ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2003
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Προετοιμασίες για εντυπωσιακό ξεκίνημα

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι Κομματικές Οργανώσεις σ' όλη τη χώρα για την οργάνωση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης (Νοέμβρης-Δεκέμβρης) που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Πρόκειται για μια μάχη η οποία εντάσσεται οργανικά στην Πολιτική Εξόρμηση, που οι κομμουνιστές ήδη ξεδιπλώνουν μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. Αλλωστε, η επίτευξη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με την ανάπτυξη της δράσης του Κόμματος σε πανελλαδική κλίμακα, όσο και με την καλύτερη προετοιμασία του για τη μεγάλη πολιτική μάχη των εκλογών. Κι αυτό μια και είναι γνωστό πως τα οικονομικά του ΚΚΕ στηρίζονται στην προσφορά των μελών, φίλων και οπαδών, ευρύτερων λαϊκών μαζών, ακόμα και εργαζομένων με διαφορετικές προς το ΚΚΕ πολιτικές επιλογές, που όμως θεωρούν πολύτιμη την ύπαρξη και δράση του.

Οι προετοιμασίες εστιάζονται ιδιαίτερα στα πλάνα της πρώτης μέρας και στους τρόπους υπερκάλυψής τους. Διάχυτη είναι η αισιοδοξία ιδιαίτερα στις μεγάλες Οργανώσεις πως θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα που θα τους δώσει τη δυνατότητα να πετύχουν το σύνολο των πλάνων τους σ' αυτή την εξόρμηση, πολλαπλασιάζοντας ταυτόχρονα τους πολιτικούς δεσμούς τους με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Με την Οικονομική του Εξόρμηση το ΚΚΕ απευθύνεται στον ελληνικό λαό και πρώτ' απ' όλα στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στους μικρομεσαίους βιοπαλαιστές, στους διανοούμενους, στους επιστήμονες, στους καλλιτέχνες, στους νέους και στις νέες, καλώντας τους να ανταποκριθούν απλόχερα, ακόμα και με την οικονομική προσωπική τους θυσία, στο στόχο της κάλυψης του οικονομικού πλάνου της εξόρμησης.

Συγχρόνως, όμως, απευθύνεται στους εργαζόμενους, εκείνους που παγιδεύει με παραπλάνηση και ψεύτικες υποσχέσεις ο δικομματισμός, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που βλέπουν τον αντιλαϊκό κατήφορο των δυνάμεων του δικομματισμού και τους καλεί να συμβάλουν στην καταδίκη των δυνάμεων που η πολιτική τους υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. Πολιτική που λειτουργεί σε βάρος των ίδιων των ψηφοφόρων τους, οι οποίοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Να ενισχύσουν οικονομικά και εκλογικά το ΚΚΕ.

Να ενισχύσουν την προσπάθειά του να οργανώσει πιο αποτελεσματικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Ωστε από καλύτερες θέσεις, με περισσότερες δυνάμεις, να αντιταχθεί στην ιμπεριαλιστική επίθεση, να οργανώσει πιο αποτελεσματικά την αντεπίθεσή του, να προωθήσει τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που θα εμπνεύσει μεγάλους ταξικούς αγώνες, θα οδηγήσει στη Λαϊκή Εξουσία.

«Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης - όπως τονίζεται στην απόφαση της ΚΕ - θα αποτελέσει όχι μόνον ουσιαστική δύναμη για την εκλογική μάχη, αλλά πολιτική πράξη ενίσχυσης της αντίστασης και της αντεπίθεσης ενάντια στο δικομματισμό και στα οικονομικά του στηρίγματα, την πλουτοκρατία, για ενδυνάμωση της πάλης, για μια άλλη πορεία που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας».

ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην εγκατάσταση του στρατηγείου του ευρωστρατού στην πόλη μας

Ο λαός της Λάρισας δε θα αφήσει να περάσουν στο ντούκου τα νέα αντιλαϊκά και φίλο-ιμπεριαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, αναφορικά με την πρόθεσή της για εγκατάσταση στη Λάρισα του στρατηγείου του ευρωστρατού. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εξαγγελίες γύρω από τη μελλοντική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, τη φορά αυτή με προεκλογικό περιτύλιγμα, έκανε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου. Οι αλλαγές αυτές στις Ενοπλες Δυνάμεις εντάσσονται στα πλαίσια των γνωστών αμερικανοΝΑΤΟικών απαιτήσεων.

Εμφανίζεται επίσης η πρόθεση της κυβέρνησης, βάζοντας "λουκέτο" στην 1η Στρατιά, να εγκαταστήσει στη Λάρισα το Στρατηγείο του ευρωστρατού, ο οποίος θα αριθμεί 60.000 άντρες, με βασικό καθήκον τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, για την προάσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων και στα πλαίσια της επιβολής της "νέας τάξης" του ιμπεριαλισμού, όπως και καθήκοντα καταστολής του λαϊκού κινήματος στο εσωτερικό των χωρών μελών της ΕΕ.

Είναι ανάγκη να πληροφορήσουμε την κυβέρνηση πως σε αυτά της τα σχέδια θα βρει αντιμέτωπους όχι μόνο τους κομμουνιστές, αλλά ολόκληρο το φιλειρηνικό λαό της Λάρισας, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στην εγκαθίδρυση των ιμπεριαλιστικών στρατηγείων στην περιοχή μας.

Η πόλη της Λάρισας κι οι κάτοικοί της δεν έχουν ανάγκη από νέα ιμπεριαλιστικά Στρατηγεία, αλλά από την άμεση και πλήρη παράδοση στο λαό της πόλης των χώρων των στρατοπέδων, που δε χρειάζονται για την Εθνική Αμυνα και τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την ανάπλαση της πόλης και την ανακούφιση των πολιτών από καθημερινά προβλήματα που τους βασανίζουν, όπως της αναδιοργάνωσης των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, του κυκλοφοριακού και άλλων προβλημάτων.

Η κυβέρνηση να είναι σίγουρη πως ο λαός της Λάρισας δε θα αφήσει να περάσουν στο ντούκου τα νέα αντιλαϊκά και φίλο-ιμπεριαλιστικά σχέδιά της!».

Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις:

Στην Αθήνα

Σήμερα, Τετάρτη:

  • Ο Δ. Κυπραίος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στις 10.30 π.μ. στα εργοστάσια μετάλλου «Γαβαλάς» και «ΑΒΕΛ».
  • Στον ΟΑΕΔ του Ν. Ηρακλείου, στις 12 το μεσημέρι, θα περιοδεύσει ο Γ. Πάσουλας.
  • Η Λέτα Μεθωνιού, στέλεχος του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει, στις 9 π.μ., στο «Ασκληπιείο» Βούλας.
  • Στο νυχτερινό σχολείο στην Κάνιγγος, θα περιοδεύσει, στις 7 μ.μ., ο Κώστας Λιαπάτης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Αύριο, Πέμπτη:

  • Σε σύσκεψη - συζήτηση καλεί τους γιατρούς η ΚΟΑ του ΚΚΕ, στις 8.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ», με θέμα την εκλογική μάχη και την καλύτερη έκφραση και την επιτυχία της συσπείρωσης των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που προσβλέπουν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του τόπου. Θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στο εργοστάσιο «ΕΛΙΤ» στον Κολωνό, θα περιοδεύσει ο Θύμιος Ευθυμίου, στις 12 το μεσημέρι.

Παρασκευή, 24/10:

  • Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, με την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.
Στον Πειραιά

Σήμερα, Τετάρτη:

  • Τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ρέντη, στις 5 μ.μ., θα επισκεφτεί ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, μέλος του ΓΠ της ΚΟΠ.

Αύριο, Πέμπτη:

  • Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Στριφτάρη, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, στις 9 π.μ.
Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Τετάρτη:

  • Στις 9.30 π.μ., περιοδεία κλιμακίου στελεχών του Κόμματος με επικεφαλής τον Ηλία Γκουτζηγιάννη, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στην οδό Βαλαωρίτου.
  • Στις 11.30 π.μ. συνάντηση κλιμακίου στελεχών, με επικεφαλής τον Ηλία Γκουτζηγιάννη, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ, με την Ενωση Λιμενικών.
  • Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στα Μετέωρα, με ομιλητή τον Ζ. Λυμπερίδη, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ.
Στα Χανιά
  • Σήμερα, Τετάρτη, η Αχτιδική Επιτροπή Κισσάμου διοργανώνει συνεστίαση στο κέντρο Τσιχλάκη, στις Λουσακιές, στις 8 το βράδυ.
Στη Λαμία
  • Σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ (πλατεία Ελευθερίας, 4ος όροφος), εκδήλωση με θέμα: Τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα και οι θέσεις του ΚΚΕ.
Στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε από την τηλεόραση του «902», σήμερα Τετάρτη:

Στις 22.00, στα πλαίσια της ενημερωτικής εκπομπής «ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ», ο Γιάννης Χατζηγεωργίου συνομιλεί με τους καλεσμένους του, με θέμα: «Μέτρα ασφαλείας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ