ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

φωτό

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2003 και ώρα 9.30 π.μ. τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου (Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου) του πολυαγαπημένου μας αγωνιστή πατέρα και αδελφού μας

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΡΗ

Τα παιδιά του: Αντώνης και Αλέκος. Τα αδέλφια του.

Στη μνήμη του τα παιδιά του και τα αδέλφια του προσφέρουν 130 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικαστικών Επιμελητών για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τίμος Περλέγκας
Τίμος Περλέγκας
Φωτ.2

Ο Παύλος Ζήκος στη μνήμη του πατέρα του, ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, παθιασμένου αναγνώστη και συνδρομητή του «Ρ» έως το τέλος της ζωής του, καθώς και στη μνήμη του φίλου του ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ, προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, προσφέρω 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε στις 17 Νοέμβρη 1947 σε ηλικία 40 χρόνων. Η μάνα μου πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία στις 22 Δεκέμβρη 1980, σε ηλικία 70 χρόνων. Ο θάνατός της από έμφραγμα ήταν συνέπεια της πολλοστής απόρριψης της αίτησης επαναπατρισμού της. Ο πολυπόθητος επαναπατρισμός τής επιτράπηκε τελικά μέσα στο φέρετρο.

Η κόρη τους Θεοδώρα Σοφιανίδου

** *

Στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπημένου πατέρα μας ΣΤΑΘΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ, αξιωματικού, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτη, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου: Μαρία Δεληβοριά 100 ευρώ, Βασιλική Δεληβοριά 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου ΚΩΣΤΑ Νικολάου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, φίλοι από το Κιλκίς πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση στη ΝΕ 1.000 ευρώ.

Κόλιας Νικητίδης
Κόλιας Νικητίδης
* * *

Φωτ.

Επειτα από μακρόχρονη αρρώστια, την 1η Σεπτέμβρη 2003, έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1949. Γεννήθηκε το 1928 στο Λιτόχωρο από γονείς φτωχούς αγρότες. ΕΠΟΝίτης, στην Κατοχή, το 1946 εντάσσεται από τους πρώτους στο ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία. Εκεί δούλεψε στην παραγωγή και τιμήθηκε επανειλημμένα με μετάλλια και άλλες διακρίσεις. Για πολλά χρόνια ήταν γραμματέας της ΚΟΒ Οικοδόμων και μέλος της ΚΕ της πόλης Κρνοφ.

Επαναπατρίστηκε το 1977 με τη γυναίκα του Αρετή και τα παιδιά του Μαρία και Νίκο. Ζούσαν στη Θεσσαλονίκη. Ο Κ. Παπαϊωάννου ήταν μέλος της ΚΟΒ Παπάφη - Δόξα.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ του, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ και 10 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Αννα Σαββίδου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΒΙΚΤΩΡ ΔΗΜΟΥ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητής στην Κατοχή, στέλεχος της ΕΠΟΝ και μέλος του ΚΚΕ, μετά την Απελευθέρωση εξορίστηκε στο Μακρονήσι.

Μανώλης Μωραϊτης
Μανώλης Μωραϊτης
Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΝΤΕΠΩ και 30 ευρώ στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του Μάρω Δήμου

Ο γιος του Γιώργος Δήμου

* * *

φΩΤ.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δημητρίου ΖΩΤΟΣ γεννήθηκε το 1952 και πέθανε στις 10 Οκτώβρη 2003. Καταγόταν από την Παρασκευή Δεσκάτης Γρεβενών. Ηταν το τέταρτο παιδί δημοκρατικής οικογένειας. Αποφοίτησε από ΤΕΙ Πάτρας- ΣΕΛΕΤΕ. Ιδιώτης μηχανικός στη Δεσκάτη στην αρχή, από τα τέλη του 1989 ήταν καθηγητής στο ΤΕΛ - ΤΕΕ Γρεβενών και συμμετείχε στο συνδικαλιστικό κίνημα ως μέλος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ.

Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1983, αναδείχτηκε σε στέλεχος της ΝΕ Γρεβενών και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Αυτοδιοίκηση, ως σύμβουλος του Δήμου Δεσκάτης από το 1987 έως το 1990 και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από το 1995 έως το 2002.

Η συνέπεια στις ιδέες, οι αρχές της στάσης ζωής και το αυθόρμητο συνεχές χιούμορ, τον συνόδευαν ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, είτε προσωπικές, είτε του κινήματος.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Γρεβενών.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των συντρόφων μου, λαϊκών αγωνιστών και στελεχών του ΚΚΕ, ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο και ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ, που εκτελέστηκε το 1948 με απόφαση του έκτακτου Στρατοδικείου Αθήνας, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης, 100 ευρώ.

Γιώργος Σαββίδης
Γιώργος Σαββίδης
Η σύζυγός τους Δέσποινα Μακρίδη - Βενετσανοπούλου

* * *

Στις 24 Νοέμβρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Γιάννης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη», 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Η πολυαγαπημένη σύζυγός μου ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΠΟΛΟΥ γεννήθηκε το 1929 στη Νέα Ηρακλίτσα Καβάλας.

Πέθανε στις 6 Αυγούστου 1988.

Στη μνήμη της προσφέρω 70 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ηλίας Μπόλος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ Φιλιοπούλου - ΠΑΓΩΝΗ. Για την αντιστασιακή δράση της πιάστηκε, μετά την Απελευθέρωση, βασανίστηκε και φυλακίστηκε. Παρέμεινε όμως πιστή στα ιδανικά της.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Νίκος Παγώνης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Φανουρίου», 300 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΛΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΧΑΡΧΑΝΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, τον οποίον «χάσαμε» πρόωρα από κοντά μας προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Βασιλική Παγώνη
Βασιλική Παγώνη
Η σύζυγος Ευαγγελία

ΟΙ κόρες του Σταυρούλα, Ευανθία, Κωνσταντίνα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΟΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΔΗ (Αεροπόρου), καθώς επίσης στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς, προσφέρουμε 130 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Κιλκίς.

Η γυναίκα του Αλεξάνδρα Νικητίδου

Η κουνιάδα του Αγγέλα Ραπτοπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 6 Οκτώβρη 2003 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγαπητού αδελφού μας ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΟΔΑ. Γεννήθηκε στο χωριό Τυχερό το 1934 από φτωχούς προοδευτικούς γονείς. Μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες, γιατί ο πατέρας του από το 1947 αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ.

Το 1948, μαζί με τη μητέρα του και τα άλλα αδέρφια του, πήραν το δρόμο της προσφυγιάς. Πήγαν στη Βουλγαρία. Εκεί φοίτησε σε Τεχνική Σχολή, αποφοίτησε από δίχρονη σχολή Νεολαίας και εργάστηκε ως στέλεχος της Δημητροφικής Νεολαίας. Τότε έγινε και μέλος του ΚΚΕ. Αργότερα τελείωσε των Ανώτατη Οικονομική Σχολή Σόφιας.

Για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Πολ. Προσφύγων Σόφιας (ΔΟΜΕ).

Επέστρεψε στην πατρίδα με τη γυναίκα του Μαρία, η οποία με στοργή του συμπαραστάθηκε έως το τέλος της ζωής του.

Είχε μία κόρη και έναν εγγονό.

Στη μνήμη του τα αδέρφια του Σταυρούλα, Μιχάλης, Κώστας και Παρασκευή προσφέρουν 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Συκεών.

Αννα Κότα
Αννα Κότα
* * *

Φωτ.

Σήμερα 23 Νοέμβρη κλείνουν 40 μέρες από τότε που «χάσαμε» τον αγαπημένο μας σύζυγο και πατέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Η γυναίκα του Κυριακή Χαραλαμπίδη

Τα παιδιά του Ιωάννης και Ειρήνη

  • Τον σύντροφό μας Παναγιώτη Χαραλαμπίδη, θα τον θυμόμαστε πάντα για την πίστη του στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού και τη δραστήρια συμμετοχή του σε όλες τις εκδηλώσεις της ΚΟΒ μας, της οποίας ήταν μέλος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τα μέλη της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας

* * *

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΛΑΔΑ, μέλους της ΚΟΒ Ληξουρίου και της συντρόφισσάς του στον αγώνα και στη ζωή ΜΑΡΙΚΑΣ, η ΚΟΒ Ληξουρίου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 180 ευρώ.

* * *

Η Ελένη Λαδά - Παπαδοπούλου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 352 ευρώ στη μνήμη των γονιών της ΗΛΙΑ και ΜΑΡΙΚΑΣ ΛΑΔΑ, μέσω της ΚΟΒ Ληξουρίου.

* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ Καλτσουνίδου - ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, παιδιάτρου, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, οι Νίκος και Θεοχάρης Καραντηνός προσφέρουν 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας
Κατερίνα

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 22 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ.Οι σύντροφοί του τον έχουν ως φωτεινό παράδειγμα στους αγώνες τους για την υπόθεση του σοσιαλισμού. Ηταν ο αγωνιστής, ο οποίος σε όποιο μετερίζι στρατεύτηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ήταν υπόδειγμα και η δράση του αποτελεί παράδειγμα και κληρονομιά για τους νέους κομμουνιστές.

Στην άσβεστη μνήμη του, η γυναίκα του Ευαγγελία Κατσαρού προσφέρει στη ΝΕ Λάρισας 80 ευρώ.

* * *

φΩΤ.

Τη συντρόφισσά μας και συναγωνίστρια ΠΑΡΘΕΝΑ ΝΟΧΟΥΤΙΔΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 10 Αυγούστου 2003, πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού, θα τη θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Τα μέλη της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας

* * *

Φωτ.

Τιμώντας τη μνήμη και τη θέληση του αγαπημένου συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΣΗ, που πέρασε το κατώφλι της ζωής στις 12 Οκτώβρη 2003 και αντί για μνημόσυνο προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κολωνού, 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η συντρόφισσα της ζωής του Ειρήνη Πατσή

  • Επίσης στη μνήμη του Γιάννη Πατσή, τα εξαδέλφια του Λευτέρης Παναγιωτόπουλος, Ναταλία Παναγιωτοπούλου και Νίκος Παναγιωτόπουλος προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

Βενετσάνης Βενετσανόπουλος
Βενετσάνης Βενετσανόπουλος
* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΡΓΗ, αγωνιστή του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εφοριακών, 200 ευρώ.

Η σύζυγος Μαρίτσα Βέργη

Τα παιδιά Ρηγοπούλα - Ηλίας, Γιώργος - Μαρία, Λεωνίδας - Αδαμαντία

Τα εγγόνια Μιχάλης, Νικόλας, Μαρίτσα, Βασιλική

* **

Φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΥΛΟΥ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, της γιαγιάς μου ΑΝΑΤΟΛΗΣ και του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ από την Κορομηλιά Κιλκίς, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟ Πικρολίμνης του ΚΚΕ για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκαν.

Ηλίας Νικολαΐδης

* * *

Φωτ.

Την 1η Οκτώβρη 2003 άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 81 χρόνων ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΔΗΜΑΡΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Στην Κατοχή, στην Αθήνα, μοίραζε στους πατριώτες που εργάζονταν στους καταυλισμούς των Ιταλών και Γερμανών παράνομες προκηρύξεις και αντιστασιακό υλικό από το Τυπογραφείο, στο οποίο και ο ίδιος εργαζόταν. Παράλληλα, ήταν μέλος συνεργείου που έκανε σαμποτάζ σε γερμανικά αεροπλάνα.. Κατόρθωσε επίσης να προμηθεύεται όπλα από Γερμανούς, τα οποία προωθούσε στις αντιστασιακές οργανώσεις.

ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Στη μνήμη του, οι οικογένειες Λάμπρου Σφέτκου και Αναστάσιου Μπρέμπου προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΙΖΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1949 στη Σωτηρίτσα Αγιάς από τμήμα στρατού και τρομοκράτες. Του αδελφού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΙΖΑΚΗ, των εξαδέλφων μου ΕΥΡΥΚΛΕΙΑΣ Α. ΡΙΖΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ Β. ΔΗΜΙΝΙΚΟΥ και ΠΑΝΤΕΛΗ Ιωάννου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφύλιου, και στη μνήμη του γιου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΙΖΑΚΗ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γερμανία, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Λάρισας.

Αθανάσιος Δημητρίου Ριζάκης

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 23 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 6 μήνες από τότε που«έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ έως το θάνατό του. Μας έμαθε να αγωνιζόμαστε και να μη σκύβουμε το κεφάλι. Σε θυμόμαστε και συνεχίζουμε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

Η σύζυγος Διαμάντω

Τα παιδιά του Σπύρος, Στρατηγούλα, Δημήτρης, Γεωργία

Ο εγγονός του

* * *

Φωτ.

Στις 4 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος αγωνιστής ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Ποτέ δε σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του Κόμματός του, του ΚΚΕ, έως το τέλος της ζωής του.

Η ανάμνηση, ζωντανή, μάς δίνει κουράγιο να ξεπερνούμε τις δυσκολίες της ζωής χωρίς εκείνον δίπλα μας.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30 ευρώ στην ΚΟΒ Αγιου Κήρυκα Ικαρίας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Γιάννης Ζήκος
Γιάννης Ζήκος
Για τον ακριβό μας ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, τον σύντροφο στη ζωή και στον αγώνα, τον πατέρα και παππού, το ηρωικό ΚΚΕ ήταν όλη η ζωή του. Το υπηρέτησε από τα 14 χρόνια του. Στάθηκε αφοσιωμένος στο Κόμμα του έως την τελευταία στιγμή της ζωής του. Είτε ως στέλεχος, είτε ως μέλος της ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, δούλεψε ακούραστα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης κι όλων των εργαζόμενων.

Στις 23 Νοέμβρη 1998 «έφυγε» από κοντά μας και ζει πάντα στην καρδιά μας.

Στην άσβεστη μνήμη του και για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 120 ευρώ.

Η οικογένειά του

  • Επίσης στη μνήμη του Αχιλλέα Μπλάνα, ο Γιάννης Σ. προσφέρει 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου μου και συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΛΙΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Στέργιος Παπαστεργίου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης μου ΑΝΝΑΣ ΚΟΤΤΑ (φωτογραφία), αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, της αγαπημένης αδελφής μου ΝΑΥΣΙΚΑΣ ΠΛΟΥΜΗ, καθώς επίσης στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από τη Μαγνησία, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, και 50 ευρώ στο Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ.

Αλίκη Λοβέρδου - αντιστασιακή

* * *

Στη μνήμη της ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, η οποία έπεσε θύμα καπιταλιστικής εκμετάλλευσης το Μάη του 1981, ο σύζυγός της Στέλιος Αποστόλου, συνταξιούχος από την Ελευσίνα, προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στις 24 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κωνσταντίνου ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1912. Σε ηλικία 18 χρόνων εντάσσεται στο ΚΚΕ. Το 1932 δικάζεται με το «ιδιώνυμο» και φυλακίζεται. Στον πόλεμο του 40 πολεμάει στο αλβανικό μέτωπο και τραυματίζεται.

Πέτρος Πουλημενάκος
Πέτρος Πουλημενάκος
Στην Κατοχή, από το καλοκαίρι του 1941, μαζί με άλλους συντρόφους, ανασυγκροτούν διαλυμένες ομάδες του ΚΚΕ και τον Οκτώβρη προσχωρούν στο ΕΑΜ. Από το 1942, μαζί με τη δασκάλα Φωτίκα Κουρδουκλά και στελέχη από τον Αλμυρό, ξεκινούν για την οργάνωση της Αντίστασης στην επαρχία. Στα τέλη του 1943 γίνεται Γ` γραμματέας της Περιφερειακής του ΚΚΕ.

Μετά περνάει στην παρανομία και στη συνέχεια στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου ως επίτροπος Τάγματος.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και αργότερα στη Ρουμανία, φοιτά στη Σχολή «Μπελογιάννη», από όπου στέλνεται στη Βουλγαρία. Για την προσφορά του στο Σύλλογο των Πολ. Προσφύγων, του απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος.

Επαναπατρίστηκε το 1988. Πέθανε πιστός στα ιδανικά του.

Γιώργο, πάντα θα είσαι παρών στις καρδιές μας.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Βάσω, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 16 Οκτώβρη 2003 «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΠΑΡΘΕΝΑ ΓΑΡΓΑΡΕΤΑ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Μοναστηράκι Αριδαίας Πέλλας. Ο θάνατός της άφησε μεγάλο πόνο στον σύντροφό της με τον οποίον έζησε 60 ολόκληρα χρόνια, στα παιδιά, στα εγγόνια και τα δισέγγονα.

Πάντα θα τη θυμόμαστε.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φοίνικος Θεσσαλονίκης.

Ο σύζυγος Ν. Γαργαρέτας, τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου Κυριακής Κόκκαλη, που πέθανε στις 23 Νοέμβρη 1992, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας


Κώστας Κωνσταντινίδης
Κώστας Κωνσταντινίδης

Παρθένα Νοχουτίδου
Παρθένα Νοχουτίδου

Γιάννης Πατσής
Γιάννης Πατσής

Μαρία Σοφιανίδου
Μαρία Σοφιανίδου

Στυλιανός Σοφιανίσης
Στυλιανός Σοφιανίσης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ