ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λεωνίδας Σαρίδης
Λεωνίδας Σαρίδης
Φωτ.

Στις 11 Δεκέμβρη κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΙΩΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Στοκχόλμης, 2.000 κορόνες για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΡΖΕΛΑΣ γεννήθηκε στα Ανω Σουδενά Καλαβρύτων το 1956. Στο ΚΚΕ εντάχθηκε το 1978 και αναδείχτηκε σε στέλεχος της ΚΟ Αχαΐας.

Το 1984 έφυγε για την Αυστραλία, όπου συνέχισε την αγωνιστική δράση του. Ο θάνατός του τον βρήκε Γραμματέα της ΚΟΒ Μελβούρνης.

Σήμερα, 7 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατό του.

Αντί για μνημόσυνο και στη μνήμη του, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Αχαΐας, 300 ευρώ.

Η μάνα του Δήμητρα

Ο αδελφός του Σταύρος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των γονιών μου ΝΙΚΟΥ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΑΛΤΖΗ, προσφέρω 80 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Ερμιόνη Αθανασίου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΤΙΔΗ, αγωνιστή έως το τέλος της ζωής του και του αδελφού μου ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στα 23 χρόνια του στη διάρκεια του Εμφύλιου, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 130 ευρώ.

Κώστας Σαρίδης
Κώστας Σαρίδης
Χιόνη Κουρτίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (Αλέκου Ψηλορείτη), στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και ταγματάρχη του ΔΣΕ από την Κάτω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης, η οικογένειά του πρόσφερε 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

** *

Φωτ. 2

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τον άδικο «χαμό» του γιου μου ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΔΗ από την Κοκκινιά Κιλκίς. Πνίγηκε στη θάλασσα της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, σε ηλικία 42 χρόνων, ενώ ψάρευε.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του πατέρα του ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΑΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και τακτικού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη», η μάνα του Κώστα και τα παιδιά του Φιλιώ και Γιώργος προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση 30 ευρώ μέσω ΚΟ Κιλκίς.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΤΑ, ανθρώπου που υπήρξε ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ, αγωνιστής σε όλα τα μετερίζια της ζωής του, η νύφη του Σουλτάνα Ν. Καντά, γεμάτη αγάπη και σεβασμό, προσφέρει στην ΚΟ Λιβαδειάς 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Αννα Φιλιππίδη

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ ο γιος του Νίκος Γεωργιάδης και 50 ευρώ ο εξάδερφός του Μάκης Γεωργούτης.

Κώστας Γεωργίου
Κώστας Γεωργίου
* * *

Φωτ.

Στις 8 Δεκέμβρη 1988, άφησε την τελευταία πνοή του ο αγαπημένος σύζυγός μου ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στην αξέχαστη μνήμη του, προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων.

Λίτσα Καραγεωργοπούλου

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1938, γεννήθηκε στο χωριό Βλάστη Κοζάνης. Πέθανε στις 29 Οκτώβρη 1995. ΕΑΜίτης στην Κατοχή, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας διώχτηκε και φυλακίστηκε. Το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία από το τέλος του Εμφύλιου, επέστρεψε στην πατρίδα το 1987. Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σταυρούλα και η κόρη του Μαρία προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

* * *

Φωτ.

Στις 24 Νοέμβρη 2003 άφησε την τελευταία πνοή του, σε ηλικία 75 χρόνων, ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και μαχητής του ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1990.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνδέθηκε με την ΚΟ Περιστερίου και πρόσφερε τη σημαντική συμβολή του στην κομματική και πολιτική δραστηριότητά της.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Μιχάλης Νικολαϊδης
Μιχάλης Νικολαϊδης
* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΥΤΡΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του προσφέρει 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας».

* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος θείος μας ΦΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 6 Οκτώβρη 2003, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, με το ψευδώνυμο καπετάν Κολοκοτρώνης. Πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, μετά την Απελευθέρωση «αμείφθηκε» με φυλακίσεις, κακοποιήσεις και εξορία στο Μακρονήσι, στα Γιούρα, στον Αϊ - Στράτη.

Μας άφησε ακριβή κληρονομιά, τη συνέχεια του αγώνα του, που πάντα μας έκανε περήφανους.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Αγαπημένε μας, δε σε ξεχνούμε και συνεχίζουμε.

Ελλη - Γιώργος

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ, η σύζυγός του Δήμητρα προσφέρει στη μνήμη του 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μιχ. ΜΠΙΤΣΑΚΑΚΗΣ γεννήθηκε στην Ανω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης, το 1914. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης και αργότερα χειροτονήθηκε ιερέας. Η πρώτη επαφή του με την ιδεολογία του μαρξισμού έγινε το 1929 με τη μελέτη των βιβλίων «Κράτος και Επανάσταση» και το «Το τέλος της γερμανικής κλασικής φιλολογίας» του Φόϊερμπαχ και άλλα.. Το 1933, αφού τελείωσε το Γυμνάσιο και υπηρέτησε τη θητεία του, ήρθε στην Αθήνα, φοίτησε στην Πάντειο και μπήκε στην Αστυνομία Πόλεων. Διατηρώντας την επαφή με συμπατριώτες του κομμουνιστές, ενημέρωνε το Κόμμα για θέματα που ήταν σε θέση να γνωρίζει. Ακόμα, μετέφερε μηνύματα κρατουμένων στις οικογένειές τους και αντίστροφα. Παράλληλα, διατύπωνε τις αντιρρήσεις του στους προϊσταμένους του για τις διατάξεις που αφορούσαν στη δίωξη ανθρώπων, οι οποίοι ήταν ενάντιοι στο καθεστώς.

Γιώργος Κουρτίδης
Γιώργος Κουρτίδης
Στην Κατοχή συνδέεται με τους αγωνιστές του ΕΑΜ Χρήστο Κανάκη, Βαγγέλη Κτιστάκη και τη Μαρίκα, τους οποίους εξυπηρετεί με διάφορους τρόπους.

Το Μάρτη του 1943, οργανώνει τους υπαλλήλους που υπηρετούσαν στο Αρχηγείο και την Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας.

Στις 5 του Δεκέμβρη 1944, συλλαμβάνεται γιατί διατύπωσε αντιρρήσεις και κατέκρινε την ένοπλη αντιμετώπιση των αγωνιστών του ΕΑΜ από την Αστυνομία. Στέλνεται στο στρατόπεδο στο Γουδί και από κει μεταφέρεται στο στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα.

Επέστρεψε στην Αθήνα το Μάρτη του 1945. Τον Ιούνη του 1947, περνάει στην παρανομία, για να συλληφθεί το Μάη του 1948 και να εκτοπιστεί στην Ικαρία. Τον Δεκέμβρη του 1949 μεταφέρεται στο Μακρονήσι και αργότερα στον Αϊ - Στράτη.

Αφέθηκε ελεύθερος το Δεκέμβρη του 1956.

Πήγε στο χωριό του και προσπαθεί να ανασυντάξει τις οργανώσεις του ΚΚΕ. Το 1963 στα περισσότερα χωριά της επαρχίας πολλαπλασιάστηκαν οι ψήφοι του Κόμματος.

Το Μάρτη του 1964, έρχεται και πάλι στην Αθήνα και άρχισε να εργάζεται σε εργοστάσιο στο Νέο Ηράκλειο. Παράλληλα, αποκατέστησε επαφή με την ΕΔΑ.

Πιάστηκε και πάλι τον Απρίλη του 1967 και εξορίστηκε στην αρχή στα Γιούρα και αργότερα μεταφέρθηκε στη Λέρο. Αφέθηκε ελεύθερος το Δεκέμβρη του 1970.

Τα τελευταία χρόνια που η υγεία του ήταν κλονισμένη από τις πολύχρονες ταλαιπωρίες, η προσφορά του ήταν περιορισμένη, αλλά πάντα βοηθούσε οικονομικά το Κόμμα.

Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας
Πέθανε στις 10 Νοέμβρη 2003.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει στις 14 Δεκέμβρη στις 10.00 π.μ., στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Καραβά Πειραιά.

Στη μνήμη του, η ανιψιά του Πάτρα Μαντουδάκη προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στην ΚΟΒ Παλαιάς Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΑΓΗ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ. Παλαίμαχος κομμουνιστής, γεννήθηκε το 1906 στα Ρασάτα Κεφαλονιάς. Εντάχθηκε από τα εφηβικά χρόνια του στο ΚΚΕ. Συμμετείχε στους ταξικούς αγώνες του μεσοπολέμου. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 και αιχμαλωτίστηκε, για να δραπετεύσει από στρατόπεδο αιχμαλώτων στη Θεσσαλονίκη.

Μαχητής του ΕΛΑΣ και κατόπιν του ΔΣΕ, πιάστηκε και εκτοπίστηκε στη Λήμνο και το Μακρονήσι, όπου κρατήθηκε έως τη διάλυση του στρατοπέδου.

Συνέχισε την αγωνιστική δράση του από τις γραμμές της προδικτατορικής ΕΔΑ και από τη μεταπολίτευση ως μέλος του ΚΚΕ έως το θάνατό του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βασιλική και τα παιδιά του Γιώργος και Βαγγέλης προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών, 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΓΙΑΚΑ και ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΦΕΡΗ, μελών του ΚΚΕ, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, οι σύντροφοί τους από την ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας προσφέρουν 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΦΕΡΗ και ΕΛΠΙΔΑΣ Σουρμελίδου - ΤΣΑΜΠΗ, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας.

Λ. Κ.

* * *

Φωτ.

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ τραυματίστηκε στον τορπιλισμό της «ΕΛΛΗΣ» στην Τήνο. Στον πόλεμο του '40, ήταν πλήρωμα στα πολεμικά πλοία «ΘΥΕΛΛΑ» και «ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ», τα οποία, επίσης, τορπιλίστηκαν από τις εχθρικές δυνάμεις.

Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και για την πατριωτική δράση του στάλθηκε στο Μακρονήσι.

Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, που δολοφονήθηκε στη Σάμο το 1949, προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας.

Οι απόγονοι του Φώτη Καρούτσου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΤΣΟΥ, που το μνημόσυνό του θα γίνει την επόμενη Κυριακή 14 Δεκέμβρη, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 20 ευρώ.

Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Νίτσα Μπαρμπαλέτσου

* * *

Φωτ.

Πέθανε στις 31 Οκτώβρη 2003 ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε πριν από 75 χρόνια στη Δροσοπηγή Φλώρινας. Εφηβος εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο, ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα το 1967.

Εως το τέλος της ζωής του, ήταν δραστήριο μέλος της ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Στη μνήμη του, ο γιος του Γιώργος Τσιούλης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη των ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑ, ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΛΠΑΤΖΙΔΗ, ΜΙΜΗ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, οι Ιωάννης και Ελισάβετ Γούλα πρόσφεραν 150 ευρώ ως δεύτερη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ, με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του Σοφία, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στο Παράρτημα Κοκκινιάς και 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας Κοκκινιάς.

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου θείου και παππού ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, στελέχους του ΚΚΕ και προς τιμήν των 85 χρόνων του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε και πρόσφερε με ανιδιοτέλεια όλες τις δυνάμεις του έως το θάνατό του, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω Αχτίδας Εμπορίου Λάρισας.

Ζαχαρίας Καραϊσκος
Ζαχαρίας Καραϊσκος
Νίκος και Ελευθερία Κωστούλα, Στέλλα και Παναγής Κωστούλα - Φιλιππάτου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το θάνατο στις 17 Οκτώβρη 1978, του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΦΙΛΟΥ Γ. ΚΡΗΤΑ, από τη Γουργιά Μεσολογγίου. Πολέμησε στα βουνά της Αλβανίας τους εισβολείς. ΕΑΜίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ, πολέμησε τους κατακτητές με θάρρος και παλικαριά, ως διμοιρίτης.

Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε, βασανίστηκε απάνθρωπα και κρατήθηκε στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας για πολλά χρόνια.

Εως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στο κόμμα της εργατικής τάξης και στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κωνσταντίνου ΚΡΗΤΑ, εξαδέρφου μας, ο οποίος βασανίστηκε και από τη χούντα του 1967, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση 85 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Δήμητρα Κρήτα, Γιάννης Καλύβας, Σωτήρης και Νίκος Κρήτας και τα εγγόνια τους

* * *

Φωτ.

Στις 25 Σεπτέμβρη 2003, έφυγε από τη ζωή η ΑΝΝΑ Κωνσταντινίδου - ΚΑΣΙΜΑΤΗ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Νότια Πέλλας. Στον Εμφύλιο έχασε το σύζυγό της Ισαάκ Μπεχλιβανίδη, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1947 στο Καϊμακτσαλάν.

Παναγής Γαλιατσάτος
Παναγής Γαλιατσάτος
Με τη λήξη του Εμφύλιου, η Αννα Κασσιμάτη κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην αρχή στην Τασκένδη και αργότερα στη Μόσχα, όπου εργαζόταν στο Σύλλογο των Πολιτικών Προσφύγων, παντρεύτηκε τον Διονύση Κασιμάτη, επίσης πολιτικό πρόσφυγα. Απέκτησε δυο κόρες. Τη Νίκη και την Ελλη.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στη σορό της, επειδή δεν παραβρέθηκε στην κηδεία της λόγω αρρώστιας, ο κουνιάδος της Νίκος Πεχλιβανίδης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Ο σύζυγός μου ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΣΤΡΑΚΗΣ, ο οποίος πέθανε στις 8 Νοέμβρη 1983, αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού ακούραστα.

Στη μνήμη του, προσφέρω 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Θεσσαλονίκης.

Αννα Καστράκη

* * *

Στη μνήμη του ΑΥΡΗΛΙΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ από τα Ταμπούρια και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο Λύσανδρος Ταμουρίδης από την επαρχία Ελασσόνας προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 300 ευρώ και καλεί όλους τους αγωνιστές να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΦΩΝΤΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ, ο Μήτσος Ζώτος, ο οποίος ανήκε στην ίδια ΚΟΒ με τον Βαλαβάνη, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Βουτσαρά Ιωαννίνων, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ Καραγιάννη - ΟΥΤΣΗ, μέλους του ΚΚΕ, η οποία πέθανε στις 11 Οκτώβρη 2003 σε ηλικία 38 χρόνων, φίλοι και σύντροφοί της προσφέρουν 80 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ελεούσας Ιωαννίνων.

* * *

Φωτ.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ γεννήθηκε το 1920 στη Γραμμενίτσα Αρτας. Πέθανε στις 29 Νοέμβρη 2003. Μέλος πολυμελούς οικογένειας έζησε από μικρός στερημένα, προσπαθώντας να συνεισφέρει, όσο μπορούσε, στον οικογενειακό κορβανά. Στην Κατοχή εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και πολέμησε ενάντια στους κατακτητές.

Κωνσταντίνος Ντάλας
Κωνσταντίνος Ντάλας
Στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Πολιτικός πρόσφυγας από τα τέλη του 1949, έζησε στην Τασκένδη από όπου επαναπατρίστηκε το 1965 για να γνωρίσει ακόμα μια φορά τις διώξεις από τη Δεξιά. Πέρασε από το Στρατοδικείο των Ιωαννίνων «ως λιποτάκτης».

Πολλές φορές προσπάθησαν να τον κάνουν να αλλάξει πολιτικό χώρο, δελεάζοντάς τον με υλικά αγαθά οι λεγόμενοι «σοσιαλιστές» του ΠΑΣΟΚ, τα οποία οργισμένος αρνήθηκε.

Εζησε μια ζωή αγωνιζόμενος και πιστός στα ιδανικά, τα οποία τίμησε με όλες τις δυνάμεις του. Το ΚΚΕ ήταν γι' αυτόν το σπίτι και η οικογένειά του.

Ο Στέφανος Παπασπύρου πέθανε όρθιος.

Τιμή μας, που ήταν πατέρας μας.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 200 ευρώ.

Η γυναίκα του Μαργαρίτα

Τα παιδιά του Παναγιώτης και Αγγελίνα

Τα εγγόνια του Στέφανος, Μαργαρίτα, Δημήτριος και Ζωή

* * *

Τιμώντας τη μνήμη των γονιών μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΕΛΕΟΝΟΡΑΣ ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΗ και ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ από το χωριό Χαραυγή Κοζάνης, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι σε βαθιά γεράματα εξορίστηκαν στο Μακρονήσι, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 80 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από τη Νέα Ζίχνη Σερρών, οι οποίοι «έπεσαν», πολεμώντας είτε ως αντάρτες του ΕΛΑΣ είτε ως μαχητές του ΔΣΕ, προσφέρω, ως πρώτη δόση, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Μιχάλης Κωνσταντζίκης

* * *

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, υπαξιωματικού του ΔΣΕ, κομμουνιστή, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η συντρόφισσά του Κλεονίκη

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΝΕΣΤΟΡΑ ΚΟΤΑΝΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συνδικαλιστή, καθώς επίσης στη μνήμη του συζύγου μου ΑΝΕΣΤΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή, προσφέρω 30 ευρώ στην ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Αγγουράκης
Γιώργος Αγγουράκης
Η Λευκή

* * *

Στις 8 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια απουσίας του αγαπημένου μας συντρόφου και πατέρα ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΑ. Δε λείπει όμως ούτε στιγμή από τη σκέψη και την καρδιά μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων.

Η συντρόφισσά του Ελένη

Η κόρη του Μαίρη

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Καθώς επίσης στη μνήμη του ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΛΕΦΟΥΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου για την Οικονομική Εξόρμηση και για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ.

Σοφία Κανιάρη - Λιάκου

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μας από τη Θεόπετρα Καλαμπάκας ΘΑΝΑΣΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ δασκάλου και ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος εκτελέστηκε το 1947 με απόφαση Στρατοδικείου. Καθώς και στη μνήμη του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΝΙΑΡΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΙΑΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από την Καλλιθέα Θηβών, και του ανιψιού μας ΚΩΣΤΑ Σεραφείμ ΚΑΝΙΑΡΗ, που πρόωρα και αναπάντεχα έφυγε από τη ζωή, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση και για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

Απόστολος και Αγγελική Αργυροπούλου

* * *

Η μητέρα μου ΒΕΡΩΝΗ βοήθησε με τις μικρές δυνάμεις της την Αντίσταση του λαού μας κατά τη ναζιστική Κατοχή. Τη συνέλαβαν την 1η Απρίλη 1944 και στάλθηκε σε φυλακές της Γερμανίας.

Αφέθηκε ελεύθερη με τη λήξη του πολέμου στις 30 Απρίλη 1945.

Στη μνήμη της, προσφέρω 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Μπάμπης Βέλλης


Παναγιώτης Λύτρας
Παναγιώτης Λύτρας

Φώτης Αργύρης
Φώτης Αργύρης

Αννα Κασιμάτη
Αννα Κασιμάτη

Βασίλης Σεφέρης
Βασίλης Σεφέρης

Ελπίδα Τσαμπή
Ελπίδα Τσαμπή

Φώτης Καρούτσος
Φώτης Καρούτσος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ