ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ιορδάνης Βλάχος
Ιορδάνης Βλάχος
Φωτ.

Στις 13 Δεκέμβρη 2003 «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Οι σύντροφοι της ΚΟΒ του

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αξέχαστος αγωνιστής και ακούραστος συνδικαλιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, εφημεριδοπώλης. Το μνημόσυνό του έγινε στο χωριό του Ράφτη Γορτυνίας.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη του αγωνιστή Αλέξη Πανταζή, των ανταρτών του Πάρνωνα Βασίλη και Δημήτρη Δαμόπουλου, Χρόνη Ντάβου, Γιάννη Πρίγγουρη, Θόδωρου Μπρατσόλια, Πάνου Πασαλή, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 30 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικοί αναγνώστες.

Αν. Μητρόπουλος

* * *

Στις 25 Ιούνη 1948 εκτελέστηκαν 20 αγωνιστές αντιφασίστες του Πολεμικού Ναυτικού, με απόφαση έκτακτου Στρατοδικείου. Στη δίκη αυτή ήμουν κατηγορούμενος και εγώ και καταδικάστηκα σε ισόβια. Αργότερα, μετά τη λήξη του εμφύλιου η ποινή μου μετατράπηκε σε 13 χρόνια και αποφυλακίστηκα υπό περιορισμό.

Στη μνήμη των παλικαριών αυτών προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Αλέξανδρος Αγγελινάκης, αντιστασιακός

Ανδρέας Πασχάλογλου
Ανδρέας Πασχάλογλου
* * *

Στη μνήμη των αδελφών μας ΣΠΥΡΟΥ, ΘΟΔΩΡΗ, ΦΩΤΗ, ΕΛΕΝΗΣ και ΑΡΕΤΗΣ ΖΩΤΟΥ καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μας ΒΑΣΙΛΗ και ΜΑΡΙΑΣ προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Θωμάς Μπελεμέζης, Βασιλική Ζώτου

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του συζύγου και πατέρα μας ΜΙΧΑΛΗ ΔΙΑΚΟΛΑΜΠΡΙΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Σορωνής Ρόδου 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύζυγος Φωτεινή

Τα παιδιά Κατερίνα, Μιχάλης, Δέσποινα, Γιάννης, Στέφανος

* * *

Φωτ.

Ο αγαπητός σε όλους ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ήταν ένθερμος οπαδός του ΚΚΕ και αγωνιστής για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Στη μνήμη του οι φίλοι του Γιώργος Λέκουρδας και Πάτρα Πολύζου προσφέρουν 125 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΜΑΡΙΤΣΑΣ ΚΑΡΠΑΝΟΥ, η οποία ήταν πάντα κοντά στο ΚΚΕ και τους αγώνες του, η κόρη της Χρυσάνθη προσφέρει 100 ευρώ, η αδελφή της Ειρήνη 50 ευρώ και η Λούλα Μανωλάτου 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Αλέξη» Πάτρας.

* * *

Η Λαρισαία Δήμητρα, οικιακή βοηθός, προσφέρει από τις οικονομίες της 5 ευρώ ως δεύτερη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υγείας Λάρισας.

* * *

Στη μνήμη του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, μέλους του ΚΚΕ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία και επαναπατρίστηκε το 1985, η οικογένειά του πρόσφερε στην Οικονομική Εξόρμηση 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μενιδιού.

* * *

Ο αγαπημένος σύζυγός μου ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, «έφυγε» από κοντά μας στις 27 Σεπτέμβρη 1991. Για την πατριωτική δράση του καταδικάστηκε από έκτακτο στρατοδικείο σε θάνατο.

Πρόδρομος Γιακουμής
Πρόδρομος Γιακουμής
Στη μνήμη του προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μενιδιού, 15 ευρώ.

Δέσποινα Καλφακάκου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του προσφέρει 10 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 28 Δεκέμβρη 2003, πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μενιδιού, η γυναίκα του Αικατερίνη, η αδελφή του Μαργαρίτα και ο μπατζανάκης του Μιχάλης Μαυρομάτης από 30 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των γονιών μου, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Ζωής Περιστερίου 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κατίνα Δημητρακόγιαννη

* * *

Φωτ.

Στις 21 του περασμένου Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 124 χρόνια από τη γέννηση του Ι.Β. ΣΤΑΛΙΝ, του ακλόνητου κομμουνιστή -επαναστάτη και συνεχιστή του Β.Ι. Λένιν και ουσιαστικού καθοδηγητή στη θεμελίωση της ισχυρής ΕΣΣΔ. Σήμερα, μετά τις ανατροπές τις οποίες προκάλεσε η υπονομευτική για δεκαετίες δράση των κάθε λογής ρεφορμιστών (αναθεωρητών), φαίνεται καθαρά η έλλειψη κομμουνιστών με ξεκάθαρη ιδεολογία, σύμφωνη με το μαρξισμό-λενινισμό.

Τιμώντας την επέτειο και τη μνήμη του Ι.Β. Στάλιν προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ/ΥΠΑ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, που αγωνίζεται για να μη σβήσει το όραμα του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Γιάννης Ρώτας

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΒΛΑΧΟΥ ο οποίος εκτελέστηκε στο Μακρονήσι και του αδελφού μου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΣΧΑΛΟΓΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 70 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Αρτεμις Βλάχου

* * *

Η Ευγενία Γεωργιάδου προσφέρει συμβολικά, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση.

Νίκος Γεωργόπουλος
Νίκος Γεωργόπουλος
* * *

Στη μνήμη των αδελφών μας ΓΡΗΓΟΡΗ και ΦΕΡΕΝΙΚΗΣ, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Ελένη και Ευσεβεία Κεφαλογιάννη

* * *

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων γονιών μου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ και ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΙΠΕΡΑΚΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων.

Αθηνά Σ. Πιπεράκη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα μεγάλα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αθήνας.

Φάνης και Σοφία Καλαμιώτου

* * *

Φωτ.

Ο αδελφός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ γεννήθηκε το 1927 στο Κλεισούδι Μεσσηνίας. Εζησε μαζί μας στην Καλλιθέα Αθήνας ως το 1960 που αποφοίτησε από την Πάντειο Σχολή.

Μετά το 1960 μετανάστευσε στη Γερμανία. Εκεί εντάχθηκε στο ΚΚΕ, αγωνίστηκε από τις γραμμές του ασίγαστα και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1978.

Εδώ συνέχισε τον αγώνα αμείωτα, ως μέλος του ΚΚΕ και ιδιαίτερα της Επιτροπής Ειρήνης και αναδείχτηκε σε στέλεχός της.

Πέθανε πριν από 10 μέρες.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Φάρου-Λουτρών Νέας Σμύρνης 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τα αδέλφια του Νίκος-Δημήτρης

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή ΚΩΣΤΑ Γιάννη ΡΑΠΤΗ, αξιωματικού του Αλβανικού μετώπου, του ΕΛΑΣ, και του ΔΣΕ , προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Παναγούλα Γιακουμή
Παναγούλα Γιακουμή
Κώστας Καλιαρέκος

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των αδελφών μας Γιώργου Γεωργόπουλου, μαχητή του ΔΣΕ ο οποίος «έπεσε» στη διάρκεια του εμφύλιου, Νίκου Γεωργόπουλου, επίσης μαχητή του ΔΣΕ, Παναγούλας Γιακουμή, Αντώνη Γεωργόπουλου και στη μνήμη του γαμπρού μας Πρόδρομου Γιακουμή, προσφέρουμε 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Αθήνας.

Χριστίνα, Βάσω, Χρήστος, Αντώνης

Γιάννης Μητρόπουλος
Γιάννης Μητρόπουλος
ΚΗΔΕΙΑ

Η πολυαγαπημένη μας αδελφή και θεία

ΝΙΝΑ ΒΑΣΙΜΠΟΥΣΗ

αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, η οποία έμεινε πιστή ως το τέλος της ζωής της, «έφυγε» ύστερα από πολύμηνη βαριά αρρώστια. Πάλεψε με φρικτούς πόνους ως το τέλος της ζωής της..

Κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 8 Γενάρη 2004 στις 3.30 μ.μ. από το Νεκροταφείο Καλλιθέας.

Οι αδελφές της: Αρίστη Κελαϊδίτου, Κατίνα Ζαχαράτου, Τένια Βασιμπούση.

Τα ανίψια: Γιάννης, Μίκα - Αλέξης, Δήμητρα - Μπομπ - Αννη.

Θάνατος αγωνιστή

Εφυγε από τη ζωή, στις 31 Δεκέμβρη 2003, σε ηλικία 88 χρόνων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, βετεράνος του ΚΚΕ Ζήνδρος Ανδρέας (Μήτσης) από χωριό Πλαγιά Κονίτσης Ηπείρου και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης Αττικής.

Το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ