ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ενίσχυση του ΚΚΕ με κάθε τρόπο!

Σε εκδήλωση της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας για τα 85 χρόνια του Κόμματος τιμήθηκαν οι αγωνίστριες Κωνσταντίνα και Αθηνά Κατσάνου για την προσφορά τους στο Κόμμα

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, απ' αυτές που δύσκολα μπορεί κανένας να περιγράψει και να μεταφέρει τη συγκίνηση και το μοναδικό συναίσθημα που κυριαρχούσε στην αίθουσα της εκδήλωσης, ήταν αυτή που, στα πλαίσια του γιορτασμού των 85 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, διοργάνωσε η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Γιατί μαζί με όλα αυτά που «κουβαλάει» στη μοναδική ιστορική διαδρομή του το ΚΚΕ, τους μαζικούς ηρωικούς αγώνες, τις θυσίες, θριάμβους αλλά και πίκρες (ναι και πίκρες, πολλές φορές, για τ' άδικο), υπάρχει, μαζί, το μεγαλείο και η περηφάνια των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, των αγωνιστριών και αγωνιστών του ΚΚΕ που δε δίστασαν ποτέ, αν πρόκειται για το καλό της εργατικής τάξης, των λαϊκών μαζών, να δώσουν ό,τι πολυτιμότερο, ακόμα και τη ζωή τους όταν χρειάστηκε, φτάνοντας στην υπέρτατη θυσία. Και, τέτοια μοναδικά πρότυπα αγωνιστών, που διαπαιδαγωγήθηκαν και διαπαιδαγωγούν με το παράδειγμα και την προσωπική αγωνιστική στάση τους και την ηθική ακτινοβολία, μπορεί και σήμερα και πάντα να προβάλλει το ΚΚΕ.

Κι εδώ, λόγος γίνεται για τις αγωνίστριες αδελφές Αθηνά και Κωνσταντίνα Κατσάνου που, το Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003, τίμησε η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας στη συνεστίαση που έγινε στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, προς τιμήν των 85 χρόνων του ΚΚΕ. Κι αυτό για την αγωνιστική τους προσφορά και με αφορμή τη μεγάλη δωρεά -ένα διαμέρισμα και το σπίτι όπου μένουν... - που έκαναν οι δύο αδελφές αγωνίστριες στο Κόμμα. Μια προσφορά που παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς πρόκειται για τους κόπους μια ολόκληρης κοπιαστικής ζωής, για τον ιδρώτα μιας ζωής στην κυριολεξία. Καπνεργάτρια η Αθηνά στην καπναποθήκη Ηλιού, στο Αγρίνιο, για 12 χρόνια με σύνταξη μόλις 68.000 δραχμών σήμερα, καθώς στο υπόλοιπο της ζωής της μαζί με την αδελφή της Κωνσταντίνα - που παίρνει 120.000 δραχμές σύνταξη... - κράτησαν και εργάζονταν στο μαγαζί του αγωνιστή πατέρα τους, μετά το θάνατό του.

Στην εκδήλωση τιμής - όπου ο χώρος κατακλύστηκε από κόσμο - δυστυχώς δε μπόρεσαν να παραβρίσκονται η Αθηνά και η Κωνσταντίνα Κατσάνου γιατί ήταν άρρωστες. Μίλησε ο Τ. Πατούλας, γραμματέας της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ.

Ο «Ρ», λίγες μέρες πριν επισκέφθηκε στην παλιά ταβέρνα στο συνοικισμό των Μικρασιατών προσφύγων στο Αγρίνιο, τις δύο αγωνίστριες. Στο μαγαζί όπου ο ΕΛΑΣίτης πατέρας τους φιλοξενούσε άλλους αγωνιστές και στην περίοδο της Κατοχής γινόταν συγκεντρώσεις. Οι δύο αγωνίστριες, θ' ανοίξουν την καρδιά τους και, σεμνά και ζεστά όπως πάντα, θα μας πουν δυο λόγια για τους λόγους που τις ώθησαν σε αυτή τη μεγάλη προσφορά στο ΚΚΕ.

«Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο που χάραξε ο πατέρας μας, μας λέει η Κωνσταντίνα και προσθέτει: Είμαστε άνθρωποι φτωχοί και δίκαιοι και ανήκουμε στο ηρωικό και ιστορικό ΚΚΕ που αγωνίζεται για τους φτωχούς και καταπιεσμένους. Για τον εργάτη, το μικρό αγρότη, το φτωχό λαό. Ετσι απλά... πήραμε, λοιπόν, την απόφασή να ενισχύσουμε το Κόμμα μας με αυτή την προσφορά».

Από τη δική της μεριά, η Αθηνά συμπληρώνει: «Το Κόμμα μας έχει ανάγκες και πρέπει να το ενισχύσουμε με όλους τους τρόπους, να τρέξουμε γι' αυτό. Αν δεν το ενισχύσουμε εμείς, ποιος θα το ενισχύσει; Πρέπει να δυναμώσει για να μπορούμε να ελπίζουμε για το καλύτερο, για μας και τους νεότερους. Να μην κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν», λέει με το πάθος της αγωνίστριας.

Και οι δύο αδελφές εξηγούν πως με την προσφορά τους αυτή θέλησαν να προτρέψουν και άλλους να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ, δίνοντας το παράδειγμα. Τόσο η Κωνσταντίνα όσο και η Αθηνά Κατσάνου, τελειώνοντας αυτή τη μικρή μα συγκινητική συζήτηση με το «Ρ» προτρέπουν: «Ο φτωχός λαός, οι εργάτες, οι μικροί αγρότες και επαγγελματίες θα πρέπει να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί εκεί ανήκουν. Και όχι μόνο οικονομικά αλλά να δώσουν σ' αυτό την ψήφο τους, τον αγώνα τους και τον εαυτό τους. Γιατί το ΚΚΕ για τα δίκια αυτού του κόσμου αγωνίζεται»...

Στο νήμα του τερματισμού κρίνεται ο αγώνας!

Πρόσκληση σε άμιλλα για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ από την ΚΟ Θεσσαλονίκης προς την ΚΟ Αθήνας

Εχοντας πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων της ΚΟΑ, αλλά και με δεδομένο ότι στην κούρσα της Οικονομικής Εξόρμησης απομένει ένας ακόμη μήνας μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των συντρόφων της ΚΟΑ, καλώντας τους να μη μας υποτιμήσουν. Η επιλογή του να βρισκόμαστε πίσω από την ΚΟΑ στην κούρσα της Εξόρμησης, είναι ζήτημα... τακτικής, πριν την έκρηξη της τελικής ευθείας. Αφού σημασία έχει ποιος από τους δυο μας θα κόψει πρώτος το νήμα. Καλούμε την ΚΟΑ να αποδεχτεί την πρόσκληση σε άμιλλα, με τη βεβαιότητα ότι η ΚΟΘ θα της «αφήσει πλάτη» στο νήμα.

ΚΟΘ του ΚΚΕ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Ο Απόστολος και η Αγγελική Αργυροπούλου προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση και τα 85χρονα του ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.
  • Ο Νικόλαος Ντακομύτης προσφέρει, ως πρώτη δόση, 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.
  • Ο Παναγιώτης Νιάρχος προσφέρει 70 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής».

Μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» πρόσφεραν:

  • Ο Θεολόγος Ευδοκιμίδης, ως δεύτερη δόση, 60 ευρώ.
  • Ο Κώστας και η Καίτη Βαρδάλη 50 ευρώ στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα τους.
  • Ο Ερωτόκριτος 50 ευρώ στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών - μελών του ΚΚΕ από της Κεφαλονιά.
  • Ο Τάκης Κατσαρός 50 ευρώ.
  • Αντιστασιακοί από τη Μακρύνεια, το Αγρίνιο, τον Πειραιά και απόγονοί τους προσφέρουν 130 ευρώ, μέσω ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • O Αντώνης Χαλκιάς προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης 100 ευρώ στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης, οι ΚΟ του ΚΚΕ εντείνουν τη δραστηριότητά τους. Για τις επόμενες μέρες, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται:

Σήμερα, Κυριακή
  • Στην Κω περιοδεύει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις 9 το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στις 10.30π.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην πόλη της Κω, στο Εργατικό Κέντρο και στις 6μ.μ. σε πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο της Κεφάλου.
  • Επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος ο βουλευτής Αγγελος Τζέκης θα περιοδεύσει στα Βασιλικά του Νομού Θεσσαλονίκης, στις 6μ.μ.
Αύριο, Δευτέρα
  • Η Κομματική Επιτροπή Αρκάδων Αθήνας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση, στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη), στις 7 μ.μ., με θέμα τις βουλευτικές εκλογές και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Την Τρίτη, 2/12
  • Στις διοικητικές υπηρεσίες της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου, στις 9π.μ., θα περιοδεύσει ο Πέτρος Γρατσάνης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • Στο Αστεροσκοπείο στο Θησείο θα περιοδεύσει στις 9π.μ. ο Δήμος Μπαρτζώκας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
Την Τετάρτη, 3/12
  • Σε συγκέντρωση γυναικών, στις 6μ.μ., στο δημαρχείο Ανω Λιοσίων θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ