ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Γενάρη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ηρώ Καρδάση
Ηρώ Καρδάση
φΩΤ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΥΦΑΝΤΗ (Ηρακλή), στελέχους του ΚΚΕ, ο αδελφός του Δημήτριος Υφαντής προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

* * *

Φωτ.

Αύριο Κυριακή 11 Γενάρη το πρωί, στην εκκλησία Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Τρίπολη, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΝΙΓΓΕΛΗ. Οι κομμουνιστές της Αρκαδίας θυμούνται και τιμούν τον Γιάννη Δανιγγέλη για την προσφορά του στο ΚΚΕ. Επί 85 χρόνια ενίσχυε κάθε δραστηριότητά του, με αποκορύφωμα την προσφορά του για αγορά ιδιόκτητων Γραφείων της Κομ. Οργάνωσης στην Τρίπολη, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Ηθελε στο επιβλητικό γυάλινο κτίριο, στην πλατεία, να υπάρχουν τα Γραφεία του ΚΚΕ, να βλέπουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, το σήμα του, να φωτίζει το βράδυ το κτίριο.

Ο Γιάννης Δανιγγέλης, παιδί φτωχής πολύτεκνης οικογένειας, δούλεψε σκληρά από μικρό παιδί και κατάφερε να έχει για πολλά χρόνια ένα από τα καλύτερα στεγνοκαθαριστήρια στην Τρίπολη.

Ηταν σταθερά ταγμένος με το Κόμμα και σφράγισε την προσφορά του σ' αυτό με την αγορά των ιδιόκτητων Γραφείων. Οι νεότερες γενιές των αγωνιστών και κομμουνιστών θα θυμούνται και θα τιμούν τον Γιάννη Δανιγγέλη για την αφοσίωσή του στο Κόμμα και την πολύμορφη προσφορά του.

* * *

Παναγιώτης Υφαντής
Παναγιώτης Υφαντής
Ο Χρήστος Αθανασίου Κωνσταντόπουλος από τα Αργυρά Πατρών, προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ και 150 ευρώ στην ΚΝΕ στη μνήμη των νεκρών συντρόφων του αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* **

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΤΖΙΔΗΣ (Κότας), ο οποίος πέθανε στις 10 Γενάρη 2003, ως το τέλος της ζωής του ήταν μέλος του ΚΚΕ. Στάθηκε πάντα ακλόνητος υπερασπιστής για τα ιδανικά του Κόμματός του, την ελευθερία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, υπερασπιστής του μαρξισμού-λενινισμού.

Ως μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Κιλκίς αγωνιζόταν για τα δίκαια των εργαζομένων.

Στη μνήμη του πρόσφεραν στη ΝΕ Κιλκίς για την Οικονομική Εξόρμηση: Η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του 300 ευρώ. Ο Παύλος Αναστασιάδης 70 ευρώ και ο Σάμος Αθανασιάδης 20 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΑΚΗ, ο οποίος πέθανε στις 30 Νοέμβρη 2003, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 120 ευρώ.

Χαράλαμπος και Γιάννης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΒΑΣΩΣ ΣΕΡΒΟΥ, συζύγου του Δημήτρη Σέρβου, συντρόφου μου και συμπολεμιστή μου από το 1941 (ΟΚΝΕ) προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Χρήστος Μάρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της ειρήνης ΘΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας πρόωρα στις 3 Γενάρη 2004, προσφέρουμε, μέσω Α΄ Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ 400 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο άντρας της Ηλίας

Ο κουνιάδος της Γιώργος

Οι Κόρες της Αθηνά και Λίλα

Ο ανιψιός της

* * *

Φωτ.

Πριν από 2 χρόνια «έχασα» το σύντροφό μου ΝΙΚΟ ΣΤΑΪΚΟ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο Παράρτημα Αγίου Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ και 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ευτυχία Στάικου

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 10 Γενάρη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του πολυαγαπημένου συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΑΛΗ, τακτικού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη» και μέλους του ΔΣ του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.

Δημήτρης Αβτζίδης
Δημήτρης Αβτζίδης
Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Δέσποινα Βιτάλη

* * *

Φωτ.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ο οποίος πέθανε στις 17 Σεπτέμβρη 2003, ήταν μέλος της ΚΟ Λευκάδας.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Τέλια Λογοθέτη πρόσφερε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Μέλη του ΚΚΕ και φίλοι του, συνταξιούχοι του ΤΣΑ, προσφέρουν 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και τις επικείμενες εκλογές.

* * *

Στη μνήμη των παρακάτω συγχωριανών μου και σεβαστών νεκρών, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ που κατάγονταν από το χωριό Μάνη Εβρου, οι οποίοι «έπεσαν» στους αγώνες για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας, προσφέρω 50 ευρώ ως πρώτη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση και τον προεκλογικό αγώνα: Πασχάλη Αραμπατζή, Νέστορα και Πολύμερου Αραμπατζή, Παναγιωτάκη Αλεξούδη, Χρήστου Δ. Βαϊράμη, Κώστα Δ. Βογιατζή, Αθανασίου Βενδένα, Απόστολου και Βασίλειου Γκαρούδη, Γεώργιου και Βασίλειου Γκλαβαδάνη, Χρήστου και Κώστα Γ. Γκουγκουτούδη, Χρήστου Αποστόλου Γκουγκουτούδη, Αλέξανδρου και Σουλτάνας Ευάγγελου Γκουγκουτούδη, Κώστα Ζήση Γκουγκουτούδη, Ευστράτιου Γκιντίδη, Παναγιώτη Παύλου Γκιντίδη, Τριαντάφυλλου Δημήτρη Γκιτζένα, Χριστόφορου και Απόστολου Δαχτυλούδη, Κωνσταντίνου, Αποστολιάς, Δέσποινας και Σουλτάνας Δανιηλούδη.

Βάσω Σέρβου
Βάσω Σέρβου
Δημήτριος Δανιηλούδης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: Νίκου Μπελογιάννη, Αρη Βελουχιώτη, καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Νίκου Σουκατζίδη, Κώστα Βιδάλη, Νίκου Πλουμπίδη, στελεχών του ΚΚΕ. Και στη μνήμη του εξαδέλφου μου, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση και τον εκλογικό αγώνα του Κόμματος, ως δεύτερη δόση 100 ευρώ.

Σταυρούλα Χρόνη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Παναγιώτα και τα παιδιά του Σπύρος και Χριστίνα πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου, 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

** *

Ο Δημήτρης και η Μαρία Ληξουριώτη προσφέρουν 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη των αδελφών τους ΓΙΩΡΓΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΣΙΛΗ - ΗΛΙΑ.

** *

Ο Γιάννης και η Ελισάβετ Γούλα προσφέρουν ως τρίτη δόση στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας», 150 ευρώ, στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών-στελεχών του ΚΚΕ : Γιώργου Τρικαλινού, Νίκου Καλούδη, Αντώνη Καλαμπόγια, Νώντα Κωστούδη, Στεφανή Παπαγεωργάκη, Θανάση Τσαβδαρίδη, Κυριάκου Αγκοτάκη και Χρήστου Κοσμίδη.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου Παναγιώτη Τριανταφύλλου, μέλους του ΚΚΕ, του πατέρα μου Γιώργου Ξυλαρέα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, της μάνας μου Ιοκάστης, του αδελφού μου Παναγιώτη και του Κώστα και Λέλας (Κανέλλας) Τσουκαλά, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ.

Γιάννης Βιτάλης
Γιάννης Βιτάλης
Στάσα Ξυλαρέα-Τριανταφύλλου

* * *

Ο Κώστας και η Καίτη Βαρδάλη προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή», 50 ευρώ, ως τρίτη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη του πατέρα τους ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΛΗ και του εξαδέλφου τους ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΜΕΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Ο Θεολόγος Ευδοκιμίδης προσφέρει 60 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση - τέταρτη δόση - μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή».

* * *

Η Μαρία Καλιάκου προσφέρει 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» στη μνήμη του άντρα της ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΛΙΑΚΟΥ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Βασίλη και Ολγας Καρδάση, της αξέχαστης Ηρώς Δημ. Καρδάση, μέλους της ΟΚΝΕ, του ΚΚΕ και στελέχους της ΕΠΟΝ, η οποία πιάστηκε στη διάρκεια του εμφύλιου, γεύτηκε το βόρδουλα της Ασφάλειας, έφαγε το πικρό ψωμί της εξορίας στη Χίο, και όταν αφέθηκε ελεύθερη ξεροστάλιαζε στα επισκεπτήρια των φυλακών για το σύντροφό της και τους άλλους αγωνιστές, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Σοφίας» Πειραιά, 80 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Νίκος-Δημήτρης

Θάλεια Παναγουλοπούλου
Θάλεια Παναγουλοπούλου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος μας για την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, αδελφής, θείας και εξαδέλφης

ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΔΗΜ. ΜΑΞΟΥΡΗ

Η κόρη της: Αλίκη. Τα αδέλφια: Θάνος και Ελένη Κωνσταντινίδη.

ΚΗΔΕΙΑ

Την αγαπημένη μας

ΑΡΓΥΡΩ ΤΖΑΝΝΟΥ

από τη Λήμνο, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, η οποία πέθανε στις 9 Γενάρη 2004, κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 10 Γενάρη από το Νεκροταφείο του Βύρωνα στις 10.30 π.μ.

Οι συγγενείς. Οι φίλοι.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Φωτ.

Αύριο Κυριακή 11 Γενάρη, στις 10.45 π.μ., στην εκκλησία του Αγιου Γεωργίου Παλαιού Ηρακλείου γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΠΑ

Η σύζυγος Ολυμπία Παππά

Τα παιδιά Τάσος και Μαρία Θεοδωροπούλου

Ο εγγονός Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Τα αδέλφια και οι άλλοι συγγενείς.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου Γιώργου Παππά, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ.

Ολυμπία Παππά

  • Στη μνήμη του συντρόφου και οικογενειακού φίλου μου Γιώργου Παππά προσφέρουμε 30 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής.

Νίκος και Βαρβάρα Τσάμη

* * *

Φωτ.

Αύριο Κυριακή 11 Γενάρη στις 10.20 π.μ. στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΚΛΕΟΜΕΝΗ (Μένιου) ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ

ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 7 Δεκέμβρη 2003.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ηλιούπολης.

Η σύζυγός του Τιτίκα Κερασιώτη

Τα παιδιά του



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ