ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Μια από τα ίδια...

Ο τεχνικός του ΠΑΟ Γιτζάκ Σουμ

Sportidea

Ο τεχνικός του ΠΑΟ Γιτζάκ Σουμ
Μπορεί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αργύρης Μήτσου, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου να μίλησε για όλους και για όλα, ωστόσο όσοι περίμεναν να ακούσουν κάτι για θεαματικές αλλαγές απογοητεύτηκαν πλήρως. Ο «γιατρός» ξεκαθάρισε ότι ο Γιτζάκ Σουμ θα μείνει στον πάγκο του «τριφυλλιού» μέχρι το τέλος της σεζόν και ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δε θα αποτελέσει γκιλοτίνα ο αγώνας με τον Ολυμπιακό για τον Γιτζάκ Σουμ». Για τη μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης συμμερίζονται τη δυσαρέσκεια του κόσμου όντας και οι ίδιοι δυσαρεστημένοι από τις εμφανίσεις της ομάδας και από τις επιδόσεις της στην Ευρώπη. Παράλληλα ζήτησε για άλλη μια φορά πίστωση χρόνου... Για τον Σανμαρτεάν εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα δείξει το ταλέντο του που δεν έχει φανεί ως τώρα εξαιτίας των περιπετειών που αντιμετώπισε πρόσφατα ο Ρουμάνος με την υγεία του και την οικογένειά του, ενώ για τους Νικοπολίδη και Φύσσα των οποίων τα συμβόλαια λήγουν ουσιαστικά άφησε μετέωρο το θέμα της παραμονής τους. Ειδικά για το Φύσσα, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβρη, είπε ότι έχουν γίνει οι συζητήσεις με τον παίκτη, ο οποίος θα πρέπει να προσαρμοστεί με τα νέα οικονομικά δεδομένα και αν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, είναι ελεύθερος να το πράξει. Ο Αργ. Μήτσου είπε ότι η ομάδα θα ενισχυθεί το Γενάρη, γίνονται ήδη κινήσεις για τον εντοπισμό στόχων, παρά το ότι η οικονομική ζημιά της ΠΑΕ από την τριετία 2000-2003 ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ και χαρακτήρισε ανυπόστατα τα όσα λέγονται περί πώλησης της ΠΑΕ από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Τέλος, για το γήπεδο είπε εντός της βδομάδας θα γίνει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, προσδοκώντας σε μια τελεσίδικη τοποθέτηση από την πλευρά της πολιτείας.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Θέλει την πρώτη νίκη

Μπορεί ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίζει την Πέμπτη την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, όπως χαρακτήρισε και ο Λευτέρης Σούμποτιτς τη Βαλένθια, εντούτοις αυτό που προέχει για τους «ερυθρόλευκους» είναι να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη στην Ευρωλίγκα. Και γι' αυτό θα προσπαθήσουν, άσχετα με το όνομα των αντιπάλων τους. «Για μένα είναι το πιο δύσκολο και το πιο δυνατό παιχνίδι μας στην Ευρώπη. Η Βαλένθια δεν είναι απλά καλή και πλήρης ομάδα. Είναι η πιο πλήρης ομάδα όχι μόνο του ομίλου, αλλά όλης της διοργάνωσης. Εχει παίκτες που ξέρουν τι θα πει πρωταθλητισμός και ειδικά μετά τις μεταγραφές των Ριγκοντό, Ντικούδη και Πόποβιτς έχει δυναμώσει πάρα πολύ. Είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να χαλαρώσεις ποτέ, αφού όλοι μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά. Το μεγάλο της όπλο είναι η φροντ λάιν και θα χρειαστεί να παίξουμε πολύ καλή άμυνα ειδικά στους ψηλούς, αφού σε κάθε φάση, τρεις παίκτες της Βαλένθια είναι στον αέρα και διεκδικούν την μπάλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων». Οσο για το τι θα χρειαστεί, ώστε η ομάδα του να μπορέσει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα ο «Πίξι» ήταν κατηγορηματικός. «Δε θα χρειαστεί μόνο προσωπική άμυνα αλλά και καλά μποξ άουτ. Το ριμπάουντ είναι ομαδική δουλιά και εμείς στην αρχή είχαμε πρόβλημα, αλλά τώρα έχουμε βελτιωθεί σημαντικά. Δεν είναι όμως μόνο οι ψηλοί που μπορούν να μας... σκοτώσουν. Μπορεί να κάνουμε καταπληκτική δουλιά στους ψηλούς και να μας κάνουν τη ζημιά οι κοντοί.. Θα πρέπει να μπούμε σε ρυθμό και να παίξουμε το ίδιο καλά σε άμυνα και επίθεση. Στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι μόνο το 1-1» επισήμανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Ας σημειωθεί ότι από τον αγώνα της Πέμπτη θα απουσιάσει τελικά ο Μίλαν Τόμιτς.

ΒΟΛΕΪ
Ελπιδοφόρα κλήρωση

Αρκετά καλή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κλήρωση στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας, ιδιαίτερα για τον Παναθηναϊκό αλλά και τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι το Σαββατοκύριακο εξασφάλισαν την πρόκρισή τους μέσω των ομίλων.

Οι «πράσινοι» κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν την ολλανδική Ορτεκ Νεσελάντε Ρότερνταμ με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Αθήνα στις 12 Δεκέμβρη, ενώ ο επαναληπτικός στο Ρότερνταμ πέντε μέρες αργότερα. Μάλιστα ο Στέλιος Καζάζης θα έχει στη διάθεσή του και τον Κλέιτον Στάνλεϊ, ο οποίος λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική των ΗΠΑ, δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στην Μπρατισλάβα.

Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με σαφώς πιο δύσκολο αντίπαλο, καθώς η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους με τη γαλλική Πουατιέ. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στη Γαλλία για το πρώτο παιχνίδι.

ΠΑΟΚ
Ανανέωσε ο Σαλπιγγίδης

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης χρειάστηκε λιγότερο από πέντε λεπτά για να βάλει την υπογραφή του στο νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ έως το Δεκέμβρη του 2006. Ο νεαρός επιθετικός συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Γούμενο, και επισημοποίησε τη συμφωνία που θα του αποφέρει το ποσό των 150.000 ευρώ ετησίως.

«Οι υποχρεώσεις μου αυξάνονται. Με την ανανέωση της συνεργασίας μου με τον ΠΑΟΚ αισθάνομαι τους κόπους μου να δικαιώνονται. Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους. Χρειάζεται να βλέπουμε κάθε παιχνίδι μας χωριστά και να προχωράμε», τόνισε ο Σαλπιγγίδης σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Στην Αθήνα βρίσκονταν επίσης για προσωπικούς λόγους οι Φουτσίνι, Ουντέζε και Ατματσίδης, όπως επίσης και ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος παραβρέθηκε στη γιορτή του ΠΣΑΠ, όντας ένας από τους τρεις υποψήφιους για την ανάδειξη του καλύτερου προπονητή της περσινής σεζόν.

Από προβλήματα τραυματισμών ταλαιπωρούνται οι Καραδήμος, Ζαβαντίας.

ΗΡΑΚΛΗΣ
Παρελθόν ο Γκέραρντ

Και τυπικά πλέον παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή αποτελεί ο Ευγένιος Γκέραρντ. Οπως έγινε γνωστό από το βράδυ της Δευτέρας η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε στο έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποίησε να λύσει τη συνεργασία της με τον Ολλανδό τεχνικό, μετά από τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα της ομάδας. Το αναμενόμενο, μετά και την ήττα από τον Ολυμπιακό, «διαζύγιο» είναι πλέον γεγονός. Ο Ευγένιος Γκέραρντ λίγο πριν από τη σημερινή πρωινή προπόνηση της ομάδας μίλησε στους παίκτες του, ανακοινώνοντάς τους την αποχώρησή του και προσκαλώντας τους σε ένα αποχαιρετιστήριο τραπέζι το βράδυ της Τρίτης. Ακόμα ο Ολλανδός τεχνικός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, ενώ παράλληλα τους ζήτησε να προσπαθήσουν για ό,τι καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ώστε να φέρουν τον σύλλογο εκεί που πραγματικά του αξίζει. Ηδη τα πρώτα ονόματα για τον αντικαταστάτη του Ολλανδού ακούγονται, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να φέρεται πρώτος στη λίστα. Η ΠΑΕ Ηρακλής κοινοποίησε την απόφασή της το μεσημέρι της Τρίτης με μια λιτή ανακοίνωση. Αυτό που ξάφνιασε πάντως ήταν η επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου εξαιτίας των πρόσφατων τραγικών εμφανίσεων.

«Μένει ο Τζένκινς»

Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα ο Χόρας Τζένκινς θα μείνει στην ΑΕΚ. Ο Φώτης Κατσικάρης ήταν σαφέστατος στη συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε χτες το μεσημέρι. «Ο Τζένκινς θα μείνει», είπε ορθά κοφτά ο προπονητής της Ενωσης, κάτι που εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι ο Κάιλ Χιλ ήρθε για να φύγει μόλις ο συμπατριώτης του γίνει καλά. Κι αυτό αναμένεται να συμβεί, σύμφωνα και με τη γνωμάτευση του Λάκη Νικολάου, σε περίπου 20 μέρες. Βέβαια, ο Ελληνας τεχνικός έδειχνε λίγο μπερδεμένος σχετικά με τον ακριβή χρόνο αποθεραπείας του Τζένκινς: «Μπορεί να είναι έτοιμος και σε λιγότερο από 20 μέρες, μπορεί και σε λίγο πιο πολύ», είπε, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει και τους δύο Αμερικανούς γκαρντ και να διώξει το Λόλις.

Οσο για την προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ στην Ευρωλίγκα, τη Ρόμα, ο Ελληνας τεχνικός τόνισε: «Η Ρόμα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, όμως η φιλοσοφία της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το επιθετικό της παιχνίδι είναι η ίδια: σχεδόν όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον Κάρλτον Μάγερς. Από εκεί και πέρα έχουν προστεθεί κάποιοι καλοί παίκτες, όπως ο Γκρίφιθ, ο Μπόουντλερ και ο Μπένερμαν, που αντικατέστησε τον Τζένκινς, οι οποίοι της δίνουν εμπειρία και ποιότητα».

ΓΟΥΣΟΥ Με ένα μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από το Μακάο, όπου έγινε το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γουσού, η ελληνική ομάδα. Η Μαρία Αβραμίδου, ξεπερνώντας τις ατυχείς συγκυρίες και τον εαυτό της κετέκτησε την τρίτη θέση στα 52 κιλά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ