ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μήτσος Κωτούζας
Μήτσος Κωτούζας
φωτό

Σήμερα 13/12/03 κλείνουν 3 χρόνια από τον απροσδόκητο «χαμό» της αγαπημένης μας συζύγου και μητέρας, ΣΟΦΙΑΣ (Φούλης) Χίνη - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ.

Γεννήθηκε το 1943. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από το Φιλοσοφικό Τμήμα της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών.

Στα φοιτητικά της χρόνια, ήταν δραστήριο μέλος της νεολαίας ΕΔΑ και της νεολαίας Λαμπράκη. Στη διάρκεια της δικτατορίας κυνηγήθηκε για την αντιδικτατορική της δράση και της αφαιρέθηκε το διαβατήριο, ως επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Απέκτησε την ειδικότητα της παιδιάτρου.

Το 1974 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση. Εξελέγη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Επιτροπής Πόλης του Πειραιά και υπεύθυνη στο χώρο της Υγείας και των επιστημόνων του Πειραιά. Ηταν επίσης μέλος του Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕ του Κόμματος.

Η αγάπη μας για τη Φούλη μένει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μας.

Στο ΚΚΕ, που τόσο αγάπησε, προσφέρουμε 300 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ, της Αχτίδας Υγείας του Πειραιά.

Ο σύζυγός της Τάκης Μιχαλάκος

Οι κόρες της Μαρία, Αμαλία και Γεωργία

ΣΟΦΙΑ-ΦΟΥΛΗ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ
ΣΟΦΙΑ-ΦΟΥΛΗ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΗΤΣΟΥ ΚΩΤΟΥΖΑ, στελέχους του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση και τα 85χρονα του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πασά - Κιόσκι Βέροιας.

** *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μου ΤΑΚΗ (Παναγιώτη) ΡΕΤΖΕΠΗ, πολιτικού μηχανικού - αντιστασιακού, που «χάσαμε» πρόσφατα, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων.

Η αδελφή του Αικατερίνη Δεδούση

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας φίλη ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ. Πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού μέχρι τέλους.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δάφνης.

Οι φίλοι της Ηρώ, Δημήτρης, Νικητίδης

Βάσω, Μάριος Κουκουτσάς

* * *

Φωτ.

Ο Ζαχαρίας Αναγνωστόπουλος από την Καλαμπάκα Τρικάλων προσφέρει 10 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περιστερίου, στη μνήμη των αδελφών του ΓΙΩΡΓΟΥ και ΜΑΡΙΚΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών - συνεξορίστων μου στον Αη Στράτη ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΓΟΥΡΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Βιβλίου».

Μενέλαος Στεφανίδης

* * *

φωτ

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ «έφυγε» από κοντά μας στις 25 Μάη 2003 σε ηλικία 67 χρόνων. Ηταν μέλος από το 1974 στην ΚΟΒ Βιοτεχνών Επιπλοποιών του ΚΚΕ και συνδικαλιστής. Αρκετά χρόνια ήταν πρόεδρος της Συντεχνίας Επιπλοποιών - Ξυλουργών Αθήνας και στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ ΕΒΕ Ξύλου προσφέρουν 110 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση.

ΔΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
* * *

Φωτ.

Στις 12 Δεκέμβρη 2003 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 χρόνων η μητέρα μου ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΥΓΟΥΛΑ.

Στη μνήμη της προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης, μέσω ΚΟΒ «Καζαντζάκη».

Δέσποινα Αυγουλά

* * *

φωτό

Στις 22 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΟΥΚΑ.

Γεννήθηκε στον Λαμπόκαμπο Λακωνίας το 1913. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση στην περιοχή Μεταξουργείου - Βοτανικού και συγκέντρωνε τρόφιμα για συσσίτια αλληλεγγύης. Για τη δράση του αυτή, μετά την απελευθέρωση, διώχτηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία και το Μακρονήσι. Μέχρι το θάνατό του έμεινε πιστός στο ΚΚΕ και στις ιδέες του σοσιαλισμού,.

Στη μνήμη του προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βοτανικού, η γυναίκα του Σοφία Δούκα 30 ευρώ, ο γιος του Χρήστος και η νύφη του Αριστέα Τσάρου 400 δολάρια ΗΠΑ και η κόρη του Σταυρούλα με το γαμπρό του Λεωνίδα Σούμπαση, 50 ευρώ.

* * *

φωτό

Ο Χαράλαμπος Πολυμενάκος προσφέρει 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού, για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη του νονού του, επιστήμονα γιατρού, λογοτέχνη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΜΗΤΣΟΥ ΜΠΑΛΛΗ (παππού) προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ της ΚΟ Μαγνησίας.

Μανόλης Μπαλλής

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΜΑΤΖΩΡΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Χαρίκλεια

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, παλαίμαχης αγωνίστριας και στελέχους του ΚΚΕ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο Αντώνης Κούτρας πρόσφερε, μέσω συνοικιακής ΚΟΒ Κυψέλης, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Γιώργος Αναγνωστόπουλος
* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: Του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτες του Βουρλάκη μέσα στο σπίτι μας στις 26 Μάη 1946. Του πατέρα μου ΜΗΤΣΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, ΕΑΜίτη, με τον οποίο μαζί ανηφορίσαμε το Γολγοθά του Μακρονησιού και της Γιούρας και για πολλά χρόνια «απολαύσαμε» τα κάτεργα των φυλακών. Της μάνας μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, αγωνίστριας του ΕΑΜ και της Εθνικής Αλληλεγγύης, που γεύτηκε και αυτή τους κατατρεγμούς, τους βασανισμούς και τις στερήσεις για τους αγώνες της στην Κατοχή και τους αγώνες του άντρα της και των παιδιών της για τη λευτεριά της πατρίδας, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Παντελής Μανταλόβας


ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΥΓΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΥΓΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Φωτ.

Αύριο Κυριακή 14 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας γίνεται το μνημόσυνο του αξέχαστου

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ

μέλους του ΚΚΕ

Η οικογένειά του

* * *

Αύριο Κυριακή 14 Δεκέμβρη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγιου Παύλου στο Μπουρνάζι γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού

ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΛΟΒΟΥ

μέλους του ΚΚΕ από το 1941 και αντάρτη του ΕΛΑΣ.

Η οικογένειά του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ