ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αποστολιά Γερογιάννη
Αποστολιά Γερογιάννη
Φωτ.

Αύριο Κυριακή 16 Νοέμβρη γίνεται στο χωριό Καλλίδρομο (Ριτζέρι) Λοκρίδας το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΤΣΑΠΑΡΑ το γένος Νικολάου. Γεννήθηκε στο Καλλίδρομο το 1922. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια γεωργοκτηνοτρόφων. Πήρε δραστήρια μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο πατέρας της πιάστηκε, στάλθηκε εξορία. Ο άντρας της Θύμιος Τσαπάρας από τους πρώτους στο ΔΣΕ, σκοτώθηκε το φθινόπωρο του 1946 σε ενέδρα στο Παλιοχώρι-Μπράλο, καθώς το Τμήμα με επικεφαλής τον Διαμαντή επέστρεφε στον Παρνασσό από διείσδυση στη Λοκρίδα.

Στον εμφύλιο σκοτώθηκε και η αδελφή της Ευθυμία Νικολάου, μαχήτρια του ΔΣΕ.

Η ίδια η Παναγιώτα διώχτηκε, αναγκάστηκε να βγει στο ΔΣΕ. Υπηρέτησε στα Τμήματα της Ρούμελης. Πιάστηκε το 1948. Καταδικάστηκε από Στρατοδικείο σε πολύχρονη φυλάκιση. Απολύθηκε από τη φυλακή το 1951 με τα «μέτρα ειρηνεύσεως».

Εμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ και της Αντίστασης ως τελευταία.

Πέθανε στις 14 Οκτώβρη 2003.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Γιώργος Τσαπάρας και η νύφη της, καθώς και τα εγγόνια και δισέγγονά της προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση: Στην ΚΟΒ Ταμπάχανων Πάτρας 150 ευρώ και στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Η ΣΟΦΙΑ Ιωάννου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ το γένος Κατσιγιάννη, η οποία καταγόταν από την Ελασσόνα Λάρισας, πέθανε στις 4 Σεπτέμβρη 2003, στο Τζάνειο νοσοκομείο. Κηδεύτηκε την επομένη.

Ελπίδα Τσαμπή
Ελπίδα Τσαμπή
Ως αντάρτισσα του ΕΛΑΣ πολέμησε τους εισβολείς στην Κατοχή και στον εμφύλιο, ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ.

Στα μετέπειτα χρόνια, στο Πέραμα, όπου εγκαταστάθηκε, συνέχισε την αγωνιστική δράση της από τις γραμμές του λαϊκού κινήματος ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Γιάννης και τα παιδιά της Καλλιόπη και Θανάσης προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Περάματος, 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων κομμουνιστών: ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΚΩΣΤΑ ΛΙΤΣΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΦΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΡΜΕΓΚΑ και ΦΙΛΙΠΠΑ ΜΑΥΡΑΚΗ που αποτελούσαν την ομάδα των παράνομων της Ικαρίας, ο τελευταίος επιζών από την ομάδα Στράτος Τσαμπής προσφέρει, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΕΛΠΙΔΑΣ Σουρμελίδου - ΤΣΑΜΠΗ, τα ανίψια της Μιχάλης και Ζήνα Στεργίου, προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών, 100 ευρώ.

  • Στη μνήμη της αγαπητής μας Ελπίδας Σουρμελίδου-Τσαμπή η οποία «έφυγε» πρόσφατα και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας του ΚΚΕ.

Τούλα και Μαρίνος Πετρούνιας

* * *

φΩΤ.

Στις 16 Νοέμβρη συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που «χάσαμε» τον πατέρα μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΣΓΟΥΡΑΚΗ, έναν αγνό και σταθερό κομμουνιστή.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μπραχαμίου.

Ελένη Σγουράκη

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΟΥΚΑ, οπαδού του ΚΚΕ και αναγνώστη του «Ριζοσπάστη». Για τις προοδευτικές ιδέες του καταδικάστηκε σε θάνατο, απέφυγε την εκτέλεση, αλλά φυλακίστηκε και στάλθηκε εξορία στα Γιούρα.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ευανθία και ο γιος του Γιώργος προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Τρικάλων.

* * *

Φωτ.

Κλείνουν 30 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και 30 χρόνια από το «χαμό» της κόρης μας ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ, η οποία πέθανε στα 23 χρόνια της. Μέρα για πάντα αξέχαστη για μας και για τον ελληνικό λαό.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Παναγιώτης και Αρετή Γερογιάννη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΖΗΚΟΥ, η οποία πέθανε στις 24 Οκτώβρη 2003, προσφέρω 150 ευρώ, μέσω της Εργατοϋπαλληλικής ΚΟΒ Βύρωνα, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Χρυσόστομος Ζήκος

* * *

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΚΑΤΙΝΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

Χριστόφορος Θεοδωρόπουλος

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΑΥΡΟΥ και ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΣΧΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μπραχαμίου.

Γραμματική Κελεπούρα

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο αδελφός του Φραγκίσκος Μανουσάκης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ο Πέτρος Τεπερίδης από τον Παλαμά Καρδίτσας προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλαμά.


ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Λευτέρης Αραμπατζής
Λευτέρης Αραμπατζής
Φωτ.

Αύριο, Κυριακή 16 του Νοέμβρη, στις 11.00 π.μ. στον Αγιο Ελευθέριο Δήμου Μαρκόπουλου (μέσα στο νεκροταφείο) γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του

ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Αύριο, Κυριακή 16 του Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. στον Αγιο Δημήτριο Πετρούπολης γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΖΗΣΙΜΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

Η σύζυγος Ασημίνα

Τα παιδιά Ρούλα-Μαρίνος, Αλέκα-Μίλτος, Γιώργος

Τα εγγόνια Δημήτρης, Μίνα-Αλέξης

* * *

Αύριο, Κυριακή 16 του Νοέμβρη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΦΦΕΝΤΖΗ

Η σύζυγος Ιωάννα

Τα παιδιά Παναγιώτης Καφφεντζής, Μαρία και Γιώργος Λαμπράκης

Οι εγγονούλες του Ευαγγελία και Ιωάννα Λαμπράκη

Τα αδέλφια Ιωάννα Μουρτζούκου, Τασία Τσουκαλά, Δημήτρης και Κατερίνα Καφφεντζή

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς


Ζήσης Λάμπρου
Ζήσης Λάμπρου


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ