια που αποκτούν ανάστημα (πολιτικό, δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό) πουλώντας «οπαδιλίκι», γήπεδα που θυμίζουν χέρσα χωράφια και κρατικοδίαιτα «λαμόγια» που προσωποποιούν όλη τη χυδαιότητα του καπιταλισμού της αρπαχτής.

Τουτέστιν: Γκολ αυτοί; Σέντρα εμείς!

Ψεύτες επί 3!

Και ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (στις 23/6/2003):

Τι έχετε να πείτε για το φακέλωμα των πολιτών, που, πλέον, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Χαλκιδική, για να ταξιδέψουν αεροπορικώς, θα τους ελέγχουν ακόμα και τα... βιομετρικά δεδομένα (ίριδα ματιού, δαχτυλικό αποτύπωμα, DNA κλπ.);

Και απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (θαυμάστε απάντηση): «Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο (...) Δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο και δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων»...

***

Ε, λοιπόν, οι άνθρωποι - όπως αποκαλύφθηκε τώρα που άρχισε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο έλεγχος της ίριδας του ματιού για τους επιβάτες των πτήσεων της «Αλιτάλια» για Μιλάνο - είναι τρεις (αριθμός 3) φορές ψεύτες!

Ψέμα πρώτο: Οχι μόνο πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση για το νέο φακέλωμα (που άρχισε να εφαρμόζεται... «πιλοτικά», όπως λένε), αλλά την πήραν και επί Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Ψέμα δεύτερο: Η απόφαση που λίγο αργότερα είπαν ότι αφορά μόνο τις εκτός Σένγκεν χώρες, όχι μόνον αφορά και τις εντός Σένγκεν χώρες (όλους τους Ευρωπαίους της ΕΕ, δηλαδή), αλλά η αρχή της εφαρμογής της ξεκίνησε (...«πιλοτικά» πάντα) από δυο χώρες - μέλη της Σένγκεν (Ελλάδα - Ιταλία).

Ψέμα τρίτο: Οχι μόνον πήραν την απόφαση, όχι μόνο την απέκρυψαν από το λαό, αλλά τώρα είναι και οι πρώτοι που την εφαρμόζουν, αφού το... «πιλοτικό» φακέλωμα ξεκινά από ελληνικό έδαφος (όσο ελληνικό είναι, εν πάση περιπτώσει, το αεροδρόμιο των Γερμανών στα Σπάτα)...

***

Αν, πάντως, έχετε ακόμα κάποια αμφιβολία για την αξιοπιστία, αλλά και για το βαθύ σεβασμό της κυβέρνησης Σημίτη, στα δημοκρατικά δικαιώματα, περιμένετε το 2004. Τότε αναμένεται - κατόπιν «αιτήματος» των ΗΠΑ - να μπει μέχρι και... «τσιπάκι» στα διαβατήρια των επιβατών, προς διευκόλυνση της CIA και του FBI!


Πεθαίνουν... δωρεάν

Το «πήγαινε» είναι δωρεάν. Μάλιστα το κατευόδιο γίνεται με παράτες, επισημότητες, συγκινητικές ομιλίες και όλα τα σχετικά. Στο «έλα», ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα. Και εδώ βέβαια είναι δωρεάν η επιστροφή, αλλά μόνο για όσους έχουν αναχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από τον μάταιο τούτο κόσμο. Μόνο αυτοί επιστρέφουν από το Ιράκ... δωρεάν.

Οι υπόλοιποι φαντάροι, οι «ελευθερωτές», που μοχθούν για τον... εκπολιτισμό των Ιρακινών, για να γυρίσουν στην πατρίδα τους, πρέπει να πληρώσουν το εισιτήριο της επιστροφής. Εφόσον πληρώσουν τα ναύλα, μόνο τότε θα τύχουν των δεκαπενθήμερων αδειών που άρχισε να δίνει το αμερικανικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τις μουρμούρες των στρατιωτών και των συγγενών τους για τη μακρότατη, όπως διαφαίνεται, παραμονή τους στην κατακτημένη χώρα.

Η απόφαση να πληρώνουν οι φαντάροι το εισιτήριο της επιστροφής τους στις ΗΠΑ, άφησε άφωνους, πρώτα απ' όλα τους ίδιους και τους γονείς τους. «Είμαστε συνήθως - γράφει ένας πατέρας φαντάρου στην spokesmanreview.com - ήσυχοι άνθρωποι, που κατά κανόνα δεν εκφραζόμαστε για τις παγκόσμιες υποθέσεις και την πολιτική. Παρ' όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και να πούμε κάτι τώρα».

Αλλά θα πουν; Και τι θα πουν; Μήπως θα ζητήσουν... φθηνότερα εισιτήρια; Αλλωστε μισθοφόροι είναι, για λεφτά πολεμάνε, οπότε ας πληρώσουν τα εισιτήρια. Αν πάλι δε θέλουν να πληρώσουν - το είπαμε - υπάρχει λύση. Ας σκοτωθούν. Τότε θα τους γυρίσουν πίσω. Δωρεάν...

1958 Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Γουινέας.

1967 Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ γαλλικής αστυνομίας και αγροτών στη Βρετάνη και στη Νορμανδία, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, με αφορμή τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων και την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

1971 Με ποσοστό 91,5% επανεκλέγεται στην Προεδρία του Νοτίου Βιετνάμ ο μοναδικός υποψήφιος και ουσιαστικός δικτάτορας Θιέου, εν μέσω κολοσσιαίων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που καταπνίγονται βίαια.

1975 Η αμερικανική Βουλή εγκρίνει τη μερική άρση της απαγόρευσης αποστολής όπλων στην Τουρκία.

1976 Γενική επιστράτευση των Παλαιστινίων κηρύσσει ο Γιάσερ Αραφάτ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συριακή επέμβαση στο Λίβανο.

1986 Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ινδού πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της μητέρας του Ιντιρα Γκάντι. Τραυματίζονται έξι άτομα και ο επίδοξος δολοφόνος χαρακτηρίζεται «ψυχοπαθής».

Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ κ. Σπανουδάκης λέει ότι επειδή είναι φίλος του Κ. Καραμανλή εισέβαλε το ΣΔΟΕ στη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη και αποκάλεσε τους κυβερνώντες «σκουλήκια»...

***

ΟΠΩΣ απάντησε ο Χρ. Πρωτόπαππας, οι κυβερνώντες δεν είναι «σκουλήκια» και - συμπλήρωσε - πως όποιος λέει τον άλλον «σκουλήκι» είναι ο ίδιος «σκουλήκι»...

***

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ότι επειδή η «συζήτηση» άρχισε να διεξάγεται σε πολύ «υψηλό επίπεδο», ήρθε μάλλον η ώρα να παρέμβει ο κ. Πανταγιάς...

***

Ο ΟΠΟΙΟΣ εκτός από γνωστός μουσικόφιλος, κάτι είχε γραφτεί παλιότερα και για τις σχέσεις του με το ΣΔΟΕ...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ