ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στο 30,51% η κάλυψη του πλάνου!

Στο 30,51% «σκαρφάλωσε» το ποσοστό κάλυψης του πανελλαδικού πλάνου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, μέσα σε μόλις 10 μέρες! Ποσοστό που μαρτυρά τόσο τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τις Κομματικές Οργανώσεις, όσο και το γόνιμο έδαφος από πλευράς δυνατοτήτων, πάνω στο οποίο η προσπάθεια «καρπίζει». Δύο στοιχεία σε αλληλεπίδραση, αφού η ανταπόκριση που συναντούν μέλη και φίλοι του Κόμματος στο κάλεσμα που απευθύνουν για οικονομική ενίσχυσή του, τροφοδοτεί με περισσότερη αισιοδοξία και οπλίζει με αποφασιστικότητα για τη συνέχεια αυτής της μάχης.

Σταθερά στην πρώτη θέση βρίσκεται και αυτή τη βδομάδα η Κομματική Οργάνωση Πειραιά με 36,60%, δεύτερη η Κομματική Οργάνωση Αθήνας με 34,35%, τρίτη η ΚΟ Κρήτης με 32% και ακολουθούν οι ΚΟ Στερεάς, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης, Αττικής και Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 27% του πλάνου της, οι ΚΟΒ του «Ρ» και του «902» το 22% και το 65% αντίστοιχα. Από τις Κομματικές Οργανώσεις Εξωτερικού πρώτη είναι αυτή της Γερμανίας με 33%, ακολουθούν του Βελγίου με 30% και της Γαλλίας με 22% και έπονται οι ΚΟ Σκανδιναβίας με 20% και Ελβετίας με 20%.

Οι επόμενοι στόχοι των Κομματικών Οργανώσεων όλης της χώρας και του εξωτερικού είναι φιλόδοξοι, με επιδίωξη να είναι αντίστοιχοι της εκκίνησης και να οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό στον τελικό στόχο της υπερκάλυψης των πλάνων. Στα πλαίσια και της πλατιάς πολιτικής εξόρμησης το κουπόνι αποτελεί μέσο, πολύτιμο εργαλείο, όχι μόνο για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αλλά για το άνοιγμα ενός ουσιαστικού διαλόγου με τους εργαζόμενους πάνω στις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Ενός διαλόγου που καταλήγει στην ανάγκη ισχυροποίησής του στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, στόχος που περνά σήμερα και από την οικονομική στήριξή του.

Πολιτικές συγκεντρώσεις

Συνεχίζεται εντατικά το πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ όλης της χώρας. Στα πλαίσια αυτής της Πολιτικής Εξόρμησης, θα πραγματοποιηθούν τις μέρες αυτές οι παρακάτω πολιτικές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα μιλήσουν μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ:

Σήμερα Τετάρτη, 12/11:

  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ, οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Περίπτερο Νάουσας (Κιόσκι) με θέμα: «Φτώχεια - ανεργία - απολύσεις, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.
  • Ο Σπύρος Στριφτάρης θα επισκεφθεί την Αργολίδα, όπου στις 10 το πρωί θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και θα συναντηθεί με το ΔΣ των εργαζομένων. Στις 12 θα έχει συνάντηση με το ΔΣ και μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου στα γραφεία του στη Μηδέα. Στις 2 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ στο Ναύπλιο. Στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αργους.
  • Σε πολιτική εκδήλωση της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ., στον πρώτο όροφο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορίνθου, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς.
  • Σε πολιτική εκδήλωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο στη Λαμία θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
  • Σε πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αμφιάλης στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας.

Την Κυριακή, 16/11:

  • Σε πολιτική συγκέντρωση της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο «Φίλιππος» στη Λιβαδειά, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συσπείρωση και συνεργασία των ριζοσπαστικών δυνάμεων», θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την Πέμπτη, 27/11:

  • Σε συγκέντρωση της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Παπαδημητρίου» στη Χαλκίδα, για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ για τη συσπείρωση και τη συμμαχία στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης οι ΚΟ του ΚΚΕ εντείνουν τη δραστηριότητά τους. Για τις επόμενες μέρες μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Στην Αθήνα
  • Σήμερα Τετάρτη, 12/11, στο ΙΚΑ στα Θυμαράκια, στις 12 το μεσημέρι θα περιοδεύσει ο Γιώργος Νιέρρης, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Αύριο Πέμπτη, 13/11, στις 12.30 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ στο Μαρούσι, θα περιοδεύσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.
  • Επίσης αύριο Πέμπτη σε συγκέντρωση γυναικών στο Δημαρχείο Χολαργού στις 7μ.μ. θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στη Μεσσηνία
  • Στην εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Οι γυναίκες αποφασιστικά στηρίζουν, ψηφίζουν ΚΚΕ για ουσιαστική αντίσταση αλλά και για να επιταχυνθεί η διαδικασία συγκρότησης του Μετώπου», καλεί η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην Αρκαδία
  • Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ τιμώντας τα 85 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος και τα 86 από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, καλεί στη συνεστίαση που πραγματοποιεί την Παρασκευή, 14/11, στις 8.30μ.μ., στο κέντρο «Ωρια» στην Επισκοπή Τεγέας.
Στη Λακωνία
  • Η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 15/11, στις 7μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείο «Σπάρτα Ιν», με ομιλήτρια τη Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, προς τιμήν των 85 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.
Στην Καβάλα
  • Εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και η αναγκαιότητα ριζοσπαστικής δράσης των γυναικών», διοργανώνει σήμερα Τετάρτη η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην καφετερία «Αλέγκρο». Θα μιλήσει η Αλέκα Γιαννούση, μέλος της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για την ισοτιμία της γυναίκας. Νωρίτερα, το πρωί στις 10.30 π.μ., η Αλέκα Γιαννούση θα περιοδεύσει στη βιοτεχνία «Δελφίνι», όπου θα μιλήσει στους εργαζόμενους.
Στην Κοκκινιά

Η ΚΟ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού του ΚΚΕ, απευθύνεται σ' όλες τις γυναίκες της περιοχής της και τις προσκαλεί σε συζήτηση την Κυριακή 16 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ