ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Επιθέσεις, ενισχύσεις και «δύσκολος χειμώνας»

Πληθαίνουν καθημερινά οι απώλειες των κατοχικών δυνάμεων

Associated Press

Πληθαίνουν καθημερινά οι απώλειες των κατοχικών δυνάμεων
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΚΑΡΜΠΑΛΑ.--

Τον πρώτο νεκρό τους καταμετρούν τα πολωνικά στρατεύματα που συμμετέχουν στις κατοχικές δυνάμεις στο Ιράκ. Ενώ οι αντικατοχικές επιθέσεις συνεχίζονται, με κύριο στόχο τα αμερικανικά στρατεύματα, στην Ουάσιγκτον έγινε γνωστό ότι το Πεντάγωνο ενημέρωσε περίπου 85.000 στρατιώτες, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν στην Εθνοφρουρά ή είναι έφεδροι, να προετοιμαστούν για μετάβαση στο Ιράκ στις αρχές του νέου χρόνου.

Ενας 44χρονος ταγματάρχης είναι η πρώτη απώλεια των πολωνικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Ιράκ. Η αυτοκινητοπομπή, στην οποία επέβαινε, δέχτηκε επίθεση από ενόπλους λίγο έξω από την Καρμπάλα. Τα πολωνικά στρατεύματα (2.500 άνδρες) έχουν τεθεί επικεφαλής μιας δύναμης, συνολικά, 9.500 ανδρών από 8 χώρες και ελέγχουν περιοχές στο κεντρικό και στο νότιο Ιράκ.

Βορειότερα, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν. Ενας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και 2 τραυματίστηκαν, όταν η αυτοκινητοπομπή τους έπεσε σε ενέδρα και χτυπήθηκε από αντιαρματικές ρουκέτες και πυρά έξω από την Μαχμουντίγια, 30 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης. Αργότερα, στην Χουσαϊμπάχ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτωνόταν, όταν το αυτοκίνητό του χτύπησε σε νάρκη. Με τις χτεσινές επιθέσεις, οι αμερικανικές απώλειες μετά την επίσημη λήξη του πολέμου φθάνουν τις 140, ενώ σε έντονα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης για τους νεκρούς της κατάρριψης του ελικοπτέρου «Σινούκ» σε αμερικανική βάση έξω από τη Φαλούτζα.

Σημείο ελέγχου από τις κατοχικές δυνάμεις στους δρόμους της Βαγδάτης

Associated Press

Σημείο ελέγχου από τις κατοχικές δυνάμεις στους δρόμους της Βαγδάτης
Οι ενδείξεις, όμως, δεν είναι ενθαρρυντικές. Ο Βρετανός ειδικός απεσταλμένος Τζέρεμι Γκρίνστοουκ, μιλώντας στους «Τάιμς», εκτίμησε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά «σκληροί» για τις κατοχικές δυνάμεις. Ο Γκρίνστοουκ δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω κλιμάκωση των επιθέσεων και εκτίμησε ότι θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν «καθώς θα πρέπει οι δυνάμεις μας να λάβουν τόσο σκληρά μέτρα, που θα αποξενώσουν περισσότερο τον πληθυσμό και θα μας δημιουργήσουν άλλα προβλήματα».

Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο υπαρχηγός του αμερικανικού ΓΕΣ, στρατηγός Πίτερ Πέις, επιβεβαίωνε την περιρρέουσα φημολογία ανακοινώνοντας ότι «ειδοποιήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα επιπλέον 85.000 Αμερικανοί στρατιώτες», με στόχο να μεταφερθούν, στις αρχές του χρόνου, στο Ιράκ. Ο Πέις συμπλήρωσε ότι οι άνδρες αυτοί θα αξιοποιηθούν, έτσι ώστε να επιστρέψουν αρκετοί από όσους βρίσκονται σήμερα στην κατεχόμενη χώρα, με απώτερο σκοπό να μειωθούν σταδιακά τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ σε 100.000 από 134.000. Εντούτοις, αναλυτές εκτιμούσαν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείται μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο μείωσης των αμερικανικών στρατευμάτων.

Απορρίφθηκαν προτάσεις αποφυγής του πολέμου

Η Ουάσιγκτον απέρριψε πρόταση «συμφωνίας» του προηγούμενο ιρακινού καθεστώτος, η οποία θα απέτρεπε τον πόλεμο. Αυτό υποστηρίζει, μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ, ένας Αμερικανο-λιβανέζος επιχειρηματίας, ο οποίος υποστηρίζει ότι έπαιξε το ρόλο του «διαμεσολαβητή», πριν την εισβολή του Μαρτίου, και συνομίλησε τόσο με την ηγεσία των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών όσο και με τον Ρίτσαρντ Περλ, αξιωματούχο του Πενταγώνου. Αμερικανοί αξιωματούχοι δε διέψευσαν την όλη διαδικασία, αλλά δήλωσαν ότι πριν από τον πόλεμο, «υπήρξαν αρκετές προτάσεις από ανθρώπους εντός του ιρακινού καθεστώτος, οι οποίοι επιθυμούσαν κάτι διαφορετικό, αλλά δεν μπορούσαμε να τις λάβουμε σοβαρά, εφόσον δεν αντανακλούσαν τις απόψεις της τότε ιρακινής ηγεσίας».

ΤΖΟΡΤΖ ΟΥΟΚΕΡ ΜΠΟΥΣ
Απειλές για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τον πρόεδρο Μπους, αποτελεί η προώθηση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή. «Η ελευθερία μπορεί να είναι το μέλλον κάθε έθνους» της περιοχής φυσικά, δήλωσε ο Μπους κατά τη διάρκεια της ομιλίας και όλοι πια μπορούν να διαγνώσουν τι ακριβώς εννοεί ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν «οραματίζεται» την ειρήνη...

Κατά τον Αμερικανό πρόεδρο, υπάρχει μια περιοχή στον πλανήτη μας, όπου δεν έχει ριζώσει η δημοκρατία, «η αραβική Μέση Ανατολή», όπως είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ινστιτούτο «National Endowment for Democracy». Μία ομιλία που είχε προαναγγελθεί εκ των προτέρων ως βαρύνουσας σημασίας και μάλιστα από τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Κοντολίζα Ράις.

Ο Τζορτζ Μπους έσπευσε πάντως να διευκρινίσει πόσο λάθος κάνουν όσοι επιρρίπτουν στο Ισλάμ την ευθύνη για την έλλειψη δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή: όπως είπε, μπορεί να συνάδει το Ισλάμ και η αντιπροσωπευτική διακυβέρνηση αναφέροντας μάλιστα μία σειρά χώρες, όπως η Τουρκία, η Ινδονησία, ο Νίγηρας και η Σιέρα Λεόνε ανάμεσα στις άλλες ως δημοκρατικά παραδείγματα!

Οι ηγέτες της περιοχής, συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα πρέπει ν' αποφασίσουν εάν θέλουν να τους θυμούνται οι συμπολίτες τους για τον εκδημοκρατισμό στον οποίο προχώρησαν ή για τα εμπόδια τα οποία παρενέβαλαν στη διαδικασία αυτή.

Και πιο συγκεκριμένα για το Παλαιστινιακό τόνισε ότι ο μόνος δρόμος είναι η δημοκρατία και πρόσθεσε πως όπως η Αίγυπτος άνοιξε το δρόμο για την ειρήνη, έτσι και τώρα θα πρέπει να ηγηθεί των προσπαθειών για την προώθηση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή. Σχολίασε τα δημοκρατικά βήματα που κάνουν η Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Ιράκ τονίζοντας ότι αν δε στεφθεί μ' επιτυχία ο εκδημοκρατισμός στη χώρα αυτή, «κερδισμένοι θα βγουν οι τρομοκράτες σε ολόκληρο τον κόσμο»! Ειδική αναφορά επιφύλαξε για το Ιράκ, ουσιαστικά φωτογραφίζοντας τη Συρία, τονίζοντας ότι τα καθεστώτα των δύο αυτών χωρών -δηλαδή τα κόμματα Μπάαθ- υποσχέθηκαν στο λαό τους εθνική αξιοπρέπεια... αντ' αυτού όμως άφησαν πίσω τους «μία κληρονομία βασανιστηρίων και καταπίεσης».

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα του Ιράν, κάλεσε τους ηγέτες της χώρας αυτής να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του λαού τους, που ζητεί δημοκρατικές αλλαγές.

Πυρηνικά νέας γενιάς

Στο μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκριναν τη χορήγηση οικονομικού πακέτου στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους με στόχο τη μελέτη για την παραγωγή νέας γενιάς πυρηνικών όπλων για τη σταδιακή αντικατάσταση όλων των συμβατικών όπλων. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε παρά τις ενστάσεις πολλών Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το εν λόγω μέτρο θα προκαλέσει μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.

Το κονδύλι, ύψους 27,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελεί μέρος ευρύτερου νομοθετικού πακέτου για προγράμματα που αφορούν τους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων, το οποίο θα κατατεθεί το 2004 και προβλέπει τη δημιουργία αμφιλεγόμενης αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στην πολιτεία της Νεβάδα.

Το νομοσχέδιο εξασφαλίζει στον Τζορτζ Μπους τα μισά από τα 15 εκατομμύρια δολάρια που ζήτησε η κυβέρνησή του για τη δημιουργία πυρηνικών κεφαλών, ικανών να διεισδύουν στο έδαφος και να καταστρέφουν υπόγεια καταφύγια που βρίσκονται σε μεγάλο βάθος.

Τέλος, η ηγεσία των Δημοκρατικών στη Γερουσία, κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο για αλλοίωση των στοιχείων των Υπηρεσιών Πληροφοριών προκειμένου να δικαιολογηθεί ο πόλεμος στο Ιράκ. Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News», η ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος στη Γερουσία έχει εκπονήσει σχέδιο με στόχο την αποκάλυψη των παραποιήσεων στα στοιχεία από ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπους.

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ.- Ο κατά συρροή δολοφόνος Γκάρι Ρίτζγουεϊ, που ομολόγησε την Τετάρτη ότι σκότωσε 48 γυναίκες στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, θεωρείται ύποπτος και για την εξαφάνιση 61 γυναικών στο Βανκούβερ του Καναδά, τα τελευταία 25 χρόνια.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.- Ο Κολομβιανός υπουργός Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Φερνάντο Λοντόνιο «απείλησε» το Κοινοβούλιο ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, που προτείνει ο Πρόεδρος Ουρίμπε, θα ξεσπάσει «πολιτική κρίση» και ο πρόεδρος θα παραιτηθεί. Τελικά, παραιτήθηκε ο ίδιος... Ουσιαστικά, όμως, πρόκειται για την κρίση που έχει ξεσπάσει εντός της κολομβιανής κυβέρνησης μετά το ηχηρό ράπισμα της διπλής ήττας, σε δημοψήφισμα και τοπικές εκλογές.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Εξάμηνη παράταση στην επιβολή στρατιωτικού νόμου στην επαρχία Ατσεχ αποφάσισε χτες η ινδονησιακή κυβέρνηση, προκαλώντας την αντίδραση οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταγγέλλουν την ενίοτε εγκληματική δράση των ινδονησιακών στρατευμάτων, που αντιμάχονται το ένοπλο αυτονομιστικό κίνημα της περιοχής..

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- «Τουλάχιστον 1.100» αντάρτες έχουν σκοτωθεί στην αναζωπύρωση του Εμφυλίου στο Νεπάλ τους τελευταίους δύο μήνες, αναφέρουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση επισήμως διατείνεται ότι οι νεκροί είναι περί τους 870, εκ των οποίων «οι 700 είναι μαοϊκοί αντάρτες».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Τουλάχιστον 21 νεκροί, ανάμεσά τους και τρεις γυναίκες, είναι ο απολογισμός του εμπρησμού του σπιτιού του γενικού γραμματέα τοπικού συνδικάτου, που ακολούθησε τις σφοδρές χθεσινές συγκρούσεων δύο ομάδων συνδικαλιστών της CITU στο κρατίδιο της Βεγγάλης στην Ινδία. Οι αρχές προέβησαν σε 106 συλλήψεις για την υπόθεση. Αιτία των συγκρούσεων, οι προσλήψεις στις τοπικές φυτείες τσαγιού.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.- Πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους και δύο παιδάκια, πέντε και τριών ετών, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους κοντά στο Εξ-λα-Σαπέλ της δυτικής Γερμανίας.

ΛΑΓΟΣ.- Ενέδρα σε περίπολο της νιγηριανής ακτοφυλακής στον ποταμό Ναν, που εκβάλλει στον Ατλαντικό Ωκεανό, έστησαν χτες ένοπλοι, ντυμένοι με παραστρατιωτικές στολές. Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους οι πέντε από τους δέκα αστυνομικούς που επέβαιναν στο σκάφος.

ΚΙΝΣΑΣΑ.- Δεκάδες ένοπλοι επιτέθηκαν χτες σε στρατηγείο δύναμης του ΟΗΕ στη ΛΔ Κονγκό, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός στρατιώτη από το Μπανγκλαντές. Οι κυανόκρανοι απάντησαν στα πυρά, στη διάρκεια τρίωρης επίθεσης που σημειώθηκε στην ανατολική πόλη της ΛΔ Κονγκό, Μπουνία.

ΣΚΟΠΙΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- «Οι ΗΠΑ δεν έχουν επίσημη θέση για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου... και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», δήλωσε χτες στα Σκόπια ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για πολιτικές υποθέσεις, Μαρκ Γκρόσμαν. Το ίδιο 24ωρο, ο Νεμπόισα Τσόβιτς (αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, αρμόδιος για το Κοσσυφοπέδιο) δήλωνε με νόημα πως το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της επαρχίας «θα θέσει ευρύτερα ζήτημα συνοριακών αλλαγών στα Βαλκάνια».

ΧΑΓΗ.- Ο Τούρκος πρέσβης στην Ολλανδία δήλωσε χτες ότι η πρόσφατη έκρηξη στο εσωτερικό της πρεσβείας ήταν προμελετημένη. Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της ολλανδικής αστυνομίας.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί, σε έκθεσή της, ότι η οικολογική καταστροφή από το ναυάγιο του «Πρεστίζ» δεν έχει τελειώσει. Στην 20σέλιδη έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η κυβέρνηση Αθνάρ προσπαθεί να αποκρύψει αυτό το γεγονός.

ΠΑΡΙΣΙ.- Να δουλέψουν μια αργία ζητά από τα εργατικά συνδικάτα, αλλά και από τους εργοδότες η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να «δωρίσουν» τα μεροκάματα και τα κέρδη τους, αντιστοίχως, για την ενίσχυση του συστήματος φροντίδας των ηλικιωμένων. Ο Γάλλος πρωθυπουργός, ζητώντας από εργοδότες και συνδικάτα να επιλέξουν τη μέρα, εκτίμησε ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 1,9 δισεκατομμύριο ευρώ, εκβιάζοντας «για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του καλοκαιριού, όπου περίπου 15.000 ηλικιωμένοι πέθαναν λόγω του καύσωνα».

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Νέα αιματηρά επεισόδια «τρομοκρατών» - αστυνομίας

ΡΙΑΝΤ.--

Δύο «τρομοκράτες πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν επάνω τους και ανατινάχτηκαν για να αποφύγουν τη σύλληψη» μετά από πολύωρη καταδίωξη στη συνοικία αλ Σαράι της Μέκκας, ανακοίνωσαν, χτες, οι σαουδαραβικές αρχές. Λίγες, μόλις, ώρες νωρίτερα, σε συνοικία του Ριάντ άνδρες των σαουδαραβικών αρχών ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών, για τουλάχιστον 5 ώρες, με «τρομοκράτες» με αποτέλεσμα, τελικά, να σκοτωθεί «ένας καταζητούμενος», να τραυματιστούν 8 αστυνομικοί και να γίνουν αρκετές συλλήψεις.

Πηγές προσκείμενες στο σαουδαραβικό υπουργείο Εσωτερικών υποστήριζαν ότι οι «τρομοκράτες» ανήκουν σε πυρήνες που «συνδέονται με την αλ Κάιντα» και τόνιζαν ότι οι σαουδαραβικές αρχές έχουν εξαπολύσει «ευρείες επιχειρήσεις διάλυσης των τρομοκρατικών δικτύων εδώ και αρκετούς μήνες». Γεγονός, πάντως, είναι ότι τις τελευταίες βδομάδες, οι ειδήσεις για συγκρούσεις αστυνομικών δυνάμεων με ενόπλους στο σαουδαραβικό βασίλειο διαδέχονται η μία την άλλη προκαλώντας έντονα την αίσθηση ότι υποβόσκει κάποιου είδους αναταραχή.

Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή στην... Τουρκία

Απερρίφθη χτες το αίτημα σύλληψης 405 Τούρκων στρατιωτικών που θεωρούνται ενεχόμενοι στους πολύμηνους, κατ' εξακολούθησιν και ομαδικούς βιασμούς μιας Κούρδισσας, σε βάση κοντά στην πόλη Μαρντίν της ΝΑ Τουρκίας, από το 1993 ως το 1994, ενώ ο Κουρδικός πόλεμος μαινόταν.

Η «τυφλή» Δικαιοσύνη -- που παρότι έχει λάβει γνώση της υπόθεσης από το 1998, ασχολήθηκε χτες μ' αυτήν για δεύτερη φορά (πάλι καλά...) -- αποφάσισε ότι δε θα υπάρξει καμία σύλληψη: ζήτησε, αντ' αυτού, από τις στρατιωτικές αρχές να δώσουν κατάλογο των ονομάτων των στρατιωτών που υπηρετούσαν στη βάση την περίοδο εκείνη. Η βασανισθείσα και βιασθείσα Κούρδισσα -- που ζει σήμερα στη Γερμανία, κάτι μάλλον λογικό: αν ζούσε στην Τουρκία θα της είχαν κλείσει το στόμα -- δεν είναι σε θέση να πει με ακρίβεια πόσοι στρατιωτικοί τη βίασαν, αφού της είχαν δεμένα τα μάτια.

Κατά τα λοιπά, ο «εκδημοκρατισμός» στην Τουρκία πηγαίνει πρίμα.

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Αδιεξόδου συνέχεια

ΚΟΛΟΜΠΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Σρι Λάνκα, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ρανίλ Ουϊκρεμεσίνγκε -- που πρεσβεύει την ειρηνική λύση του αυτονομιστικού με απώτερο στόχο το «άνοιγμα των συνόρων» στο ξένο κεφάλαιο -- δεν έχει καταφέρει, αν και το... έταξε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, να «επιλύσει την κρίση με την επιστροφή του στη χώρα» από την Ουάσιγκτον. Στο Κολόμπο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι η αναστολή της λειτουργίας της Βουλής που έχει επιβάλει η Πρόεδρος Τσαντρίκα Κουμαρατούνγκα -- που εκφράζει το στρατό, και το σύμπλεγμα επιχειρηματικών συμφερόντων που επωφελούνταν του πολέμου, και τα πιο αντιδραστικά στρώματα της αστικής τάξης -- εξακολουθούν να δημιουργούν ένα «ζοφερό» κλίμα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως προβλέπει το «δικτατορικού χαρακτήρα» Σύνταγμα(κατά τα λόγια της ίδιας της Καμαρατούνγκα, που από την αντιπολίτευση υποσχόταν να το τροποποιήσει) μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο, και διευρύνει στο μέγιστο βαθμό τις εξουσίες της ίδιας, του στρατού και της αστυνομίας. Οι ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούσαν χτες να φρουρούν βασικές υποδομές, περιλαμβανομένων ΜΜΕ, του βασικού εργοστασίου ηλεκτροδότησης κλπ.

Από την πλευρά της οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ ΕΕΛΑΜ διαψεύστηκε χτες ότι «έκλεισε ο κεντρικός δρόμος» στις περιοχές που ελέγχουν, ωστόσο ήταν εμφανής, κατά ανταποκριτές, η «νευρικότητα» των μειονοτικών για τις προθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας, παρά τις υποσχέσεις της Καμαρατούνγκα ότι «παραμένει προσηλωμένη στην ειρηνευτική διαδικασία, που συνεχίζεται»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ