ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Γενάρη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σάββας Σταματιάδης
Σάββας Σταματιάδης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΝΤΡΑ, ο οποίος πέθανε στις 3 Σεπτέμβρη 1995, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, παρέμεινε πάντα πιστός στο ΚΚΕ και τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», προσφέρω 50 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Προσφέρω ακόμη 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτες το 1950 στο χωριό του Σωτηρίτσα Αγιάς, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΙΖΑΚΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στα 17 χρόνια του στη διάρκεια του εμφύλιου.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ζωγράφου, στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση ως το τέλος της ζωής του.

Η κόρη του Μαίρη

Οι εγγονές του Δήμητρα και Αφροδίτη.

* * *

Ο Αντρέας και η Φλώρα προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΦΤΗΝΟΓΙΑΝΝΗ ο οποίος «έφυγε» πρόωρα στα 19 χρόνια του έπειτα από τροχαίο δυστύχημα, και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρω 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Μενιδιού.

Αλέκος Κατσούλης.

* * *

Η αντιστασιακή Ελένη Δήμου - Τρανού προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, 150 ευρώ, ως δεύτερη δόση.

* * *

Σύντροφοι και συναγωνιστές του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΛΑ προσφέρουν 110 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Φωκίδας.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας για πάντα, ο αξέχαστος και αγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας, παππούς, αδελφός και θείος ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ.

Γιώργος Ζαφείρης
Γιώργος Ζαφείρης
Εβδομήντα ολόκληρα χρόνια, από φοιτητής της Χημείας έως τα βαθιά γεράματά του, υπηρέτησε αφοσιωμένα και από υπεύθυνες θέσεις, πιστά και με ανιδιοτέλεια από τις γραμμές του ΚΚΕ τα πατριωτικά και κοινωνικά ιδεώδη, και τα συμφέροντα του λαού, έχοντας ως κύριο έργο και όχι ως πάρεργο αυτούς τους επικούς και μεγαλειώδεις αγώνες.

Από τη δικτατορία του Μεταξά, την Κατοχή και την Εθνική Αντίσταση, από το Δεκέμβρη του 1944 και έως το τέλος του εμφυλίου πολέμου και από τότε ίσαμε το τέλος της ζωής του, με οδηγό τη μαρξιστική θεωρία που τη μελέτησε ικανοποιητικά και σε βάθος κατά τον 15χρονο εγκλεισμό του στα κάτεργα και τα ξερονήσια. Υπήρξε ένας από τους μυριάδες αγωνιστές και πρωτοπόρους που ανέδειξε το παλλαϊκό κίνημα του τόπου μας για λευτεριά, ανεξαρτησία και δημοκρατία με όραμα το σοσιαλισμό.

Για τη δημιουργία και συγκρότηση της ΕΔΑ σε ένα πανελλαδικής εμβέλειας αναγνωρισμένο και από τους πολιτικούς αντιπάλους του πανδημοκρατικό κίνημα, υπήρξε ο ακαταπόνητος οργανωτής και εμπνευστής ενός πολύχρονου ενωτικού αγώνα και διατέλεσε για μια μακρόχρονη περίοδο γραμματέας της Αθήνας και μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας της.

Μετά την πολύχρονη παραμονή του στο Παρθένι της Λέρου, συνεχίζει να δίνει το αγωνιστικό του «παρών» και στις νέες συνθήκες της μεταπολίτευσης θυσιάζοντας τη σταδιοδρομία του ως ένας καλός Χημικός και την οικογένειά του.

Βασίλης Μπαντράς
Βασίλης Μπαντράς
Και τέλος, επί τρεις τετραετίες εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, άφησε παρακαταθήκη το παράδειγμά του: Παράδειγμα καλοσύνης, αποτελεσματικότητας, μαχητικής διεκδίκησης των λαϊκών αιτημάτων, υπευθυνότητας και στήριξης όλων των δημοτών, υπεράνω κομματικής τοποθέτησης, με πνεύμα σεβασμού και δικαιοσύνης. Χαρακτηριστική η στάση του απέναντι στα νέα παιδιά του δήμου, που με την πείρα, τη διακριτική φροντίδα και στοργή του τα βοηθούσε να παράγουν δημιουργικό έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ενθάρρυνση και υπομονή να 'ναι πάντα δίπλα τους, σαν «ένας καλοσυνάτος και στοργικός παππούς», όπως τον αποκαλούσαν.

Ναι, ο Σάββας όπου και αν υπηρέτησε, είτε στις φυλακές και τα ξερονήσια, είτε σε παράνομες και δύσκολες συνθήκες, πάντα γινόταν ολοκαύτωμα δίνοντας πρώτος το παράδειγμα για να βοηθήσει όλους σαν να ήταν δικά του παιδιά. Αλλά και στο οικογενειακό και συγγενικό του περιβάλλον και όπου του δινόταν η ευκαιρία, τόνιζε πάντα πως η προσωπικότητα είναι η ψυχική και πνευματική μας συγκρότηση, η συνολική εικόνα που δίνουμε στους γύρω μας για το ήθος και την καλλιέργεια του χαρακτήρα μας.

Δεν τον ξεχνούμε ούτε στιγμή.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε ως ελάχιστη συμβολή για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου, 300 ευρώ.

Κώστας Καραπατάκης
Κώστας Καραπατάκης
Η οικογένειά του.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας ΒΑΣΩΣ ΣΕΡΒΟΥ, που τόσο πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Στράτος και Ελπίδα Τσαμπή

  • Επίσης, στη μνήμη της αγωνίστριας Βάσως Σέρβου ο Χρήστος και η Μίνα Τελειώνη προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των ανταρτοΕΠΟΝιτών από το χωριό Χρισσό: Νίτσας Καϊσαρλή, μαχήτριας του ΔΣΕ. Χρίστου Παρασκευά Καλοπίτα, μαχητή του ΔΣΕ, Χρίστου Αποστόλη Χαραμαντά, μαχητή του ΔΣΕ, Λάμπρου Ανάργυρου Σόλτου, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του εμφύλιου, Ευθύμιου Αποστόλη Κυριαζή, αντάρτη του ΕΛΑΣ και Ανδρέα Σπύρου Βαρκούτα, αντάρτη του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκαν στην Κατοχή, ο Ευθύμιος Πολυζώης (Ζωής) γραμματέας της ΕΠΟΝ, μετά τον Χρήστο Αστερινού Σκούφο, στο ΝΣ της ΕΠΟΝ Φωκίδας, ανταρτοεπονίτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρει στο ηρωικό ΚΚΕ πάνω από το πλάνο του, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΓΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και για την ονομαστική γιορτή του, η σύζυγός του Αικατερίνη Τσίγκου προσφέρει στην ΚΟ Ασπρόπυργου 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου: ο Βασίλης Επιτρόπου 100 ευρώ και οι σύντροφοί του Μαριγούλα Ζέρβα, Μαρία Μακρή, Στέλλα Βελέντζα, Αννα Αμπατιέλου και Παναγιώτης Κωνσταντίνου άλλα 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΑΡΑ, παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο στις 16 Δεκέμβρη 2003, τα εξαδέλφια του Πέτρος, Κώστας, Στάθης προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου.

Βασιλική ?Λύτρα
Βασιλική ?Λύτρα
* * *

Φωτ.

Πέρασαν 10 χρόνια από τις 2 Μάη 1993, που ανεπάντεχα έπαψε να χτυπά η καρδιά της Επονίτισσας ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑΣ (Κούλας) ΛΥΤΡΑ από το Σερνικάκι Φωκίδας. Το κενό δυσαναπλήρωτο. Αδέλφια, συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές, που έτυχε να τη γνωρίσουν στη διάρκεια των αγώνων, ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο της Πενταγιούς και πολλούς είχε νοσηλεύσει, μιλούν με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση.

Αν και πέρασαν τόσα χρόνια, ακόμη περιμένουμε τη γλυκιά της μορφή, τη συμπαράστασή της, όπως αυτή ήξερε να παρέχει με αποφασιστικότητα, με ειλικρίνεια, πάντα γελαστή.

Στη μνήμη της και για τη γιορτή της προσφέρω στην ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του τρισένδοξου ΚΚΕ, όπως αποκαλούσε το Κόμμα μας.

Η αδελφή της Βαγγελιώ Λύτρα.

* * *

Φωτ.

Ο αδελφός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ καταγόταν από το Φύλλο Καρδίτσας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, στον εμφύλιο υπηρέτησε στο Ιππικό του Γαζή,

Πέθανε πριν από 4 χρόνια.

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ καταγόταν από το χωριό Λεοντάρι της Καρδίτσας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στη διάρκεια του εμφύλιου.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Βαγγέλης και Φόνη Ζαφειρίου.

* * *

Ο Σώζων Μαυρουκάκης πρόσφερε για την Οικονομική Εξόρμηση 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λογιστών, στη μνήμη των γονιών του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ


Βασίλης Τσίγκος
Βασίλης Τσίγκος

ΒΑΣΩ ΣΕΡΒΟΥ
ΒΑΣΩ ΣΕΡΒΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ