ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Γενάρη 2004
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Μάχη για την υπερψήφιση του ΚΚΕ

Σε κλίμα αγωνιστικής έξαρσης οι αντιστασιακοί έκοψαν την Κυριακή την πίτα τους

Σε βήμα καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κατά των λαών αλλά και έκφρασης αποφασιστικότητας για την ενίσχυση του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών εξελίχθηκε, προχτές το πρωί της Κυριακής 11.1.04, η εκδήλωση κοπής της πίτας των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων -ΠΟΑΟ, εξ ονόματος όλων των ΕΑΜικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Η αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων κατακλύστηκε από τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων ΠΕΑΕΑ, ΠΕΑΥΕΑ, ΠΕΑΦΕ, ΠΕΑΤΑΘ-ΔΣΕ, ΠΣΑΜΑ, ΠΕΕΠΠ, ΑΣΑΥΠΑ, ΠΕΣΣΑΘΕΑ, ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ, ΚΜΙΕΑ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων και Απογόνων της ΕΑ και του ΔΣΕ και πλήθους αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης που προσήλθαν στην κοπή της πίτας. Σε κλίμα αγωνιστικής έξαρσης, χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΟ και πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Νίκος Τερζόγλου, αφού αναφέρθηκε στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης που στηρίζει και η ΝΔ και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά των λαών και στην ανάγκη της αντιιμπεριαλιστικής δράσης των αντιστασιακών μαζί με όλο το λαό, κάλεσε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ενόψει των εκλογών της 7 Μάρτη όχι μόνον να στηρίξουν το ΚΚΕ που είναι το κόμμα της Αντίστασης μα και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και, ειδικότερα, τις οικογένειες όλων των αντιστασιακών, ότι και το δικό τους συμφέρον είναι να ψηφίσουν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ καταδικάζοντας τα κόμματα του δικομματισμού. Μάλιστα θύμισε πως, φέτος, τιμάμε τα 60 χρόνια της ΠΕΕΑ (Κυβέρνησης του Βουνού) και τα 40 χρόνια ίδρυσης της ΠΕΑΕΑ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΕΕΠΠ Γρ. Φώτου, εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην περιφρονητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καλώντας τους αγωνιστές να συστρατευτούν με τους κομμουνιστές και τους άλλους λαϊκούς αγωνιστές για την ενίσχυση του κόμματος της Εθνικής Αντίστασης, του ΚΚΕ. Του κόμματος που και σήμερα παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα και για την εκπλήρωση των ιδανικών και των οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης, για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, για εθνική ανεξαρτησία κλπ.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, από το ΠΑΜΕ ο Δ. Αγκαβανάκης και εκπρόσωπος της ΚΝΕ και ο Γρηγόρης Τουγλίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ. Ποιήματα απάγγειλε συντρόφισσα της ΚΝΕ, ενώ η χορωδία της ΠΕΑΕΑ τραγούδησε τα κάλαντα του αγώνα και άλλα αντιστασιακά. Παραβρέθηκαν, εκτός των εκπροσώπων των Αντιστασιακών Οργανώσεων και των αγωνιστών της ΕΑ: Ο Κώστας Βουλγαρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Κ. Μαραγκουδάκης, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, ο Β. Γεωργαντάς εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Π. Μακρής κ.ά. Την πίτα έκοψαν ο Ν. Τερζόγλου και ο Γιώργης Μωραΐτης, πρόεδρος της ΠΟΑΟ.

Συγκέντρωση για την παραλία Λαγονησίου

Για περίπου δύο ώρες κάτοικοι, φορείς και ο Δήμος Καλυβίων απέκλεισαν προχτές τη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, στο ύψος της εισόδου του ξενοδοχείου «Grand Resort» (πρώην Ξενία Λαγονήσι), διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της παραλίας Λαγονησίου στον ξενοδοχειακό όμιλο «Αττικός Ηλιος», συμφερόντων Μαντωνανάκη.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλθηκε προσφάτως και σε συνέντευξη Τύπου, το υπουργείο Ανάπτυξης και τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ), μίσθωσαν στον Ομιλο Π. Μαντωνανάκη τμήμα του αιγιαλού, έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων (από το 40ό έως το 42ο χιλιόμετρο) για μόλις 15.000 ευρώ ετησίως, αποκλείοντας έτσι την ελεύθερη πρόσβαση στους λουόμενους!

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί εκ νέου την ερχόμενη Κυριακή, 18 Γενάρη, καθώς - σύμφωνα με τους διοργανωτές - οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν προχτές δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της με τους καλύτερους όρους.

Συνεστιάσεις αντιστασιακών

-- Η ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ διοργανώνει συνεστίαση, την Κυριακή 18 Γενάρη, στο κοσμικό κέντρο «ΚΙΒΩΤΟΣ» (πρώην ΚΑΣΤΕΛΛΟ), οδός Καυτατζόγλου και Ράλλη 26, Κάτω Πατήσια.

-- Η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) πραγματοποιεί τη χρονιάτικη συνεστίασή της, το μεσημέρι της Κυριακής 25 Γενάρη, στην ταβέρνα «Μουσική Κιβωτός» (πρώην «Καστέλλο», οδός Καυτατζόγλου και Δ. Ράλλη 26 - Κάτω Πατήσια). Προσκλήσεις διατίθενται στα Παραρτήματα της ΠΕΕΠΠ (Σωκράτους 79-81, τηλ.: 210-5230.526 και 210-5230.534).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ