ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Επαμινώνδας Φραγκούλης
Επαμινώνδας Φραγκούλης
Φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της μάνας μου ΣΟΦΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εδαφικής Χαϊδαρίου, 15 ευρώ.

Αρσενία Βλάχου

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ, που πάντα ήταν πιστός στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, και στα ιδανικά του, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Μπέττυ Βαλάση

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας δασκάλου, από τους τελευταίους του είδους του, Παναγιώτη Ασπρογέρακα, προσφέρουμε στο αγαπημένο του Κόμμα, το ΚΚΕ, 100 ευρώ.

Λένα, Τίτος, Νικόλας Μινισσάλι

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μανούλας μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑ, καθώς επίσης στη μνήμη των αγωνιστών ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΜΙΝΑΤΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, από τη Βαυκερή Λευκάδας και στη μνήμη της λεβέντισσας από κάθε πλευρά ΒΑΣΩΣ ΣΕΡΒΟΥ που αναπάντεχα και πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής της, προσφέρω 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης.

Βάσω Ζαχαριά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΔΟΥ, η κόρη του Χαρά Ράδου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη.

* * *

Στη μνήμη των συντρόφων του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΗ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΚΗ ΥΦΑΝΤΗ, ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ ΠΕΤΡΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΒΙΤΗ, ΗΛΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ, ΓΙΑΝΝΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ ΑΝΤΥΠΑ, καθώς επίσης στη μνήμη όλων των νεκρών αγωνιστών, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Βιοτεχνών Βύρωνα 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Σοφία Φραγκούλη
Σοφία Φραγκούλη
Νίκος Σγουμπόπουλος

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αριστείδη ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ γεννήθηκε στο συνοικισμό των Παλαιών Σφαγείων το 1930 από γονείς που είχαν διαλέξει το δρόμο του αγώνα. Γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του σοσιαλισμού και παρέμεινε συνεπής σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Το 1943, 13 χρόνων, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ. Εργάστηκε σε πολλά εργοστάσια ως ορειχαλκουργός και τα τελευταία 16 χρόνια στην ΠΥΡΚΑΛ. Ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση, εκλέχτηκε πρόεδρος των συνταξιούχων Μετάλλου Αθήνας και αργότερα πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης.

Αγωνίστηκε ενάντια στην ανίατη ασθένεια, αλλά τελικά υπέκυψε στις 26 Μάη 2003. «Εφυγε» τραγουδώντας και απόλυτα σίγουρος πως «Σύντομα θα ξυπνήσει ο γίγαντας λαός για να διεκδικήσει και να πάρει όλα αυτά που του ανήκουν».

Στη μνήμη του η κόρη του προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Καλλιθέας.

* * *

Φωτ.

Στις 26 Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας ο ΑΛΕΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ, καπετάνιος του ΕΛΑΣ από το χωριό Κοξαρέ Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Ηταν από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ και για τη δράση του ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε, αλλά δε λύγισε.

Αφησε υλικό για τις νεότερες γενιές, γεγονότα προσωπικά, αλλά και συνδεμένα με τη δράση άλλων πατριωτών, τα οποία, όσο και να θέλει ο χρόνος να τα σκεπάσει με λησμονιά, είναι γραμμένα σε 4 βιβλία του.

Για μας τα ανίψια του, ο μπαρμπα - Αλέκος υπήρξε ο ανιδιοτελής, ο σεμνός, ο ανθρώπινος, ο αγωνιστής.

Ως έκφραση βαθιάς εκτίμησης και θαυμασμού, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τα ανίψια από τις αδελφές: Αργύρης Γεωργακάκης, Στυλιανή Φραγγελάκη

Αλέκος Μαθιουδάκης
Αλέκος Μαθιουδάκης
* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΣΗ, ΤΑΚΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ο Δημήτριος Κουλούρας προσφέρει στην ΚΟΒ Ανάκασσας - Αγ. Αναργύρων 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ, ο οποίος ως την τελευταία πνοή του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, η οικογένειά του εκπληρώνοντας τελευταία επιθυμία του, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατών Δήμου Κορυδαλλού.

* * *

Στη μνήμη: ΜΑΡΞ, ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, Ν. ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, ο Μιχάλης Μανταδάκης από την Αθήνα, συνταξιούχος ΙΚΑ και οπαδός του ΚΚΕ προσφέρει 100 δολάρια.

* * *

Για την 85η επέτειο της ίδρυσης του ΚΚΕ και στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΥ, Μακρονησιώτη, καθώς επίσης στη μνήμη, όσων έμειναν πιστοί ως το θάνατό τους στο ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Υμηττού ως πρώτη δόση 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ελένη Δήμου-Τρανού

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, και των αδελφών μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, φωτογραφία, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας Μενιδιού, 150 ευρώ.

Αργύρης και Ελένη και ο γαμπρός τους Γιώργος

Βασίλης Ράδος
Βασίλης Ράδος
Νίκος Καλφακάκος
Νίκος Καλφακάκος
Καλλιρρόη Καλφακάκου
Καλλιρρόη Καλφακάκου
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την Κυριακή, 7 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στον Προφήτη Ηλία Περάματος, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΓΙΑΝΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας για το θάνατό του.

Η σύζυγός Αργυρώ Σαλίχου - Φιλίππου

Τα παιδιά, τα εγγόνια, οι αδελφές και οι λοιποί συγγενείς

  • Στη μνήμη του Γιάννη Φιλίππου, η σύζυγός του Αργυρώ προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Περάματος, 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και ο Γιάννης και η Μαρία Θωίδη άλλα 20 ευρώ.

* * *

Την Κυριακή, 7 Δεκέμβρη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα (πίσω από το κάμπινγκ Αθήνας), γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ

Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η σύζυγος Ντίνα Κουτρουμπή και τα παιδιά του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ